ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όπως Ιαπωνία: Παραδεισένιες εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές της Πιερίας αυτή την εποχή

Σ’ ένα μήνα τη θέση του λευκού χρώματος των ανθισμένων δέντρων θα πάρει το κόκκινο των ώριμων κερασιών με την ακαταμάχητη γεύση.

Όπως Ιαπωνία: Παραδεισένιες εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές της Πιερίας αυτή την εποχή

Ανθισμένες κερασιές με χρώματα και αρώματα στην περιοχή της Πιερίας σκορπίζουν την ομορφιά τους σ’ όλους εκείνους που έχουν την τύχη να τις απολαύσουν, τέτοια εποχή.

Μπορεί η εικόνα των ανθισμένων κερασιών να είναι σήμα κατατεθέν για τις χώρες της Άπω Ανατολής και υπό κανονικές συνθήκες, τέτοια εποχή, να καταφθάνουν εκατοντάδες τουρίστες στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου – την Ιαπωνία- για να απολαύσουν το θέαμα, ωστόσο και στην Πιερία, στις υπώρειες του Ολύμπου, αυτή την εποχή ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα είναι οι ανθισμένες κερασιές της.

Σε πολλές περιοχές της Πιερίας, όπως, στη Ράχη, στη Μηλιά, στο Μοσχοπόταμο αλλά και στον Κολινδρό, οι χιλιάδες κερασιές έχουν ξεκινήσει να ανθίζουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα γεμάτο χρώματα κι αρώματα.

Σε πολλές περιοχές της όπως, στη Ράχη, στη Μηλιά, στο Μοσχοπόταμο αλλά και στον Κολινδρό, οι χιλιάδες κερασιές έχουν ξεκινήσει να ανθίζουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα γεμάτο χρώματα κι αρώματα.

Όπως γράφει το grtimes, η ανθοφορία των κερασιών ξεκινά από τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου καθώς το στάδιο της ανθοφορίας των όμορφων αυτών δέντρων είναι διαφορετικό σε κάθε περιοχή.

Η ολοκλήρωση της ανθοφορίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τα μέσα Απρίλιου και έχει διάρκεια περίπου μια εβδομάδα πριν αρχίσουν τα πέταλα από τα ευαίσθητα άνθη να πέφτουν στο έδαφος.

Σ’ ένα μήνα τη θέση του λευκού χρώματος των ανθισμένων δέντρων θα πάρει το κόκκινο των ώριμων κερασιών με την ακαταμάχητη γεύση τους που περικλείουν μέσα τους τη δροσιά του Ολύμπου.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες:

Όπως Ιαπωνία: Παραδεισένιες εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές της Πιερίας αυτή την εποχή

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

31 Ιαν 2026

"Η τοξική γυναίκα" - Το ανεξήγητο ιατρικό μυστήριο της Gloria Ramirez

Ένα πραγματικό ιατρικό περιστατικό που ακόμα και σήμερα δεν έχει δοθεί οριστική απάντηση.

30 Ιαν 2026

#theaftertaste | Μία έκθεση για τους ανθρώπους της πόλης και ένα value for money εστιατόριο με γεύση από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Περισσότερα από

Stories

30 Ιαν 2026

Bridgerton | Ο απόλυτος οδηγός για το καστ και τους χαρακτήρες της 4ης σεζόν

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα νέα πρόσωπα και τα αγαπημένα που επιστρέφουν στη νέα σεζόν της ρομαντικής σειράς.

30 Ιαν 2026

Έργα του Sir Don McCullin παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Athens Photo World, σε συνεργασία με το Xposure International Photography Festival, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θρύλο του πολεμικού φωτορεπορτάζ, Sir Don McCullin, με την έκθεση Life, Death and Everything in Between.

30 Ιαν 2026

Μία κορυφαία γαστρονομική εμπειρία για μία μόνο βραδιά στο Tudor Hall Restaurant

Ο Chef Konstantin Filippou μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Αθήνα, υπογράφοντας για μία βραδιά το μενού του Tudor Hall Restaurant.

30 Ιαν 2026

Eat Chic | Τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του Φεβρουαρίου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Guests με αέρα Michelin και ιδιαίτερες συμπράξεις συγκροτούν τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του δεύτερου μήνα του έτους.

29 Ιαν 2026

Η Απουσία του Παρόντος | Στην πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Κανόγλου, κάθε εικόνα λειτουργεί ως αποτύπωμα

Ο δραστήριος καλλιτέχνης παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο σύνολο έργων, με τα όρια ανάμεσα στην παρουσία και την απουσία να θολώνει.

29 Ιαν 2026

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση | Μετά τον Οιδίποδα, τι;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υποδέχεται τις Onassis Dance Days, δίνοντας κίνηση στον φετινό Φεβρουάριο.

29 Ιαν 2026

Το μεγάλο φινάλε της "Μεγάλης Χίμαιρας"

Η σειρά που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση ολοκληρώνει το τηλεοπτικό της ταξίδι.

29 Ιαν 2026

Ένα ενδιαφέρον μουσικό ραντεβού στο Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή

Η Μελίνα Παξινού και το κουαρτέτο της σε μία μελωδική βραδιά στο αμφιθέατρο του αγαπημένου μουσείου.

29 Ιαν 2026

Πώς η Αθήνα λάτρεψε τη συνήθεια του aperitivo

Αλλά και ποια μέρη την αποθεώνουν στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.

29 Ιαν 2026

Η μητέρα που πυροβόλησε τον δολοφόνο της κόρης της 6 φορές μέσα στο δικαστήριο

Μια αληθινή υπόθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία και άνοιξε τη συζήτηση για τα όρια της δικαιοσύνης.