ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To ημερολόγιο κορονοϊού της Μαντόνα είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια

«Πονάω πάρα πολύ ακόμα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω. Θα μάθω να ζω με αυτό και ελπίζω να βγω πιο δυνατή».

To ημερολόγιο κορονοϊού της Μαντόνα είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια

Καιρό είχαν οι δισκοκριτικοί και οι απανταχού φανς να διαφωνίσουν τόσο έντονα για έναν ποπ δίσκο όσο διαφώνισαν για το Madame X της Μαντόνα, πάντως τελικά οι περισσότεροι κατέληξαν ότι το άλμπουμ είναι αρκετά άνισο, ενώ βρήκαν και την ίδια την Μαντόνα εξαιρετικά κουρασμένη. Ακολούθησε το πρόβλημα υγείας της και εμείς είδαμε μία σύντομη αποκαθήλωση της βασίλισσας της ποπ, η οποία χρησιμοποιούσε μπαστούνι για τις μετακινήσεις της λόγω πολλών μικροτραυματισμών. Εάν είσαι η Μαντόνα, όμως, το καλό είναι ότι αργά ή γρήγορα, ό,τι κι αν γράφουν και λένε οι άλλοι, εσύ θα σηκωθείς όρθια ξανά, θα τους κοιτάξεις στα μάτια με το διαπεραστικό γαλάζιο σου βλέμμα και θα θυμίσεις στους πάντες όλους τους λόγους για τους οποίους έγινες εξ'αρχής είδωλο.

Και το ημερολόγιο του κορονοϊού που έχει ξεκινήσει η διάσημη καλλιτέχνιδα στο ίνσταγκραμ εδώ και μερικές ημέρες είναι όλα τα παραπάνω και κάτι περισσότερο. Είναι ένα υλικό που σφύζει από εξυπνάδα, δράμα, χιούμορ, αισθησία και εφευρετικότητα σε μία εποχή που τα σόσιαλ μίντια τα είχαν απόλυτα ανάγκη.

Η 61χρονη Μαντόνα γυρίζει σε ντοκιμαντέρ τον χρόνο που περνάει σε καραντίνα, σε μερικά ακραία ατμοσφαιρικά ινσταγκραμικά βίντεο όπου η ίδια απαγγέλει στον φακό αποσπάσματα από το ημερολόγιο της ενώ κάθεται σε ένα ημιφωτισμένο γραφείο ανάμεσα σε βάζα με λουλούδια και κεριά. «Η Madame X δεν τελείωσε εκείνο το βράδυ στο Παρίσι. Συνεχίζει να υπάρχει σαν φόρος τιμής και σεβασμού στον κορονοϊό. Πονάω ακόμα παντού αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω γιατί όλα τα σύνορα είναι κλειστά. Θα μάθω να ζω με αυτό ώστε να βγω πιο δυνατή. Η τραγική ειρωνία είναι πως η γραφομηχανή που έχει μπροστά μου είναι μάρκας Corona,» απαγγέλει σε κάποιο σημείο η βασίλισσα της ποπ.

Σε ένα άλλο βίντεο η Μαντόνα μιλάει για ζωγραφική, για τους καλλιτέχνες που αγαπάει. «Απόψε στο τραπέζι του βραδινού συζητήσαμε για τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες. Σουρεαλισμός εναντίον κυβισμού, Αγαπώ την Φρίντο και τον Νταλί. Αγαπώ τον Πικάσο. Αγαπώ τον Λέτζερ και αγαπάω την Λεονόρα Κάρινγκτον. Τι θα είχα απογίνει χωρίς την τέχνη; Θα ήμουν σίγουρα χαμένη».

Σε μία κρίση αυτογνωσίας και αυτοσαρκασμού η βασίλισσα της ποπ στην τελευταία ανάρτηση της κάνει μία γλυκιά συνειδητοποίηση: «Αυτό είναι το ζήτημα με τον COVID-19. Δεν ενδιαφέρεται για το πόσο πλούσιος είσαι, πόσο διάσημος είσαι, πόσο έξυπνος είσαι, πόσο αστείος είναι, που μένεις, πόσο χρονών είσαι και πόσες απίθανες ιστορίες έχεις να διηγηθείς ακόμα. Το φρικτό με τον κορονοϊό είναι ότι μας έχει κάνει όλους ίσους με τόσους πολλούς τρόπους. Και το υπέροχο με τον κορονοϊό είναι ότι μας έχει κάνει όλους ίσους με τόσους πολλούε τρόπους,» λέει η Μαντόνα. Και αφήνει να της ξεφύγει ένα πηχτό, ειρωνικό γελάκι.

Κεντρική φωτογραφία:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

30 Ιαν 2026

Bridgerton | Ο απόλυτος οδηγός για το καστ και τους χαρακτήρες της 4ης σεζόν

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα νέα πρόσωπα και τα αγαπημένα που επιστρέφουν στη νέα σεζόν της ρομαντικής σειράς.

30 Ιαν 2026

Έργα του Sir Don McCullin παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Athens Photo World, σε συνεργασία με το Xposure International Photography Festival, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θρύλο του πολεμικού φωτορεπορτάζ, Sir Don McCullin, με την έκθεση Life, Death and Everything in Between.

Περισσότερα από

Stories

30 Ιαν 2026

Μία κορυφαία γαστρονομική εμπειρία για μία μόνο βραδιά στο Tudor Hall Restaurant

Ο Chef Konstantin Filippou μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Αθήνα, υπογράφοντας για μία βραδιά το μενού του Tudor Hall Restaurant.

30 Ιαν 2026

Eat Chic | Τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του Φεβρουαρίου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Guests με αέρα Michelin και ιδιαίτερες συμπράξεις συγκροτούν τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του δεύτερου μήνα του έτους.

29 Ιαν 2026

Η Απουσία του Παρόντος | Στην πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Κανόγλου, κάθε εικόνα λειτουργεί ως αποτύπωμα

Ο δραστήριος καλλιτέχνης παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο σύνολο έργων, με τα όρια ανάμεσα στην παρουσία και την απουσία να θολώνει.

29 Ιαν 2026

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση | Μετά τον Οιδίποδα, τι;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υποδέχεται τις Onassis Dance Days, δίνοντας κίνηση στον φετινό Φεβρουάριο.

29 Ιαν 2026

Το μεγάλο φινάλε της "Μεγάλης Χίμαιρας"

Η σειρά που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση ολοκληρώνει το τηλεοπτικό της ταξίδι.

29 Ιαν 2026

Ένα ενδιαφέρον μουσικό ραντεβού στο Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή

Η Μελίνα Παξινού και το κουαρτέτο της σε μία μελωδική βραδιά στο αμφιθέατρο του αγαπημένου μουσείου.

29 Ιαν 2026

Πώς η Αθήνα λάτρεψε τη συνήθεια του aperitivo

Αλλά και ποια μέρη την αποθεώνουν στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.

29 Ιαν 2026

Η μητέρα που πυροβόλησε τον δολοφόνο της κόρης της 6 φορές μέσα στο δικαστήριο

Μια αληθινή υπόθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία και άνοιξε τη συζήτηση για τα όρια της δικαιοσύνης.

28 Ιαν 2026

Paris Couture Week | Το κοινό στοιχείο ανάμεσα στα σκηνικά του Jonathan Anderson για τον οίκο Dior και του Matthieu Blazy για τη Chanel

Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι ξεκίνησε με τις επίσημες πρώτες συλλογές των Jonathan Anderson και Matthieu Blazy για τους οίκους Dior και Chanel αντίστοιχα. Το σκηνικό και των δύο υπήρξε εντυπωσιακό.

28 Ιαν 2026

Άποψη | "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα": Ένα καθηλωτικό συλλογικό έργο τέχνης

Αυτή η άκρως συγκινητική, υποδειγματικά υλοποιημένη και ερμηνευμένη παραγωγή αποτελεί αναμφίβολα ένα εξαγώγιμο πολιτιστικό προϊόν πρώτης τάξης.