ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σάρα Βος: H γυμνάστρια που αντιστάθηκε στον ενδυματολογικό κώδικα επιλέγοντας ολόσωμη φόρμα

«Όλες θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα με το σώμα μας» είπε η αθλήτρια, που έστειλε το δικό της μήνυμα ενάντια στη σεξουαλικοποίηση των γυναικών.

Σάρα Βος: H γυμνάστρια που αντιστάθηκε στον ενδυματολογικό κώδικα επιλέγοντας ολόσωμη φόρμα

«Είχα αρχίσει να αισθάνομαι πολύ άβολα», δήλωσε η Σάρα Βος, η Γερμανίδα γυμνάστρια που σχολιάστηκε όσο καμία στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξήχθη στην Ελβετία. Αφορμή δεν στάθηκαν μόνο οι εξαιρετικές της επιδόσεις αλλά η απόφασή της να διαγωνιστεί φορώντας μία ολόσωμη φόρμα η οποία κάλυπτε εξ’ ολοκλήρου το σώμα της, κάτι που δεν συνηθιζόταν μέχρι τώρα.

Μέχρι σήμερα, οι διαγωνιζόμενες είχαν δικαίωμα να καλύψουν ολόκληρο το σώμα τους αποκλειστικά για θρησκευτικούς λόγους, κάτι που στην περίπτωση της Βος δεν ίσχυε. Παρόλα αυτά, η σπουδαία αθλήτρια είχε την απόλυτη στήριξη της γερμανικής ομοσπονδίας στην ρηξικέλευθη αυτή απόφαση, η οποία όπως τόνισε πάρθηκε έπειτα από πολλή σκέψη.

Η σπουδαία αθλήτρια είχε την απόλυτη στήριξη της γερμανικής ομοσπονδίας στην ρηξικέλευθη αυτή απόφαση, η οποία όπως τόνισε πάρθηκε έπειτα από πολλή σκέψη.

«Ευχόμαστε όλες οι γυμνάστριες που έχουν κατά καιρούς νιώσει άβολα φορώντας τη φόρμα τους, να βρουν τη δύναμη και να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας», ήταν τα λόγια της Γερμανικής Ομοσπονδίας, η οποία στηρίζει εμπράκτως τις αθλήτριές της, στην απόφασή τους να παλέψουν ενάντια στη «σεξουαλικοποίηση των γυναικών στον χώρο του αθλητισμού και ειδικά της γυμναστικής».

Από την πλευρά της η Βος εξήγησε την απόφασή της μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση: «Όλες οι γυναίκες θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα με το σώμα μας. Στον αθλητισμό, όσο είσαι ακόμα παιδί δεν μπορείς να αντιληφθείς αρκετά πράγματα. Μεγαλώνοντας όμως, αρχίζεις να αισθάνεσαι πραγματικά άβολα».

Μάλιστα η αθλήτρια έκανε και την ανάλογη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων: «Νιώθω καλά και παράλληλα δείχνω θηλυκή και κομψή. Γιατί όχι;».

Μάλιστα η αθλήτρια έκανε και την ανάλογη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων: «Νιώθω καλά και παράλληλα δείχνω θηλυκή και κομψή. Γιατί όχι;».

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Voss (@sarah.vossi)

Ήδη τη στήριξή τους στη Γερμανίδα αθλήτρια έχουν εκφράσει κι άλλες ομοσπονδίες όπως αυτή της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: Sarah Voss

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.