ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ποιους είδαμε στον εορτασμό των 40 χρόνων Atelier Loukia. Ήταν ένα λαμπερό βράδυ

Με ένα πρωτοποριακό fashion show εγκαινιάστηκαν οι εορτασμοί που παρουσίασε η Plus More 360°, για τα 40 χρόνια Atelier Loukia το βράδυ της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου.

Ποιους είδαμε στον εορτασμό των 40 χρόνων Atelier Loukia. Ήταν ένα λαμπερό βράδυ

Με ένα πρωτοποριακό, ατμοσφαιρικό fashion show εγκαινιάστηκαν οι εορτασμοί που οραματίστηκε, εμπνεύστηκε και παρουσίασε η Plus More 360°, για τα 40 χρόνια Atelier Loukia το βράδυ της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών παραχωρήθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, για να φιλοξενήσει ειδικά την επέτειο "Loukia Οmnium Gatherum by APIVITA", του ιστορικού ατελιέ υψηλής ραπτικής. Mέγας χορηγός δεν ήταν άλλος από την καλύτερη ελληνική εταιρία φυτικών καλλυντικών APIVITA.

Ποιους είδαμε στον εορτασμό των 40 χρόνων Atelier Loukia. Ήταν ένα λαμπερό βράδυ
Ο Freddy Kalobratsos επιμελήθηκε το make up του show με τη βοήθεια της σχολής του freddymakeupstage
Εικόνα από το εσωτερικό της έκθεσης Omnium
Εσωτερική όψη του show με τα ειδικά διαμορφωμένα box που πρόσφερε ο μέγας χορηγός της εκδήλωσης APIVITA

Το show πλαισίωσε τεχνολογικά με προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής η Samsung SUHD TV και μουσικά η Nalyssa Green με μια πειραματική live performance: ακολουθώντας την τεχνική του live looping, έφτιαξε ένα "χαλί" από ήχους με βάση μόνο τη φωνή και το theremin. Τόσο η performance της Nalyssa Green όσο και η επίδειξη, αναπαράγονταν σε ένα επιβλητικό artistic video wall αποτελούμενο από επαγγελματικές οθόνες Samsung. Στην πασαρέλα παρέλασαν 40 επετειακές δημιουργίες. Το άχρονο σύμπαν του Atelier Loukia ξεδιπλώθηκε μέσα από μια σειρά μοναδικών ενδυμάτων, σα μια ιστορία χωρίς αρχή και τέλος. Κάθε ένα ολοκληρωμένο και αυτόνομο, αλλά ταυτόχρονα άρρηκτα συνδεδεμένο με τη συνέχεια του, ξεχωρίζει πρωτίστως ως όμορφο αντικείμενο. Με έναυσμα και έμπνευση πάντα την τέχνη, οι χρωματικοί συνδυασμοί προσομοιάζουν με πίνακες: Oργάντζα, εύθραυστες δαντέλες, τουίντ, πλέξεις από κορδόνια, κεντήματα και ξέφτια, ως ψηφίδες υψηλής αισθητικής, συνθέτουν ένα κολάζ υλικών και υφών που ακουμπά πάνω στον Klimt. Οι διαφάνειες έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυστηρά υφάσματα συνδυάζονται με πολύτιμα σιφόν. Tα παλτό μαλακώνουν με αέρινες, τούλινες φούστες. Η γοητεία του ανδρόγυνου στοιχείου κάνει την εμφάνιση της με ψηλόμεσα, φαρδιά παντελόνια και αψεγάδιαστο tayloring, ενώ οι γυαλιστερές δαντέλες δίνουν την αίσθηση του λιωμένου μέταλλου. Λουλούδια πλεγμένα στους καρπούς, στα δάχτυλα και στο σώμα ήταν τα κοσμήματα που δημιούργησε η σχεδιάστρια Έλενα Κουγιανού, μια ειδική σειρά για το show "UTOPIA by Elena Kougianou for Loukia". Οι κατασκευασμένες με υφάσματα Loukia και βελούδινες κορδέλες χειροποίητες μπαλαρίνες ήταν από τον αργυρό χορηγό του event "Τhe Workshop", που για αυτή την ξεχωριστή βραδιά εμπνεύστηκε τα "The Workshop for Loukia".

Εικόνα από το fashion show
Οθόνη Samsung με Nalyssa Green
Εικόνα από το εσωτερικό της έκθεσης Omnium
Ο κατάλογος της έκθεσης Omnium

Το make up των μοντέλων το ανέλαβε εξ'ολοκλήρου ο χρυσός χορηγός FREDDY MAKE UP STAGE, η σχολή του μεγάλου make up artist Freddy Kalobratsos.

Μια σειρά από ηθοποιούς και κορίτσια της μόδας προετοιμάστηκαν και ντύθηκαν με δημιουργίες Atelier Loukia στο New Hotel, το ξενοδοχείο-σημείο αναφοράς στο κέντρο της Αθήνας, του Ομίλου YES! Hotels, ειδικά για τη μεγάλη βραδιά. Τις κυρίες μετέφερε στο χώρο του Χρηματιστηρίου ο χορηγός μετακίνησης ΣΠΑΝΟΣ ΑΕ.

Tα μαλλιά των μοντέλων επιμελήθηκε ο Στέφανος Βασιλάκης, το backstage φαγητό ήταν από το εστιατόριο Νakama Casual Sushi Bar και ο καφές Illy Iperespresso .Το απόλυτο σύστημα κάψουλας για αυθεντικό espresso με δεμένο σώμα και κρέμα με διάρκεια.. Ευχαριστούμε πολύ τον Όμιλο σπουδών μόδας PANSiK για το ανθρώπινο δυναμικό και την πολύτιμη συνεισφορά του στην παραγωγή της εκδήλωσης.

O Βαγγέλης Κύρης μπροστά στη φωτογραφία του μαζί με τη Μάρα Δεσύπρη που απεικονίζεται σε αυτή
Μαίρη Συνατσάκη
Γιώργος Νανούρης

The photography exhibition

Παράλληλα με το fashion show πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης "Οmnium by APIVITA", η οποία φιλοξενείται στο κτίριο του πρώην Ιανού, Σταδίου και Αρσάκη στο κέντρο της Αθήνας. Οι σημαντικότεροι Έλληνες φωτογράφοι μόδας, παλαιότεροι αλλά και της νέας γενιάς, κλήθηκαν να εικονογραφήσουν σε ένα έργο τους, ο καθένας με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, το πνεύμα του οίκου. Oι δημιουργίες Atelier Loukia γίνονται τώρα το αντικείμενο μιας άλλης, άμεσα συνδεδεμένης με το ένδυμα μορφή τέχνης: αυτή της φωτογραφίας. Άνθρωποι των τεχνών, της μόδας και λάτρεις του οίκου συνέρρευσαν στο χώρο της έκθεσης, σε συνέχεια των επετειακών εορτασμών για τα 40 χρόνια Atelier Loukia. Αργυρός χορηγός ήταν η exclusive σαμπάνια CUVE CARBON, η οποία πρoσέφερε σαμπάνια καθόλη τη διάρκεια των εγκαινίων. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε live streaming του show στις εντυπωσιακές SUHD τηλεοράσεις της Samsung, ενώ τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την επίδειξη είχε όλο το κοινό, μέσα από το site loukiaomniumgatherum.com.

Oι συμμετέχοντες φωτογράφοι με αλφαβητική σειρά Νίκος Βαρδακαστάνης , Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Έφη Γούση, Πάνος Δάβιος, Μάρα Δεσύπρη, Γιώργος Καπλανίδης, Calliope, Βασίλης Καρύδης, Stratis Kas, Γιώργος Κατσανάκης, Chris Kontos, Θανάσης Κρίκης, Βαγγέλης Κύρης, Γιώργος Μαλεκάκης , Νικόλ Μπαρτζώκα, Γιάννης Μπουρνιάς , Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Σκοπελίτης, Ιωάννα Τζετζούμη, Κατερίνα Τσατσάνη, Filep Motwary, Χάρης Φαρσαράκης και Ιωάννα Χατζηανδρέου πρόσφεραν τα έργα τους, των οποίων το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί προς ενίσχυση της δράσης "Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου", στο πλαίσιο του προγράμματος Act4Greece. Το πρόγραμμα αποτελεί καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής (www.act4greece.gr ). Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00-20.00

Alex Kavvadias

Δέσποινα Ισοπούλου φορώντας Atelier Loukia
Ναταλία Γεωργαλά
Δημήτρης Μαστρόκαλος και Γιάννης Ράπτης από το σχεδιαστικό δίδυμο Mi-Ro
Κώστας Βογιατζής founder του yatzer
Φώτης Βαλλάτος με Κίμωνα Φραγκάκη
Calliope και Στέφανος Ζαούσης
Irene Mamfredos και Στέλλα Ράπτη
Αντιγόνη Κουλουκάκου φορώντας Atelier Loukia
Άλκηστις Πουλοπούλου και Κάτια Γκουλιώνη φορώντας Atelier Loukia
Ζέτα Τσακούμη
Ο Λάκης Γαβαλάς
Κάτια Δανδουλάκη με Λουκία
Γαλάτεια Λασκαράκη και ο Άλεξ Κάβδας
Η Άκλκηστις Πουλοπούλου καταφθάνει στο χώρο με αμάξι από τη Σπανός ΑΕ
Κάτια Ζυγούλη από τον εσωτερικό χώρο του show
Η Έλενα Γαλύφα με τη Αλεξάνδρα Δράκου
Irene Mamfredos
Στο εσωτερικό της έκθεσης
Ο σκηνοθέτης και συνεργάτης της σχεδιάστριας Θοδωρής Τερζόπουλος με τη Λουκία

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη