ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όταν ο Ωνάσης κατσάδιαζε την Τζάκι για την πολυέξοδη ζωή της

Όταν ο Ωνάσης κατσάδιαζε την Τζάκι για την πολυέξοδη ζωή της


Η ιστορία αγάπης και μίσους του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι ανέκαθεν κέντριζε το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη στη δεκαετία του 60. Αυτός ο μυστήριος γάμος αν και λαμπερός έκρυβε πολλές σκοτεινές πτυχές ωστόσο.

Μια γελοιογραφία από τον Ιταλικό Τύπο στα τέλη της δεκαετίας του 60 παρουσιάζει τον Αριστοτέλη Ωνάση έξαλλο με τους λογαριασμούς από τις ακριβές αγορές της στολισμένης με κοσμήματα Τζάκι Κένεντι. Όταν ο Truman Capote ρώτησε τη Τζάκι Κένεντι γιατί παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση, εκείνη του απάντησε: "Δεν γινόταν να παντρευτώ έναν οδοντίατρο από το New Jersey…”!


Παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας, 25 χρόνια σχεδόν, και τις αντιρρήσεις του φιλικού και οικογενειακού κύκλου, η Τζάκι έβρισκε ευχάριστη τη συντροφιά του Έλληνα επιχειρηματία και γνώριζε ότι μπορούσε, αφενός να προσφέρει σε εκείνη και τα παιδιά της οικονομική ασφάλεια, αλλά και ανεξαρτησία από την οικογένεια των Κένεντι που ήθελαν να ελέγχουν της ζωή της συζύγου του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και των παιδιών του. Ειδικά μετά τη δολοφονία και του Ρόμπερτ Κένεντι το 1968, η χήρα του δολοφονημένου Προέδρου JFK ήθελε να αφήσει πίσω της την Αμερική φοβούμενη για την ασφάλεια τόσο της ίδια όσο και των παιδιών της.

Το ότι ο Ωνάσης διέθετε μια ιδιωτική θαλαμηγό που μπορούσε κυριολεκτικά να την πάρει από όλα της τα προβλήματα στην Αμερική και να την μεταφέρει σε έναν ασφαλή ιδιωτικό παράδεισο, ένα νησί μακριά από όλους ήταν κάτι ιδιαίτερα δελεαστικό. Όσο για τον Ωνάση, η Τζάκι ήταν η ιδανική σύζυγος-τρόπαιο, πολύ περισσότερο από την απαρηγόρητη Κάλλας, που έμαθε για το γάμο από τις ειδήσεις…

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.