ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Σε κάνει να πιστέψεις στη δύναμη της τέχνης». Η ταινία της δεκαετίας βγαίνει σήμερα στις αίθουσες

Ένα σπουδαίο φιλμ έρχεται να υπενθυμίζει τον τρόπο που πρέπει να αποτυπώνονται οι ιστορίες στο λευκό πανί του σινεμά.

«Σε κάνει να πιστέψεις στη δύναμη της τέχνης». Η ταινία της δεκαετίας βγαίνει σήμερα στις αίθουσες

Πριν από μερικές ημέρες στο γραφείο λέγαμε, χάριν αστεϊσμού, πως φέτος, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο κόσμος θα ρωτάει τον Μάρτιν Σκορσέζε ακόμα και τι χρώμα κάλτσες πρέπει να φορέσει. Ο κορυφαίος, Αμερικανός σκηνοθέτης, πιθανότατα ο σπουδαίοτερος εν ζωή κινηματογραφιστής στον κόσμο, είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο της χρονιάς, με την προσοχή να έχει, δυστυχώς, διαφύγει κάπως από την κυκλοφορία της νέας του ταινίας και να έχει επικεντρωθεί στην διαμάχη του με την Marvel έπειτα από κάποιες δηλώσεις του, οι οποίες εξόργισαν τους φανατικούς των φαντασμαγορικών ταινιών κόμικ.

Ο Σκορσέζε εξήγησε και ξαναεξήγησε τι ακριβώς εννοούσε όταν έλεγε ότι τα φιλμ της Marvel «δεν είναι πραγματικό σινεμά», χωρίζοντας για τα καλά το κινηματογραφικό κοινό σε δυο περιχαρακωμένα στρατόπεδα. Ο ίδιος ρίχνει το φταίξιμο στο μεγάλο ζήτημα της ασθητικής, του χάσματος γενεών, αλλά και στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει τελικά για τον καθέναν από εμάς η ανάπτυξη ενός χαρακτηρά στην μεγάλη οθόνη. Η εξέλιξη του μέσα στην ιστορία του, η ψυχολογική του πορεία μέσα στα χρόνια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι μόνο καλός ή κακός, μονάχα ήρωας ή loser, μόνον όμορφος ή άσχημος. Και ο Μάρτι το γνωρίζει πολύ καλά.

Μέσα σε ένα κύμα συζητήσεων, που πλέον φαντάζει πλέον μάταιο, ο ίδιος ο σκηνοθέτης έρχεται με τον «Ιρλανδό», τη νέα του ταινία, να σφραγίσει όλα μαζί τα λεγόμενα του μέσα σε τρεισήμισι κινηματογραφικές ώρες, οι οποίες έχουν συγκλονίσει στην κυριολεξία τους σινεφίλ ανά τον κόσμο, τους κριτικούς σινεμά και τους λάτρεις όλων εκείνων που επιθυμούν να βλέπουν μεγάλες, σπουδείες, μυθιστορηματικής διάστασης ιστορίες πάνω στο λευκό πανί.

Με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Τζο Πέσι και τον Αλ Πατσίνο στους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους, «Ο Ιρλανδός» είναι κατά πολλούς το φιλμ της δεκαετίας, αυτό που αξίζει όλα τα Όσκαρ και ήρθε για να ξαναθυμίσει στο κοινό πώς γίνονται οι αξέχαστες ταινίες των μεγάλων budgets και των ρόλων που ακόμα και οι πιο περιζήτητοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ θα σκότωναν για να παίξουν.

«Ο Ντε Νίρο είναι ασύλληπτος», «ο Τζο Πέσι είναι αποκάλυψη», «ο Αλ Πατσίνο είναι μοναδικός» γράφουν το Variety και το Rolling Stone, και αυτά είναι μόνο μερικά από τα αποθεωτικά σχόλια που που έχουν ακουστεί για τη νέα καλλιτεχνική κατάθεση του Σκορσέζε την οποία οι New York Times είπαν πως «είναι αρκετή για να σου υπενθυμίσει την δύναμη της τέχνης», την τρίτη καλύτερη ταινία της μακρόχρονης πορείας του μετά τον «Ταξιτζή» και το «Οργισμένο Είδωλο».

Μία εβδομάδα πριν κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Νetflix, το οποίο έβαλε το υπέρογκο ποσό των 159 εκατομμυρίων δολαρίων που χρειαζόντουσαν για την παραγωγή της ταινίας, «Ο Ιρλανδός» βγαίνει σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες και τα 5 αστεράκια συνοδεύουν σχεδόν όλες τις κριτικές που έχει λάβει.

Δες το τρέιλερ της της ταινίας «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.

13 Ιαν 2026

Εικαστική επιστροφή | Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας

Τα πρώτα νέα εικαστικά ραντεβού της καινούριας χρονιάς.

13 Ιαν 2026

Το "Grease The Musical" έρχεται από το Λονδίνο στην Αθήνα για τέσσερις μόνο παραστάσεις

Η σκηνή του Christmas Theater μετατρέπεται σε ένα εκρηκτικό dancefloor με πολύ γέλιο, λίγο δράμα, τρελό φλερτ.