ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στο Monsieur Barbu θα πας με το pet σου και θα τσουγκρίσεις το Explosion σου με παλιούς γνωστούς

Ο Χρήστος και η Ναταλία επέλεξαν τη ρετρό γοητεία του Κουκακίου για να στήσουν ένα σημερινό τσαρδί all day long τέρψης, στην πιο όμορφη κλειστή πλατεία της πόλης.

Στο Monsieur Barbu θα πας με το pet σου και θα τσουγκρίσεις το Explosion σου με παλιούς γνωστούς

«Οι κλειστές πλατείες μου θυμίζουν Ιταλία» ακούω την κοπέλα δίπλα μου, που φοράει το ίδιο κολάν με το δικό μου, να λέει στο αγόρι της. «Ωραία, θα πιω ένα campari με φυσικό χυμό πορτοκαλιού» σκέφτομαι. Όσο old school σηκώνει η περίσταση και τόσο δροσιστικό που νομίζεις ότι δε σε ζαλίζει. Επίσης, vero ιταλικό. Στο δεύτερο campari είχαμε πιάσει κουβέντα τρία τραπέζια στη σειρά και μιλούσαμε όλοι με όλους. Αφορμή τα σκυλιά μας, τα οποία είχαμε μαζί μας και οι τρεις παρέες αλλά και οι τυχαίες συναντήσεις με το παρελθόν. Πως γίνεται, κάθε φορά που πηγαίνω στο Barbu (οι φίλοι κόβουν το Monsieur από μπροστά) να πέφτω πάνω σε παλιούς γνωστούς. Ίσως γιατί αυτοί, όπως κι εγώ, αναζητούν τη στιλπνή ποιότητα μέσα από τη διασκέδαση. Ίσως γιατί αυτοί, όπως κι εγώ, ικετεύουν για απουσία δηθενιάς. Το Barbu είναι το σημείο τους/μου.

Στο Monsieur Barbu θα πας με το pet σου και θα τσουγκρίσεις το Explosion σου με παλιούς γνωστούς
Ο Χρήστος και η Ναταλία έχουν φτιάξει μια εστία αγάπης, μια όμορφη φαμίλια και ένα δυνατό στέκι στην πόλη.
Η τζαμαρίες της γωνίας, στην οδό Φαλήρου 59, στο Κουκάκι.

«Μα, τι γίνεται με τα pet εδώ;» ρωτάω τη Ναταλία, «χαμός, ε;». «Το μαγαζί μας έχει την φήμη του pet friendly» μου λέει και θυμάται ένα αστείο περιστατικό: «Για να καταλάβεις, μια πελάτισσα μας αποφάσισε να έρθει στο μαγαζί με το κατοικίδιο της, το οποίο ήταν μια πάπια. Οκέι αγαπάμε τα ζώα, αλλά πραγματικά μια πάπια δεν την περιμέναμε γύρω από τα τραπέζια μας».

«Ο Χρήστος πάντα ήθελε να δημιουργήσει να όμορφο στέκι που θα συνδύαζε το περιβάλλον ενός γαλλικού bistrot και την κουζίνα της Νέας Ορλεάνης».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ποια είναι η ιστορία του Barbu; Πως φτάσαμε στην πάπια, δηλαδή; «Το Monsieur Barbu ήταν ένα όνειρο του Χρήστου» εξηγεί η Ναταλία, η οποία κάνει το talking -που λένε και οι Άγγλοι-, ο Χρήστος έχει αναλάβει τα κοκτέιλ. «Ήθελε πάντα να δημιουργήσει ένα όμορφο στέκι που θα συνδύαζε το περιβάλλον ενός γαλλικού bistrot και την κουζίνα της Νέας Ορλεάνης. Όταν, λοιπόν, λόγω συγκυριών, κλήθηκε να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση, αποφασίσαμε να κάνουμε το όνειρο αυτό πραγματικότητα. Σε αυτό μας βοήθησε και το ίδιο το μαγαζί που βρίσκεται σε μια γειτονιά που αγαπάμε και πιστεύουμε. Μόλις είδαμε τον χώρο με τις μεγάλες τζαμαρίες και νιώσαμε την urban αύρα του, είπαμε "εδώ είμαστε" και το ξεκινήσαμε. Η γειτονιά η ίδια, το Κουκάκι υπήρξε ένας από τους λόγους που ανοίξαμε το μαγαζί τη δεδομένη στιγμή. Είναι μια κλασική γειτονιά με μεγάλο παρελθόν και ακόμα μεγαλύτερο μέλλον. Το συγκεκριμένο σποτ, στην μικρή, πράσινη πλατεία μας άρεσε από την πρώτη στιγμή. και ο πεζόδρομος μπροστά από την πόρτα, μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε καθημερινή επαφή με τους γείτονες μας. Υπάρχει κάτι ρετρό στο Κουκάκι. Κάτι που μας θυμίζει την παλιά Αθήνα. Γι' αυτό και το αγαπάμε τόσο» συνεχίζει. «H φιλοσοφία του μαγαζιού στηρίζεται στο πιστεύω μας που είναι ότι στα απλά βρίσκονται τα ωραία. Δεν θέλαμε κάτι επιτηδευμένο, κάτι ξένο από εμάς. Μας αρέσει α αυθορμητισμός και η αμεσότητα. Το ίδιο συμβαίνει και στα παιδιά που εργάζονται κοντά μας. Σημασία για εμάς έχει να μπορεί να χαλαρώνει και να περνάει όμορφα ο καθένας που κάθεται στην μπάρα ή στα τραπεζάκια μας».

«Δεν είχαμε εμπειρία στον χώρο της εστίασης. Μας άρεσε, όμως, πάντα να υποδεχόμαστε φίλους στο σπίτι, να κάνουμε τραπέζια, να οργανώνουμε όμορφες βραδιές με μεγάλες παρέες».
«H φιλοσοφία του μαγαζιού στηρίζεται στο πιστεύω μας που είναι ότι στα απλά βρίσκονται τα ωραία. Δεν θέλαμε κάτι επιτηδευμένο, κάτι ξένο από εμάς».
Η σπιτική λεμονάδα είναι από τα best seller του μαγαζιού.

Για την ιστορία, να πούμε ότι o Χρήστος και η Ναταλία δούλευαν στα μίντια, επεξεργασία της εικόνας ο μεν και φωτογράφος η δε, αλλά η κρίση είχε άλλα σχέδια. Οπότε η πολυμήχανη σκέψη τους τέθηκε σε εφαρμογή. Ευτυχώς για αυτούς, αλλά και για μας.

«Ποια είναι η δική σας ιστορία;» ρωτάω για να σταμπιλάρω και τη σπουδαιότητα του έρωτα στη συνταγή της επιτυχίας. «Με τον Χρήστο γνωριστήκαμε σε ένα πάρτι πριν από 16 χρόνια. Οι φίλες μου, μού είπαν πως μόλις με είδε είπε "ήρθε η άνοιξη", εγώ σκέφτηκα κάτι αντίστοιχο και έτσι κάπως αρχίσαμε να φλερτάρουμε. Για μένα ήταν και είναι ο πιο γοητευτικός και ευγενικός άντρας που έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να τον ερωτευτώ. Μετά από δύο χρόνια, παντρευτήκαμε και η ιστορία συνεχίστηκε. Τα δυο μας κορίτσια ολοκλήρωσαν το love story μας με τον καλύτερο τρόπο».

«Μόλις είδαμε τον χώρο με τις μεγάλες τζαμαρίες και νιώσαμε την urban αύρα του, είπαμε "εδώ είμαστε" και το ξεκινήσαμε».
«Μας αρέσει α αυθορμητισμός και η αμεσότητα. Το ίδιο συμβαίνει και στα παιδιά που εργάζονται κοντά μας».
«Σημασία για εμάς έχει να μπορεί να χαλαρώνει και να περνάει όμορφα ο καθένας που κάθεται στην μπάρα ή στα τραπεζάκια μας».

Η αγάπη είναι μεταδοτική. Ένας πυρήνας αγάπης, ό,τι κι αν κάνει, θα εκπέμπει αγάπη. Έτσι συμβαίνει και με αυτή την πανέμορφη φαμίλια. Γι' αυτό και το Barbu είναι δυνατό στέκι στην πόλη.«Δε νομίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένες συνταγές για να γίνει ένα μαγαζί στέκι» λέει η Ναταλία. «Εμείς, δεν είχαμε εμπειρία στον χώρο της εστίασης. Μας άρεσε, όμως, πάντα να υποδεχόμαστε φίλους στο σπίτι, να κάνουμε τραπέζια, να οργανώνουμε όμορφες βραδιές με μεγάλες παρέες. Με αυτή την λογική ανοίξαμε το μαγαζί. Σαν να ανοίγαμε για μια ακόμη φορά την πόρτα του σπιτιού μας και να καλωσορίζαμε δικούς μας ανθρώπους».

Λίγο πριν σηκωθούμε από το τραπέζι μας και μετά από μερικά campari και τσιν-τσιν ακόμα, είχα μάθει κάμποσα πράγματα. Ιδού μερικά: α) ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κοκτέιλ του Barbu είναι το Explosion που είναι δροσιστικό και πικάντικο. Το προτιμούν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες και δεν θα βγει ποτέ από τον κατάλογο, β) στο φαγητό, τα σκήπτρα κρατάει το κλασικό μπέργκερ που είναι ζουμερό, σπιτικό, λαχταριστό, συνοδεύεται από χειροποίητες τηγανιτές πατάτες και έχει γίνει το must του μαγαζιού, γ) η σπιτική λεμονάδα είναι από τα best seller του μαγαζιού, δ) το να πίνεις το ποτό σου παρέα με το σκυλάκι σου και τους αγαπημένους σου είναι αξία ανεκτίμητη.

Facebook Monsieur Barbu

Στο φαγητό, τα σκήπτρα κρατάει το κλασικό μπέργκερ που είναι ζουμερό, σπιτικό, λαχταριστό, συνοδεύεται από χειροποίητες τηγανιτές πατάτες και έχει γίνει το must του μαγαζιού.

Read Next

25 Οκτ 2025

Το "τελευταίο αντίο" στον Διονύση Σαββόπουλο στην Μητρόπολη Αθηνών

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον "Νιόνιο" της σε κλίμα έντονης συγκίνησης στη Μητρόπολη Αθηνών.

Περισσότερα από

Stories

24 Οκτ 2025

Movie Review | Regretting You (Μετανιώνοντας για εσένα): Ένα συγκινητικό ταξίδι ανάμεσα στη μνήμη, την προδοσία και τη γυναικεία αναγέννηση

Ο George Satsidis γράφει για το Regretting You, το οποίο έρχεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου.

24 Οκτ 2025

37 χρόνια πριν: Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη συνάντησε τον Διονύση Σαββόπουλο στο πρωτοχρονιάτικο show της ΕΡΤ

Η "ναζιάρα" Αλίκη Βουγιουκλάκη τραγουδούσε και χόρευε με τον "Νιόνιο".

24 Οκτ 2025

Η ταινία που κέρδισε φέτος τον Χρυσό Λέοντα "ανοίγει" το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η Cate Blanchett και ο Adam Driver, ενώ η Indya Moore και άλλα μέλη του cast θα βρεθούν στην πανελλήνια πρεμιέρα του Father Mother Sister Brother.

23 Οκτ 2025

Το pop σύμπαν του Takashi Murakami και του οίκου Louis Vuitton στην Art Basel 2025

Ο πολύχρωμος κόσμος που σχεδίασε ο Ιάπωνας καλλιτέχνης μαζί με τη Louis Vuitton για το σπουδαιότερο ραντεβού τέχνης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

23 Οκτ 2025

Ο Moby έρχεται στην Ελλάδα | Οι πρώτες πληροφορίες για τη συναυλία του

Το ραντεβού του superstar με το αθηναϊκό κοινό έχει ημερομηνία.

22 Οκτ 2025

Ψυχώ | H διαχρονική ταινία του Alfred Hitchcock σε μία ειδική προβολή για μία μόνο βραδιά

Η ταινία, η οποία θεωρείται μία από τις πιο επικές τρόμου, θα προβληθεί στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο.

22 Οκτ 2025

Το Okupa Kitchen & Listening Bar έχει νέο chef και ανανεωμένο μενού

Νέα εποχή για το kitchen & listening Bar που προσφέρει μία διαφορετική εστιατορική εμπειρία.

22 Οκτ 2025

Η ιστορία πίσω από τη "Συννεφούλα" του Διονύση Σαββόπουλου

Όταν ο "Νιόνιος", ο οποίος έφυγε από τη ζωή από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, είχε περιγράψει την έμπνευση πίσω από ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του.

21 Οκτ 2025

Η νέα εποχή του στέγαστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ | Οι πρώτες εικόνες από τις εργασίες

Οι εργασίες ελέγχου και συντήρησης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.