ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στη Μύκονο του 1970: Όταν ο Δημήτρης Χορν χόρευε τις θρυλικές 9 Moύσες με το διεθνές τζετ σετ

Μία σπάνια, ρετρό φωτογραφία φέρνει στο φως μία απίθανη, διακεδαστική, στιλάτη και ανέμελη εποχή.

Στη Μύκονο του 1970: Όταν ο Δημήτρης Χορν χόρευε τις θρυλικές 9 Moύσες με το διεθνές τζετ σετ

Τη δεκαετία του 1970 η Μύκονος βρισκόταν στην καλύτερη, την πιο λαμπερή, την πιο ευρωπαϊκή, την πιο κοσμοπολίτικη φάση της. Ήταν τα χρόνια που ολόκληρο το διεθνές τζετ σετ χόρευε και έπινε στο εμβληματικό μπαλκόνι του Remezzo και στις 9 Μούσες, δύο από τα θρυλικότερα κλαμπ που υπήρξαν ποτέ στο νησί των Ανέμων. Και τα δύo άνηκαν σε μία από τις πιο γνωστές οικογένειες του νησιού, στην οικογένεια Ζουγανέλη.

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε στην κυριολεξία ούτε μία γνωστή προσωπικότητα του παγκόσμιου καλλιτεχνικού ή πολιτικού χώρου που να είχε κάνει στάση στη Μυκόνο και να μην είχε περάσει τουλάχιστον ένα βράδυ στα συγκεκριμένα μαγαζιά. Εκεί η Ελίζαμπεθ Τέιλορ μέχρι το πρωί με τον Ρίτσαρντ Μπάτον, ο Αριστοτέλης Ωνάσης συνόδευε τη Τζάκι Κένεντι και η πριγκίπισσα Σοράγια με τον Νουρέγιεφ και τον Πωλ Νιούμαν.

Ανάμεσα τους και μερικοί από τους διασημότερους και πιο αγαπητούς ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου. Όπως για παράδειγμα ο πάντα κοσμοπολίτης Δημήτρης Χορν που υπήρξε τακτικός των 9 Μουσών και λάτρευε τα πάρτι που γινόντουσαν στο κλαμπ τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού. Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός υπήρξε εξαιρετικά κοινωνικά κοινωνικός και εξωστρεφής σαν προσωπικότητα, ενώ αγαπούσε πολύ τον χορό, το ποτό και τη διασκέδαση και δεν έχανε ευκαιρία να περάσει ένα βράδυ σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μαγαζιά του όμορφου κυκλαδίτικου νησιού.

Μία σπάνια, ρετρό φωτογραφία που δημοσίευσε στο ίνσταγκραμ η δημοσιογράφος Έλενα Μακρή Λυμπέρη φέρνει στο φως εκείνη την απίθανη, διακεδαστική, στιλάτη και ανέμελη εποχή, με τον Δημήτρη Χορν (τον "Τάκη" όπως τον αποκαλούσαν οι στενοί του φίλοι) να κλέβει για άλλη μία φορά την παράσταση.

Δείτε την ασπρόμαυρη φωτογραφία:

Κεντρική φωτογραφία: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.