ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θεατρική μαγεία στα FM: Οι νέες θεατρικές παραστάσεις που θα μεταδοθούν στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ

Έρχεται ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων από την Ελληνική Ραδιοφωνία με 23 νέα έργα, ανάμεσα τους «Οι Τρεις Αδελφές» του Τσέχωφ και «Στη Χώρα του Ίψεν» του Καμπανέλη.

Θεατρική μαγεία στα FM: Οι νέες θεατρικές παραστάσεις που θα μεταδοθούν στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ

Πλήθος καταξιωμένων ηθοποιών από διαφορετικές γενιές του ελληνικού θεάτρου, καθώς και πολλοί ελπιδοφόροι νέοι ερμηνευτές, θα πρωταγωνιστήσουν και στη δεύτερη σειρά ραδιοφωνικών παραστάσεων με την υπογραφή σημαντικών σκηνοθετών, οι οποίες θα δημιουργηθούν και θα μεταδοθούν αποκλειστικά από το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Καθώς η πρώτη ομάδα των ραδιοφωνικών παραστάσεων, η οποία ανακοινώθηκε στο τέλος του προηγούμενου έτους, μπαίνει πλέον στο στάδιο της παραγωγής, ανακοινώθηκαν ακόμη 23 νέες θεατρικές παραγωγές για το ραδιόφωνο. Το ελληνικό θεατρικό έργο έχει την τιμητική του, καθώς εδώ εκπροσωπείται από το αρχαίο δράμα έως τη σύγχρονη δραματουργία της χώρας μας. Εκπροσωπούνται, όμως, και κορυφαίοι ξένοι λογοτέχνες και δραματουργοί.

Αναλυτικά, η δεύτερη ομάδα των 23 νέων ραδιοφωνικών παραστάσεων αποτελείται από τις εξής προτάσεις:

«Η Συναναστροφή» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη (Ομάδα Vasistas), με τους Αγγελική Παπούλια, Νίκο Καραθάνο, Άρη Μπαλή, Φιντέλ Ταλαμπούκα, Έκτορα Λιάτσο, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Αργυρώ Χιώτη.

«Άννα Είπα» του Παναγιώτη Μέντη, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, με τους Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάση Παπαγεωργίου, Δημήτρη Θεοδώρου, Εύα Καμινάρη, Νίκη Χαντζίδου, Ελευθερία Στεργίδου, Βάσω Ορκοπούλου.

«Στάχτη στα Μάτια» του Ευγένιου Λαμπίς, σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου, με τους Άννα Μάσχα, Ναταλία Τσαλίκη, Αλέξανδρο Μυλωνά, Νίκο Ψαρρά, Κώστα Μπερικόπουλο, Θανάση Δήμου, Άρη Μπαλή, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Άννα Κλάδη, Δημοσθένη Ελευθεριάδη.

«Η Δεξιά, η Αριστερά και ο κύριος Παντελής» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Παπαδοπούλου, με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σταύρο Σβήγκο, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Κυριάκο Σαλή, Φανή Γεωργακοπούλου, Γιάννη Μουστάκα, Μάρα Τζίμα, Σοφία Βερβελέ, Φαρούκου Μαρσίντ, Δημήτρη Κατσίκα, Μουράτ Αλί Κεχαγιά.

«Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε διασκευή και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή, με τη Λυδία Κονιόρδου.

«Η Λούσυ Πέρλα ξανά κοντά σας» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη (Ομάδα bijoux de kant), με τη Μαρία Πανουργιά.

«Οι Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχοφ, σε ραδιοφωνική διασκευή Έρις Κύργια, ραδιοσκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, με τους Λαέρτη Μαλκότση, Μαριάννα Δημητρίου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Κώστα Κορωναίο, Γιάννη Νταλιάνη, Δημήτρη Μπίτο, Γιώργο Μπινιάρη, Παντελή Δεντάκη, Πάρι Θωμόπουλο, Μαριέττα Σγουρδαίου, Χάρι Τσιτσάκη, Ρενάτο Κούσι.

«Ο παπαγάλος μου» της Σοφίας Τρικούπη, σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου, με την Άννα Κοκκίνου.

«Όφις και Κρίνο» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Θάνου, με τους Ηρώ Μπέζου, Χρήστο Θάνο.

«Ο κλήρος του μεσημεριού» του Πολ Κλοντέλ, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, με τους Ιωάννα Μακρή, Νίκο Διαμαντή, Βαγγέλη Ρόκκο, Όμηρο Πουλάκη.

«Φλαντρώ» του Παντελή Χορν, σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, με τους Μίνα Χειμώνα, Πέτρο Νάκο, Αγγελική Κοντού, Ιωάννα Μυλωνά, Άντα Κουγιά, Σπύρο Σιδέρη.

«Στη Χώρα Ίψεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, ραδιοσκηνοθεσία Γιώργου Βουδικλάρη με τους Γεράσιμο Γεννατά, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Ευγενία Αποστόλου, Κωνσταντίνο Φάμη, Αυγουστίνο Ρεμούνδο, Νίκο Σταματόπουλο.

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τους Ιωάννα Παππά, Γιώργο Χρυσοστόμου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Μάνο Καρατζογιάννη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Δημήτρη Σαμόλη.

«Καγκουρό» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία Εβελίνας Αραπίδη, με τους Ακίνδυνο Γκίκα, Βαγγέλη Ρόκκο, Γεωργία Ιωαννίδου, Δημήτρη Παπαδάκη, Νίκο Ποριώτη, Βασίλη Κατσικονούρη.

«Εκάβη» της Μαρίνα Καρ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, με τους Ρένη Πιττακή, Νίκο Ψαρρά, Γιάννη Στεφόπουλο, Ιωάννα Κολιοπούλου, Ελίνα Ρίζου, Στέλιο Δημόπουλο.

«Η γυναίκα του Λωτ» του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με τους Άννα Μάσχα, Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Μαρία Κατσιαδάκη.

«Μαμ» του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου, με τους Νίκο Κουνέλη, Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Παύλο Δανελάτο.

«Δίχως να ξέρεις πώς» του Λουίτζι Πιραντέλο, σε σκηνοθεσία Θανάση Βλαβιανού, με τους Γιάννη Νταλιάνη, Θεοδώρα Στυλιανέση, Θανάση Χαλκιά, Σταυρούλα Σιδέρη, Θανάση Βλαβιανό.

«Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μέντη Μποσταντζόγλου, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μποσταντζόγλου, με τους Γιάννη Μποσταντζόγλου, Σπύρο Πούλη, Κώστα Αποστολάκη, Σπύρο Σπαντίδα, Σταύρο Νικολαϊδη, Κωνσταντίνο Κυριακού, Κωνσταντίνο Πασσά, Σπύρο Κυριάκο, Δήμητρα Παπαδήμα, Κατερίνα Μπιλάκη, Θαλασσινή Βοσταντζόγλου.

«Ο Κάτω Παρθενώνας» του Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, με τους Λεωνίδα Κακούρη, Χρήστο Σαπουντζή.

«Κάτω από το Γαλατόδασος» του Ντίλαν Τόμας, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, με τους Δημήτρη Καταλειφό, Χρυσιάννα Καραμέρη, Μυρτώ Γκόνη, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Άρη Λάσκο, Γιάννη Παναγόπουλο, Χρήστο Κοντογεώργη, Ομάδα Εν Δυνάμει.

«Το Τραγούδι της Φλέρυ» του Δημήτρη Οικονόμου, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, με την Τάνια Τσανακλίδου.

«Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με τους Στεφανία Γουλιώτη, Χρήστο Λούλη, Αλεξία Καλτσίκη, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη. H συγκεκριμένη παράσταση, εγκρίνεται αντί της ραδιοφωνικής παράστασης του ιδίου σκηνοθέτη που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη ομάδα με το έργο «Η πιανίστρια». Η αντικατάσταση έγινε διότι δεν στάθηκε δυνατό να εξασφαλιστούν τα συγγραφικά δικαιώματα του έργου της Ελφρίντε Γέλινεκ.

Κεντρική φωτογραφία: Aρχείο ΕΡΤ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

28 Σεπ 2022

Μπριζίτ Μπαρντό : "Η αυτοκτονία ήταν η διαφυγή μου"

Έκανε 4 απόπειρες αυτοκτομίας. Δεν αυτοκτόνησε όμως -ευτυχώς για εμάς- και σήμερα κλείνει τα 87.

27 Σεπ 2022

"Αφού δεν ημπόρεσα να παντρευτώ εσένα που σ’ αγαπούσα, δεν πρόκειται να αγαπήσω ποτέ άλλη στη ζωή μου γυναίκα'.

Ο μεγάλος και ανεκπλήρωτος έρωτας του Ιωάννη Καποδίστρια για την Ρωξάνδρα Στούρτζα

Περισσότερα από

Stories

27 Σεπ 2022

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η ζωή αρχίζει μετά τον βηματοδότη

Οι γάμοι τα 3 διαζύγια και οι καταδίκες για πορνεία ανηλίκων! Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στα 86 του χρόνια δύο πράγματα δεν ξεχνά: Την πολιτική και τα σκάνδαλα.

26 Σεπ 2022

Η πρωταγωνίστρια που ζήλευε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η κόντρα της με την όμορφη ηθοποιό και ο καυγάς με τον Σακελλάριο εξαιτίας της.

23 Σεπ 2022
22 Σεπ 2022

H απίστευτη ιστορία μιας ομάδας γυναικών που μαχόταν για την ισότητα στο γάμο πριν τα μέσα του 20ού αιώνα - και γιατί έχει σημασία ακόμα και σήμερα

Ήδη από το 1938 οι γυναίκες -εκτός επαγγελματικού στίβου τότε- διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο σπίτι.

22 Σεπ 2022

Κόμισσα του Γουέσεξ: Το κρυφό μήνυμα στο μαύρο φόρεμά της προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ

Η σύζυγος του πρίγκιπα Εδουάρδου, Σοφία, τίμησε την εκλιπούσα με τον πιο κομψό τρόπο.

22 Σεπ 2022

Οικογένεια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο πριν τα παιδιά χάσουν την όρασή τους

Έπειτα από την διάγνωση με μια σπάνια ασθένεια των ματιών, οι γονείς των τεσσάρων παιδιών έβαλαν στόχο να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις για το δύσκολο μέλλον τους.

21 Σεπ 2022

Τουίγκι: Από βοηθός σε κομμωτήριο του Λονδίνου, εμβληματικό super model των ’60s

Το υπέροχο κορίτσι με τα δραματικά μάτια και το ανδρόγυνο look.

20 Σεπ 2022
20 Σεπ 2022

"Αν ήταν βολετό να σε χαϊδέψω": Γιώργος Σεφέρης, από την αλληλογραφία στην αγαπημένη του Μάρω

Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Σεφέρης, ο μεγάλος ποιητής και ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας.