ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σάρα ΜακΜπράιντ: Η πρώτη trangender που κατάφερε να γίνει γερουσιάστρια των ΗΠΑ γράφει ιστορία

Με τη χθεσινοβραδινή νίκη της στην πολιτεία Ντελάουερ μπαίνει στο αμερικανικό κοινοβούλιο.

Σάρα ΜακΜπράιντ: Η πρώτη trangender που κατάφερε να γίνει γερουσιάστρια των ΗΠΑ γράφει ιστορία

Mία πραγματικά σημαντική στιγμή στην ιστορία των ΗΠΑ σημειώθηκε εχθές το βράδυ όταν η Σάρα ΜακΜπράιντ έγινε η πρώτη transgender γερουσιάστρια που κατάφερε να μπει στο αμερικανικό Κογκρέσο μετά τη νίκη της στην πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Η ίδια, μετά την εκλογή της, έγραψε ένα μήνυμα στο Twitter ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους της. «Τα καταφέραμε. Κερδίσαμε τις εκλογές. Σας ευχαριστώ».

Η ΜακΜπράιντ, που είναι μόλις 30 ετών. είναι μέλος των Δημοκρατικών και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας. Έχει εργαστεί στον Λευκό Οίκο επί Ομπάμα ενώ το 2013 δούλευε στην προεκλογική καμπάνια του Μπο Μπάιντεν, του γιου του Τζο, που έχασε τη ζωή του από καρκίνο.

Σε συνέντευξή της η Μπάιντεν είχε τονίσει την κρισιμότητα των φετινών εκλογών λέγοντας ότι τα αποτελέσματα ελπίζει «να στείλουν ένα μήνυμα σε κάθε νέο άνθρωπο που παλεύει να βρει πώς να ταιριάξει στον κόσμο. Ότι η δημοκρατία μας είναι μεγάλη και οι φωνές τους έχουν σημασία».

Tην ίδια στιγμή, η Victory Fund, πρόεδρος του L.G.B.T.Q. κινήματος αποκάλεσε τη νίκη της ΜακΜπράιντ «μια ισχυρή απόδειξη για την αυξανόμενη επιρροή των transgender ηγετών στην πολιτική».

Το 2016, η ΜακΜπράιντ έγινε η πρώτη transgender που μίλησε στο μεγάλο εθνικό συνέδριο του κόμματος όταν ανέβηκε στη σκηνή του Democratic National Convention.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.