ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Που γίνονται επιτέλους αυτά τα Δείπνα Μυστηρίου για τα οποία μιλάει όλη η Αθήνα;

Εσύ εκτός από θεατρόφιλος, πόσο καλός ντέντεκτιβ είσαι;

Που γίνονται επιτέλους αυτά τα Δείπνα Μυστηρίου για τα οποία μιλάει όλη η Αθήνα;

Μέσα από τα escape rooms που κατακλύσαν την Αθήνα πριν από μερικά χρόνια και η μόδας τους ακόμα καλά κρατεί, τα παιδιά της πόλης διαπιστώσαμε ότι κρύβουμε μέσα μας πολλούς μικρούς Ηρακλήδες Πουαρό.

Εκεί που είναι το μυστήριο, εκεί και εμείς και κάπως έτσι το κοινό που απέδειξε ότι διψάει για γρίφους που ψάχνουν τη λύση τους, ανακάλυψε στην μεγάλη πόλη καλά κρυμμένη η νέα τάση στις θεατρικές παραστάσεις. Και αυτή δεν είναι άλλη από τα δείπνα μυστηρίου.

Τι είναι όμως τελικά τα διάσημα πια θεατρικά δείπνα μυστηρίου για τα οποία πολλά ακούμε και λίγα γνωρίζουμε στην πραγματικότητα;

Η ομόδα «Bρες τον δολοφόνο» παρουσιάζει στον χώρο του El Convento Del Arte την παράσταση «Προσεχώς Απόδραση», την οποία σκηνοθετεί και υπογράφει ο Γιάννης Σαρακατσάνης.

Οι συντελεστές της παράστασης-μυστήριο μας καλούν να λύσουμε το γρίφο και να βοηθήσουμε τον πρωταγωνιστή να αποδράσει από μία φυλακή υψίστης ασφαλείας και απαντούν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του εργού σε μία σειρά ερωτήσεων για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την διαδικασία ενός Δείπνο Μυστηρίου πριν καταφθάσουν στο El Convento Del Art και δώσουν λύση στο μπέρδεμα που επικρατεί επί σκηνής.

Τι είναι το θεατρικό δείπνο μυστηρίου;

Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου. Και τι σημαίνει αυτό;
Παρακολουθείς ένα θεατρικό δρώμενο κατά την διάρκεια του οποίου θα συμβεί κάτι αναπάντεχο, π.χ. μια δολοφονία. Εσύ το παίζεις… ντετέκτιβ: αξιολογείς τα αποδεικτικά στοιχεία, λύνεις γρίφους και ανακρίνεις τους υπόπτους. Ο ρόλος των θυμάτων και των υπόπτων παίζεται από επαγγελματίες ηθοποιούς, οι οποίοι έρχονται κοντά σου, αυτοσχεδιάζουν και απαντούν αυθόρμητα σε ό,τι εσύ τους ρωτάς, προκαλώντας γέλιο και ξεκαρδιστικές καταστάσεις.
Στο τέλος, βασισμένος στο αστυνομικό σου δαιμόνιο, θα προσπαθήσεις να λύσεις το μυστήριο και να ξεσκεπάσεις τον ένοχο.

Που γίνονται επιτέλους αυτά τα Δείπνα Μυστηρίου για τα οποία μιλάει όλη η Αθήνα;

Γιατί ονομάζεται ΔΕΙΠΝΟ μυστηρίου;

Ονομάζεται έτσι, γιατί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού σερβίρεται φαγητό, το οποίο επιλέγεις από ένα προκαθορισμένο μενού. Το είδος και το κόστος του φαγητού εξαρτώνται από τον χώρο όπου πραγματοποιείται η παράσταση. Η συνολική διάρκεια του θεατρικού δείπνου μυστηρίου είναι δυόμισυ με τρεις περίπου ώρες.

Θα έχω κι εγώ ρόλο στο μυστήριο;

Επειδή τα δείπνα μυστηρίου περιέχουν ένα παιχνίδι ρόλων, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν μια βασική ιδέα του ποιοί είναι, ανάλογα με το σενάριο που παρακολουθούν, π.χ. οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες, κτλ. Όμως, κανείς δεν θα σε υποχρεώσει να «παίξεις», ούτε θα σκοτώσουμε κάποιον από την παρέα σου, όσο κι αν θεωρείς ότι του αξίζει.Ο βαθμός στον οποίο θα συμμετάσχεις, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα: μπορεί να προτιμάς να ανακρίνεις αυστηρά τους υπόπτους ή να νιώθεις πιο άνετα αν παρακολουθείς απλώς τα δρώμενα, απολαμβάνοντας το δείπνο σου.

Πού θα κάθομαι;

Επειδή το δείπνο μυστηρίου είναι μια εμπειρία παρεΐστικη, θα κάθεσαι βέβαια στο ίδιο τραπέζι με την παρέα σου. Θα ενώσετε το μυαλό σας για να εξιχνιάσετε το μυστήριο, γι’ αυτό, όσο πιο πολλοί είστε, τόσο το καλύτερο. Αν πάλι η παρέα σου είναι μικρή, δηλαδή αριθμεί λιγότερο από 6 άτομα, μην ανησυχείς. Φροντίζουμε εμείς γι’αυτό: βάζουμε στο ίδιο τραπέζι τις παρέες που είναι μικρότερες από 6 άτομα μαζί με μικρές άλλες παρέες για να ενώσουν το μυαλό τους.

Τα δείπνα μυστηρίου είναι απλά ο καλύτερος τρόπος για να διασκεδάσεις με την παρέα σου, να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου με ξεχωριστό τρόπο, να βγάλεις έξω την οικογένειά σου, να εντυπωσιάσεις έναν ιδιαίτερο προσκεκλημένο.

Το ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ είναι κάτι περισσότερο από παιχνίδι… είναι ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ!

Η Υπόθεση:

Βρισκόμαστε στη φυλακή του Κούκου, μία φυλακή υψίστης ασφαλείας. ΟΓιάννης Ποντίκης είναι καταδικασμένος σε ισόβια, κατηγορούμενος άδικα για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ στην πολυεθνική όπου εργαζόταν. Στη διάθεσή του έχει έγγραφα και στοιχεία που αποδεικνύουν τη δική του αθωότητα, αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα να αποδράσει. Στην προσπάθειά του να το σκάσει από τη φυλακή, συναναστρέφεται με 5 άλλους χαρακτήρες, κάθε ένας από τους οποίους έχει κάτι που ο Ποντίκης χρειάζεται για να τα καταφέρει.

H ομάδα του «Βρες το Δολοφόνο» καλεί το κοινό να βοηθήσει στην απόδραση του Γιάννη Ποντίκη αναλαμβάνοντας το ρόλο ντετέκτιβ: Το κοινό καλείται να αξιολογήσει τα στοιχεία που του δίνονται, να ανακρίνει τους ηθοποιούς, να αυτοσχεδιάσει και να λύσει τους γρίφους που θα βοηθήσουν τον Γιάννη Ποντίκη να δραπετεύσει.

Η ομάδα «Βρες το Δολοφόνο»:

Η ομάδα ειδικεύεται στη διοργάνωση διαδραστικών παραστάσεων μυστηρίου για ενήλικες και παιδιά από το 2013: «Η Μαφία δεν κοιμάται ποτέ», «Cabaret D’Or: Ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός», «Το Άγιο Έγκλημα», «Σκοτώνουν τον Έρωτα Όταν γεράσει», «Το Τελευταίο Πανέρι», το «Reunion μετά Θάνατον».

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης

Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη

Σκηνικά: Πηνελόπη Ασλάνογλου

Τεχνική Επιμέλεια: Κώστας Κριεμπάρδης

Επικοινωνία: Γεωργία Ζούμπα

Φωτογραφίες: Γιάννης Ριζομάρκος

Τρέιλερ: Θέμης Γύπαρης

Ερμηνεύουν:

Θανάσης Ζερίτης, Μάνος Κανναβός, Αλεξάνδρα Ούστα, Χρήστος Πίτσας, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη

Εισιτήρια

Με κρασί/μπύρα ή αναψυκτικό: 16€

Mε δείπνο: 26€

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"