ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Θυμάσαι τότε που ήσουν κακός μαθητής;"Μια παιδική φωτογραφία του Στέλιου Παρλιάρου με την μητέρα του

"Που δεν ήθελες να διαβάζεις;": Όταν ο pastry chef ανέσυρε μια παλιά φωτογραφία από το οικογενειακό άλμπουμ και έγραψε μια επιστολή προς τον νεότερο εαυτό του.

STELIOS_PARLIAROS ndp

Πώς θα ήταν μια επιστολή του Στέλιου Παρλιάρου προς τον νεότερο εαυτό του; Τη φαντάστηκε και τη δημοσίευσε στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού δρόμου "Σχεδία". Σε μια παλιά, ασπρόμαυρη φωτογραφία, ο χαρισματικός pastry chef ποζάρει, μικρό αγόρι ακόμα, με τη μητέρα του. Ταξιδεύοντάς μας στα παιδικά του χρόνια, όταν ήταν "κακός μαθητής" και απέφευγε τη σχολική μελέτη.

Ο Παρλιάρος γράφει λοιπόν στη λεζάντα της συγκινητικής ανάρτησης:

"Γεια σου Στέλιο,

"Είμαι εσύ αρκετά χρόνια αργότερα. Παράξενο, ε; Φαντάσου να ήξερες τότε πώς θα είσαι στο μέλλον. Ε, λοιπόν, αφού μας δίνεται αυτή η ευκαιρία, να σου πω ότι ο εξηντάχρονος εαυτός σου είναι μια χαρά και σου στέλνει χαιρετίσματα. Ζει μέσα στα γλυκά, σε βούτυρα και λιωμένες σοκολάτες, σε άχνη ζάχαρη και ζουμερά φρούτα. Θυμάσαι τότε που ήσουν κακός μαθητής; Που δεν ήθελες να διαβάζεις και να κάθεσαι στα θρανία; Που οι γονείς σου σε ρωτούσαν "Τι θα κάνεις στη ζωή σου;” και εσύ απαντούσες "Κάτι θα βρω”;

"Ο εξηντάχρονος εαυτός σου είναι μια χαρά και σου στέλνει χαιρετίσματα. Ζει μέσα στα γλυκά, σε βούτυρα και λιωμένες σοκολάτες, σε άχνη ζάχαρη και ζουμερά φρούτα"

"Ο Στέλιος Παρλιάρος, ο ζαχαροπλάστης που μας έμαθε τι θα πει καλό γλυκό, μιλάει στον νεότερο εαυτό του και θυμάται το δύσκολο ξεκίνημά του, τα βράδια που κοιμόταν κάτω από τον πάγκο του εργαστηρίου, αλλά και την οικονομική καταστροφή που ξεπέρασε.

ανάμνηση του Στέλιου Παρλιάρου (@steliosparliaros) αποτυπώνεται λεπτομερώς στη στήλη "Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου” του τεύχους Φεβρουαρίου 2021 (#88)".

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

Περισσότερα από

Stories

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.

16 Οκτ 2025

Όταν η Κατίνα Παξινού συνάντησε τον Αλέν Ντελόν - μια ιστορική στιγμή στη Βενετία του 1960

Μια φωτογραφία, δύο μύθοι, κι ένα βλέμμα που ένωσε δύο εποχές.

15 Οκτ 2025

Reese Witherspoon | Υπογράφει το πρώτο της μυθιστόρημα μαζί με τον "βασιλιά" των θρίλερ

Για το πρώτο της μυθιστόρημα, η διάσημη ηθοποιός ζήτησε τη βοήθεια ενός μετρ του είδους, του Harlan Coben.

14 Οκτ 2025

Τζοκόντα | Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το αριστούργημα του Αμίλκαρε Πονκιέλλι θα παρουσιαστεί σε περιορισμένο αριθμό στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.