ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σε χριστουγεννιάτικο κόσμο γεμάτο θαύματα μεταμορφώνεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο

Την 1η Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα εγκαινιάζει επίσημα τη γιορτινή περίοδο με μια μεγάλη γιορτή.

Σε χριστουγεννιάτικο κόσμο γεμάτο θαύματα μεταμορφώνεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο

Φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι, τρία πανύψηλα έλατα στην Αγορά και 80 στολισμένα δέντρα μετατρέπουν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Πάνω του θα ξετυλιχθούν παραμύθια, θα ξεδιπλωθούν παιχνίδια, θα ξεχυθούν μουσικές, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει, όπως πάντα, κάτι για τον καθένα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την εορταστική περίοδο στο ΚΠΙΣΝ δίνει μια γιορτή με ελεύθερη είσοδο, αυτό το Σάββατο 1/12 στις 6 το απόγευμα, με οικοδεσπότη τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Νανούρη. Τα γιορτινά φώτα θα ανάψουν και η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια, αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων θα παρουσιάσουν στο παγοδρόμιο ένα σόου καλλιτεχνικού πατινάζ. Η βραδιά θα κλείσει με μια συναυλία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους Mottet.

Σε χριστουγεννιάτικο κόσμο γεμάτο θαύματα μεταμορφώνεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο
Το ΚΠΙΣΝ φοράει και φέτος τα γιορτινά του και εγκαινιάζει την ομορφότερη περίοδο του χειμώνα με μια μεγάλη εκδήλωση.

Για όλη την εορταστική περίοδο, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα γεμίσει ήχους και φως, μέσα από μια σειρά διαδραστικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το χώρο. Τέσσερις από αυτές εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ τρεις έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ΚΠΙΣΝ. Σας περιμένουν να περπατήσετε ανάμεσά ή μέσα από αυτές, να τις αγγίξετε, να τις φωτογραφήσετε και να φωτογραφηθείτε μαζί τους. Και φυσικά, ούτε φέτος θα λείπει από το πάρκο το παγοδρόμιο, που σας καλεί να φορέσετε τα παγοπέδιλά σας. Θα λειτουργεί καθημερινά, έως τις 24/2/19, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο αρκεί να έχετε κάνει ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org.

Ανάμεσα στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έρχονται φέτος στο ΚΠΙΣΝ; Στον Φάρο, υπό τη σκηνοθετική επίβλεψη του Γιώργου Νανούρη, αγαπημένοι καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής, όπως η Χάρις Αλεξίου, η Ιωάννα Παππά, ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Όλια Λαζαρίδου, η Κόρα Καρβούνη κ.ά., θα αφηγηθούν χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ιστορίες.

Ούτε φέτος θα λείψει το παγοδρόμιο από το Πάρκο.

Η παράσταση σύγχρονου τσίρκου Attrape-Moi των FLIP Fabrique από τον Καναδά έρχεται με την υπόσχεση να καθηλώσει το κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στις 24 και 25/12 με ένα πρωτοποριακό συνδυασμό χιούμορ, χορού, μουσικής και, κυρίως, ακροβατικών σε ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Το ΚΠΙΣΝ θα γεμίσει μουσική, μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων: Οι Solisti Veneti θα ερμηνεύσουν έργα Βιβάλντι, Ροσίνι και Παγκανίνι με τη διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνο Μαρίτα Παπαρίζου (10/12, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος), οι μαθητές του El Sistema Greece και η El Sistema Greece Youth Orchestra θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με το μουσικό σχήμα Latin Brass Connection σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία με λατινοαμερικανικούς ήχους (16/12, Φάρος), ενώ σε τζαζ ρυθμούς θα γιορτάσουν το Jazz Octet της Στρατιωτικής Φρουράς Αθηνών (08/12, Αγορά), ο Πέτρος Κλαμπάνης (30/12, Φάρος) και η Μαρία Μανουσάκη (06/01, Φάρος).

Ένα πλήθος εργαστηρίων και παιχνιδιών με θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, ημερολόγια, γιρλάντες, γούρια και κοσμήματα, να χορέψετε κάτω από την ντισκομπάλα, να τυπώσετε ευχές, να φιλοτεχνήσετε τη δική σας αφίσα ή να παίξετε στο Πάρκο παρέα με τον Άι Βασίλη.

Κάθε μέρα στο ΚΠΙΣΝ θα είναι γεμάτη γιορτινές εκπλήξεις.

Και φυσικά, όπως και πέρυσι το Ίδρυμα ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ξεκινά με την live μετάδοση της παραδοσιακής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, συνεχίζει με μια μοναδική εμφάνιση του Mario Biondi στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ενώ, αμέσως μετά, η δράση μεταφέρεται στην Αγορά με πολλή μουσική από τον διεθνούς φήμης μουσικό και DJ Huey Morgan, frontman των Fun Lovin’ Criminals, πυροτεχνήματα και τον καθιερωμένο πλέον αγώνα δρόμου SNF RUN: 2019 FIRST RUN που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org

Δείτε την αντίστροφη μέτρηση σε μια σειρά βίντεο.

Read Next

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.

13 Ιαν 2026

Εικαστική επιστροφή | Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας

Τα πρώτα νέα εικαστικά ραντεβού της καινούριας χρονιάς.

13 Ιαν 2026

Το "Grease The Musical" έρχεται από το Λονδίνο στην Αθήνα για τέσσερις μόνο παραστάσεις

Η σκηνή του Christmas Theater μετατρέπεται σε ένα εκρηκτικό dancefloor με πολύ γέλιο, λίγο δράμα, τρελό φλερτ.