ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Μία σπάνια φωτογραφία του Φαίδωνα Γεωργίτση από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το 1977, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο ίνσταγκραμ, ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης.

Στη φωτογραφία, βλέπουμε τον Έλληνα ζεν πρεμιέ, με μια από τις πιο εμβληματικές πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ, τη Ρίτα Χέιγουορθ.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης:

"Τον Σεπτέμβριο του 1977 καταφθάνει στην συμπρωτεύουσα η μεγάλη Ντίβα του παγκόσμιου κιν/φου Ρίτα Χέιγουορθ στα πλαίσια του 18ου Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης αποτελώντας και το καλλιτεχνικό γεγονός της εκδήλωσης. Όλα τα πρωτοσέλιδα του τύπου και τα φλας των φωτογράφων είναι στραμμένα πάνω της και στην δεξίωση που θα γίνει προς τιμήν της στο "Ηλέκτρα Παλλάς" θα λάβει τιμητικό βραβείο με αντίγραφο της προτομής της Θεάς Ήρας και βραβείο για την συνολική προσφορά της στην έβδομη τέχνη. Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους της δεξίωσης και ο γοητευτικός ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης (φώτο) ο οποίος φωτογραφίζεται μαζί της εκφράζοντας τον θαυμασμό στο πρόσωπο της. Η ίδια εντυπωσιασμένη από την παραμονή της στην Ελλάδα δηλώνει τον σεβασμό και τον θαυμασμό της στη χώρα με την μεγαλύτερη πολιτιστική ιστορία.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κιν/φου την κατατάσσει ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες σταρ του πλανήτη με την ίδια να απολαμβάνει όπως και το κοινό της τον τίτλο "Αμερικανίδα Θεά του έρωτα" που θα της δώσει ο συγγραφέας Γουίνθροπ Σάρτζεντ του περιοδικού LIFE εμπνευσμένος από την λαμπερή προσωπικότητά της. Η καριέρα της θα απογειωθεί τις δεκαετίες του '40 και του '50 με συμμετοχή σε περισσότερες από 40 ταινίες και ρόλο "σταθμό" στην θρυλική "Τζίλντα" το '46 όπου με ένα μαύρο σατέν φόρεμα (φώτο δεξιά) και ερμηνεύοντας το ""Put the Blame on Mame" αφήνει εποχή με το αισθησιακό στριπτίζ βγάζοντας μόνο το ένα από τα γάντια της. Η ζωή της βγαλμένη κυριολεκτικά από μυθιστόρημα γεμάτη δόξα, παγκόσμιες επιτυχίες και πέντε γάμους ένας εκ των οποίων με τον πρίγκηπα Αλί Χαν αποτελώντας και την πρώτη σταρ του Χόλιγουντ που γίνεται πριγκίπισσα.

Στην παρουσία της στο Φεστιβάλ βρίσκεται στα πρώτα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ από την οποία θα "φύγει" δέκα χρόνια μετά σε ηλικία 68 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Από τις ωραιότερες και διασημότερες μορφές του Χόλιγουντ με μια ασύλληπτη και διαχρονική ομορφιά που θαυμάστηκε και λατρεύτηκε όσο λίγες στην ιστορία της παγκόσμιας έβδομης τέχνης".

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.