
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την περασμένη Τρίτη.
Με αυτή την απόφαση η Μπεκατώρου θα γίνει η πρώτη αθλήτρια στην ελληνική Ολυμπιακή ιστορία που έχει την τιμή να κρατήσει την ελληνική σημαία σε τελετή έναρξης, όπως λέει η ανακοίνωση.

Το 1908 στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ο αθλητής Νικόλας Γεωργαντάς έγινε ο πρώτος σημαιοφόρος της Ελλάδας ενώ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 τη θέση αυτή είχε ο αθλητής του Τάε Κβο Ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.
Η απόφαση για τη Μπεκατώρου πάρθηκε ομόφωνα. Η 38χρονη Μπεκατώρου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 και το χάλκινο στο Πεκίνο το 2008. Στο Ρίο θα πάρει μέρος στο Nacra 17 μαζί με τον Μιχάλη Πατενιώτη. Ως τώρα 90 Έλληνες αθλητές έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς του 2016.
"Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα είμαι σημαιοφόρος και ακόμα πιο ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι είμαι η πρώτη γυναίκα σημαιοφόρος για την Ελλάδα. Έχω πάρει μέρος σε τρεις Ολυμπιάδες, σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες και νιώθω ότι αυτό είναι μια επιβράβευση για τις προσπάθειές μου όλα αυτά τα χρόνια," είπε η Μπεκατώρου."Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη που παρά τα προβλήματα 90 αθλητές έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι σίγουρη ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό," δήλωσε.