ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το ελληνικό σάιτ jaj συνεργάζεται με το FightHoax για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων

Το Fighthoax θα δώσει τη δυνατότητα στους συντάκτες του JAJ να αναλύσουν γρήγορα μια οποιοδήποτε είδηση με ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 89%.

Το ελληνικό σάιτ jaj συνεργάζεται με το FightHoax για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων

Tο JAJ.gr σε συνεργασία με το FightHoax.com, είναι το πρώτο newsroom που θα αξιοποιήσει νέες τεχνολογίες όπως Natural Language Understanding και Machine Learning. Οι συντάκτες του jaj.gr χρησιμοποιώντας την πειραματική πλατφόρμα FightHoax.com θα μπορούν να επεξεργάζονται το μεγαλύτερο μέρος των διεθνών ειδήσεων γρήγορα και αποτελεσματικά μέσα σε δευτερόλεπτα. Θα είναι σε θέση, συνεπώς, να αναγνωρίζουν και να δημοσιεύουν άμεσα τις πραγματικές ειδήσεις ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώνουν τους αναγνώστες του jaj για τις πλαστές ειδήσεις αλλά και να επισημαίνουν το ποσοστό πολιτικής προκατάληψης που πιθανόν έχει επηρεάσει τον τρόπο σύνταξης ή εκφοράς της είδησης.

Το Fighthoax θα δώσει τη δυνατότητα στους συντάκτες του JAJ να αναλύσουν γρήγορα μια οποιοδήποτε είδηση με ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 89%.

Το jaj.gr σε συνεργασία με το Media Literacy Institute υποστηρίζει την ιδέα ότι η δημοκρατία απαιτεί καλά ενημερωμένους πολίτες και ότι η παιδεία στα μέσα επικοινωνίας είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για την καταπολέμηση της μεροληψίας και της ρητορικής μίσους, για την προώθηση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να χρησιμοποιούν συνειδητά τα παραδοσιακά, σύγχρονα και ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, για την κριτική πρόσληψη και την υπεύθυνη δημιουργία του πολυμεσικού περιεχομένου που μεταδίδεται σε κάθε είδους ΜΜΕ (online ή έντυπα), και την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας αξιολόγησης των πηγών, των δημιουργών και των σκοπών κάθε περιεχομένου.

Σε αυτό το πλαίσιο ενστερνιζόμαστε και προάγουμε τις έννοιες της ειδησεογραφικής παιδείας (News Literacy) με στόχο να ενισχύσουμε τις δυνατότητες αναγνωστών και δημοσιογράφων ώστε να μπορούν να κρίνουν και να ελέγχουν το online αλλά και το έντυπο περιεχόμενο, τις πληροφορίες που διακινούνται σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και να μπορούν να διακρίνουν τις ειδήσεις από την παραπληροφόρηση, το μεροληπτικό περιεχόμενο ή την προπαγάνδα. Η τεχνολογία είναι σύμμαχος και μέσον επιτυχίας για δημοσιογράφους και αναγνώστες.

Read Next

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.