ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Στη Σουηδία έχει χαθεί η μπάλα και δεν τους καίγεται καρφί. Έχουν νεκρούς έξω από τα νοσοκομεία»

O Έλληνας ράπερ Μηδενιστής ζει μόνιμα στην σκανδιναβική χώρα και περιγράφει την κατάσταση με τα πιο αποκαρδιωτικά λόγια.

«Στη Σουηδία έχει χαθεί η μπάλα και δεν τους καίγεται καρφί. Έχουν νεκρούς έξω από τα νοσοκομεία»

«Η κατάσταση που επικρατεί εδώ δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή που επικρατεί στην Ελλάδα. Εδώ ο κόαμος πεθαίνει και δεν δίνουν δεκάρα,» λέει ο Έλληνας ράπερ Μηδενιστής, γνωστός από την συμμετοχή του στο πολύ δημοφιλές χιπ χοπ σχήμα Ζωντανοί Νεκροί, για την κατάσταση που επικρατεί στη Σουηδία.

Ο Έλληνας μουσικός που ζει μόνιμα στη σκανδιναβική χώρα περιγράφει μέσω Skype τις συνθήκες με τα πιο αποκαρδιωτικά λόγια, λέγοντας ότι στη Σουηδία τα μέτρα προφύλαξης είναι ανύπαρκτα, την στιγμή που στους περισσότερους πολίτες δεν καίγεται καρφί για την διάδωση του κορονοϊού.

«Υπάρχουν μερικά πολίτες που από δική τους ευαισθησία προσέχουν και μένουν σπίτι, αλλά στους περισσότερους δεν καίγεται καρφί. Όλα είναι ανοικτά, ακόμα και τα κλαμπ και τα κομμωτήρια».

Όπως εξήγησε, μαγαζιά, εστιατόρια και καφετέριες παραμένουν ανοιχτά, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες έκλεισαν οι σχολικές τάξεις, αλλά μόνο του λυκείου.

Ο ράπερ τόνισε ότι μόλις τελειώσει όλο αυτό θα επιστρέψει με την οικογένειά του στο Ηράκλειο, μια και αυτή την στιγμή με βάση τους περιορισμούς που ισχύουν είναι εγκλωβισμένος στο Κάλμαρ.

Μιλώντας για την κατάσταση στην χώρα, ο Μηδενιστής περιέγραψε πως έχουν τοποθετηθεί ειδικά ψυγεία δίπλα στα νοσοκομεία για τα θύματα της πανδημίας.

Δείτε όσα είπε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της κρητικής τηλεόρασης.

Φωτογραφίες: Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

02 Φεβ 2026

Οι Pet Shop Boys έρχονται στην Ελλάδα

Τέσσερα χρόνια μετά τη συναυλία τους στην Αθήνα, οι Pet Shop Boys επιστρέφουν για ένα ακόμη συναυλιακό ραντεβού με το ελληνικό κοινό.

02 Φεβ 2026

Grammys 2026 | Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Ποιες προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής διακρίθηκαν στα Grammys 2026.

Περισσότερα από

Stories

31 Ιαν 2026

"Η τοξική γυναίκα" - Το ανεξήγητο ιατρικό μυστήριο της Gloria Ramirez

Ένα πραγματικό ιατρικό περιστατικό που ακόμα και σήμερα δεν έχει δοθεί οριστική απάντηση.

30 Ιαν 2026

#theaftertaste | Μία έκθεση για τους ανθρώπους της πόλης και ένα value for money εστιατόριο με γεύση από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

30 Ιαν 2026

Bridgerton | Ο απόλυτος οδηγός για το καστ και τους χαρακτήρες της 4ης σεζόν

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα νέα πρόσωπα και τα αγαπημένα που επιστρέφουν στη νέα σεζόν της ρομαντικής σειράς.

30 Ιαν 2026

Έργα του Sir Don McCullin παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Athens Photo World, σε συνεργασία με το Xposure International Photography Festival, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θρύλο του πολεμικού φωτορεπορτάζ, Sir Don McCullin, με την έκθεση Life, Death and Everything in Between.

30 Ιαν 2026

Μία κορυφαία γαστρονομική εμπειρία για μία μόνο βραδιά στο Tudor Hall Restaurant

Ο Chef Konstantin Filippou μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Αθήνα, υπογράφοντας για μία βραδιά το μενού του Tudor Hall Restaurant.

30 Ιαν 2026

Eat Chic | Τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του Φεβρουαρίου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Guests με αέρα Michelin και ιδιαίτερες συμπράξεις συγκροτούν τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του δεύτερου μήνα του έτους.

29 Ιαν 2026

Η Απουσία του Παρόντος | Στην πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Κανόγλου, κάθε εικόνα λειτουργεί ως αποτύπωμα

Ο δραστήριος καλλιτέχνης παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο σύνολο έργων, με τα όρια ανάμεσα στην παρουσία και την απουσία να θολώνει.

29 Ιαν 2026

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση | Μετά τον Οιδίποδα, τι;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υποδέχεται τις Onassis Dance Days, δίνοντας κίνηση στον φετινό Φεβρουάριο.

29 Ιαν 2026

Το μεγάλο φινάλε της "Μεγάλης Χίμαιρας"

Η σειρά που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση ολοκληρώνει το τηλεοπτικό της ταξίδι.

29 Ιαν 2026

Ένα ενδιαφέρον μουσικό ραντεβού στο Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή

Η Μελίνα Παξινού και το κουαρτέτο της σε μία μελωδική βραδιά στο αμφιθέατρο του αγαπημένου μουσείου.