ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Project {Just/Art}* : Η τέχνη σε “νομικό” πλαίσιο. Μια ανατρεπτική έκθεση

Ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα όταν η τέχνη ενώνεται με την νομική; Μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασικών, αναμενόμενων χώρων;

Project {Just/Art}* : Η τέχνη σε “νομικό” πλαίσιο. Μια ανατρεπτική έκθεση

Ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα όταν η τέχνη ενώνεται με την νομική; Μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασικών, αναμενόμενων χώρων; Και μπορεί να συμβιώσει με το δίκαιο;Το δικηγορικό γραφείο Αλέξανδρος Κασσανδρινός & Συνεργάτες παρουσιάζει το project {Just/Art}* στο πλαίσιο των οποίων θα φιλοξενεί διαφορετικές μορφές τέχνης στον χώρο του. Όπως και ο τίτλος του, το project {Just/Art}* έχει διπλή ερμηνεία, αφενός εξετάζει τον ρόλο των χώρων εργασίας ως σημείων τέχνης, και αφετέρου τη σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου: Πώς δηλαδή επικοινωνεί το κοινό με την τέχνη, όταν αυτή δεν βρίσκεται σε αναμενόμενους χώρους, όπως μια γκαλερί ή η αίθουσα μίας πινακοθήκης; Πώς μετασχηματίζεται ένας χώρος εργασίας όταν εισβάλλει η τέχνη σε αυτόν;

Project {Just/Art}* : Η τέχνη σε “νομικό” πλαίσιο. Μια ανατρεπτική έκθεση

Σε ποια σημεία το δίκαιο και η τέχνη συμπίπτουν; Πότε λειτουργούν συμπληρωματικά και πότε βρίσκονται σε αντιπαράθεση; Τι ρόλο διαδραματίζει η τέχνη στην αναζήτηση της κοινωνικής και πολιτικής δικαιοσύνης και πώς το δίκαιο επηρεάζει τις εκφάνσεις της τέχνης;

Το {Just/Art}* φιλοδοξεί να προκαλέσει έναν διάλογο γύρω από αυτά τα ερωτήματα και να γεννήσει ερεθίσματα σε σχέση με τα διασταυρούμενα μονοπάτια της τέχνης και του δικαίου.

Το project ξεκινά την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 8 μ.μ. με την εικαστική έκθεση του Στρατή Ταυλαρίδη σε εικαστική επιμέλεια του Ηριδανού Τσιριγκούλη. Δουλεμένα με την τεχνική του paper cut, τα διάτρητα και εύθραυστα έργα του, αντί να αλλοιώσουν το ύφος του δικηγορικού γραφείου, ενσωματώνονται σε αυτό συνυπάρχοντας με τα καθημερινά αντικείμενα του χώρου εργασίας, ενώ παράλληλα λειτουργούν ως μία αναφορά στα ήδη υπάρχοντα έργα, υπενθυμίζοντας τον πρωταρχικό ρόλο του δικαίου.

Διάρκεια Έκθεσης: 2- 5 Ioυνίου 2016

Εγκαίνια Έκθεσης : Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, ώρα 20.00

Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλ. 210 7244850-1 – e-mail: alexandros@kassandrinoslaw.com

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"