ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι αλλάζει στο facebook και μας αφορά όλους

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αρχίσει να επιτρέπει την ανάρτηση από τα μέλη του φωτογραφιών με ευαίσθητο περιεχόμενο

Τι αλλάζει στο facebook και μας αφορά όλους

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αρχίσει να επιτρέπει την ανάρτηση από τα μέλη του φωτογραφιών με ευαίσθητο περιεχόμενο, εφόσον αυτές είναι σημαντικές για το δημόσιο συμφέρον ή αξίζουν να είναι στην επικαιρότητα.

«Θα αρχίσουμε να επιτρέπουμε (τη δημοσιοποίηση) περισσότερου υλικού, το οποίο οι άνθρωποι εκτιμούν ότι είναι σημαντικό, ότι αξίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα ή ότι αφορά το δημόσιο συμφέρον, ακόμη κι αν δεν σέβεται τα κριτήριά μας», έγραψαν σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό τους οι αντιπρόεδροι της εταιρείας Τζόελ Κάπλαν και Τζάστιν Οσόφσκι.

«Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε (να δημοσιοποιηθούν) περισσότερες φωτογραφίες και ιστορίες χωρίς αυτό να δημιουργήσει κινδύνους στην ασφάλειά μας ή να εκθέσει σε φρικτές εικόνες ανήλικους ή ανθρώπους που δεν το επιθυμούν», πρόσθεσαν.

Το Facebook έχει δεχθεί πολλές φορές επικρίσεις επειδή έχει αποσύρει περιεχόμενο το οποίο έκρινε σοκαριστικό ή τολμηρό, παρόλο που μπορεί να αφορούσε θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως ένα βίντεο με θέμα τον καρκίνο του μαστού. Μια υπόθεση για την οποία ο ιστότοπος παραδέχθηκε χθες ότι έκανε «λάθος».

Η σουηδική οργάνωση Cancerfonden που ανήρτησε το βίντεο αυτό, το οποίο παρουσίαζε με μια σειρά από σκίτσα πώς μια γυναίκα μπορεί να εξακριβώσει εάν έχει αναπτυχθεί κάποια ύποπτη κύστη στο στήθος της, χαρακτήρισε «ακατανόητο και παράξενο το γεγονός ότι κάποιος θα μπορούσε να εκλάβει μια ενημερωτική ιατρική εκστρατεία ως σοκαριστική».

Τον Σεπτέμβριο, ο ιστότοπος με τους 1,7 δισεκατομμύρια χρήστες, είχε προκαλέσει σάλο καθώς είχε αποσύρει – ακόμα κι από τον λογαριασμό της πρωθυπουργού της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ – την ιστορική φωτογραφία ενός κοριτσιού από το Βιετνάμ, γυμνό και με εγκαύματα από βόμβα ναπάλμ, προτού αναγνωρίσει το σφάλμα του και επιτρέψει εκ νέου την ανάρτησή της.

Το Facebook απαγορεύει στους χρήστες του να δημοσιοποιούν φωτογραφίες με γυμνό, με εξαίρεση τα έργα τέχνης, εικόνες θηλασμού και εικόνες παιδαγωγικού περιεχομένου. Ο ιστότοπος απαγορεύει επίσης την υποκίνηση σε μίσος ή βία.

Read Next

30 Ιαν 2026

Έργα του Sir Don McCullin παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Athens Photo World, σε συνεργασία με το Xposure International Photography Festival, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θρύλο του πολεμικού φωτορεπορτάζ, Sir Don McCullin, με την έκθεση Life, Death and Everything in Between.

30 Ιαν 2026

Μία κορυφαία γαστρονομική εμπειρία για μία μόνο βραδιά στο Tudor Hall Restaurant

Ο Chef Konstantin Filippou μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Αθήνα, υπογράφοντας για μία βραδιά το μενού του Tudor Hall Restaurant.

Περισσότερα από

Stories

30 Ιαν 2026

Eat Chic | Τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του Φεβρουαρίου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Guests με αέρα Michelin και ιδιαίτερες συμπράξεις συγκροτούν τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του δεύτερου μήνα του έτους.

29 Ιαν 2026

Η Απουσία του Παρόντος | Στην πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Κανόγλου, κάθε εικόνα λειτουργεί ως αποτύπωμα

Ο δραστήριος καλλιτέχνης παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο σύνολο έργων, με τα όρια ανάμεσα στην παρουσία και την απουσία να θολώνει.

29 Ιαν 2026

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση | Μετά τον Οιδίποδα, τι;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υποδέχεται τις Onassis Dance Days, δίνοντας κίνηση στον φετινό Φεβρουάριο.

29 Ιαν 2026

Το μεγάλο φινάλε της "Μεγάλης Χίμαιρας"

Η σειρά που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση ολοκληρώνει το τηλεοπτικό της ταξίδι.

29 Ιαν 2026

Ένα ενδιαφέρον μουσικό ραντεβού στο Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή

Η Μελίνα Παξινού και το κουαρτέτο της σε μία μελωδική βραδιά στο αμφιθέατρο του αγαπημένου μουσείου.

29 Ιαν 2026

Πώς η Αθήνα λάτρεψε τη συνήθεια του aperitivo

Αλλά και ποια μέρη την αποθεώνουν στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.

29 Ιαν 2026

Η μητέρα που πυροβόλησε τον δολοφόνο της κόρης της 6 φορές μέσα στο δικαστήριο

Μια αληθινή υπόθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία και άνοιξε τη συζήτηση για τα όρια της δικαιοσύνης.

28 Ιαν 2026

Paris Couture Week | Το κοινό στοιχείο ανάμεσα στα σκηνικά του Jonathan Anderson για τον οίκο Dior και του Matthieu Blazy για τη Chanel

Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι ξεκίνησε με τις επίσημες πρώτες συλλογές των Jonathan Anderson και Matthieu Blazy για τους οίκους Dior και Chanel αντίστοιχα. Το σκηνικό και των δύο υπήρξε εντυπωσιακό.

28 Ιαν 2026

Άποψη | "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα": Ένα καθηλωτικό συλλογικό έργο τέχνης

Αυτή η άκρως συγκινητική, υποδειγματικά υλοποιημένη και ερμηνευμένη παραγωγή αποτελεί αναμφίβολα ένα εξαγώγιμο πολιτιστικό προϊόν πρώτης τάξης.

28 Ιαν 2026

Αυτά είναι τα κορυφαία bar-restaurants της Αθήνας

Πού βγαίνουμε και για φαγητό και για ποτό και για ωραίες μουσικές, ταυτόχρονα;