ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς να μη φανώ αγενής στην απροειδοποίητη ερώτηση «να σε πάρω μια βιντεοκλήση;» 

Η σύμβουλος επικοινωνίας, Άρτεμις Καλαντζάκου, έχει περάσει εδώ και χρόνια από τη φάση FOMO στη φάση JOMO.

Πώς να μη φανώ αγενής στην απροειδοποίητη ερώτηση  «να σε πάρω μια βιντεοκλήση;» 

Εδώ και χρόνια (πολλά) έχω περάσει από τη φάση FOMO (Fear Of Missing Out) στη φάση JOMO (Joy Of Missing Out)

Θέλεις οι δεκαετίες δουλειάς που απαιτούσε τη φυσική μου παρουσία σε events, συνέδρια και ταξίδια; Θέλεις η ηλικία μου; Θέλεις το ότι εκτέθηκα αρκετά και κυρίως λόγω δουλειάς στα κοινωνικά δίκτυα;

Και ενώ είχα αποδεχτεί (και ο περίγυρος μου επίσης) ότι κάνω μια εξαιρετικά κοινωνική δουλειά αλλά σε επίπεδο προσωπικό εξαφανίζομαι, δηλαδή έχω την ελευθερία να μη ξέρει κανείς πού στο κόσμο είμαι, μόνη ή με κόσμο και τι κάνω, έσκασε η πανδημία.

Ακόμη και άνθρωποι που η σχέση τους με το facetime, το skype, το zoom, το video messanger ή το what’s up ήταν ανύπαρκτη, ξαφνικά τρυπώνουν στο σαλόνι μου, στη κουζίνα μου, στο μπαλκόνι μου όταν βγαίνω να ρουφήξω λίγο ήλιο.

Ώρες ανάκατες. Χωρίς καμία προειδοποίηση. Ένα μήνυμα π.χ. τύπου «να σε πάρω μια βιντεοκλήση;»

Και ναι, έχουμε πανδημία, και όλοι είναι σπίτι. Αλλά για μένα είναι πάρα πολύ περίεργο να περνάω ώρες να παρακολουθώ τον εαυτό μου στην οθόνη, που τον παρακολουθούν.

Και επίσης νιώθω όλη αυτή την αμηχανία «πώς να μη φανώ αγενής και γαϊδούρι» λέγοντας σε κάποιον: ξέρεις, ναι είμαι σπίτι αλλά δεν χρειάζομαι τη παρέα σου ή δεν χρειάζομαι και τη δική σου κάμερα να με κοιτάει. Προφανώς αν είναι ώρα λογική πετάω ένα «σόρι, μπαίνω σε call» το οποίο είναι πλέον το σημερινό «μπαίνω σε μήτινγκ».

Νιώθω ότι οι άνθρωποι μπουκάρουν στη ζωή μου ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που η γειτόνισα ή η πεθερά μπουκάριζε στα σπίτια χτυπώντας τα κουδούνια χωρίς ένα τηλεφώνημα.

Αυτό το lockdown έχει γίνει κοινωνικά τυραννικό, κατά μια έννοια, για μένα, χωρίς να μου δίνει το περιθώριο απόδρασης.

Το ερώτημά μου φυσικά παραμένει αναπάντητο. Και μάλλον πρέπει να περιμένω να τελειώσει αυτή η πανδημία. Στο μεταξύ πάω να ρίξω κάτι επάνω μου και να στεγνώσω τα μαλλιά μου, μη βαρέσει καμία βιντεοκλήση και είμαι με τις πετσέτες.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025