ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι γυναίκες μπορούν να αποτρέψουν καλύτερα την πτώχευση μιας τράπεζας, σύμφωνα με έρευνα

Με τις διοικητικές ικανότητές του να έχουν αμφισβητηθεί για αιώνες ολόκληρους, το γυναικείο φύλο παίρνει τώρα την εκδίκησή του. Και μια ακόμα μελέτη το αποδεικνύει.

Οι γυναίκες μπορούν να αποτρέψουν καλύτερα την πτώχευση μιας τράπεζας, σύμφωνα με έρευνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Journal of Business Ethics τον περασμένο Οκτώβριο, ομάδα ερευνητών από τη Φινλανδία διαπίστωσε ότι οι αμερικανικές τράπεζες με γυναίκες στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου ή του προέδρου έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να πτωχεύσουν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης σε σύγκριση με εκείνες που διοικούνται από άνδρες.

Η Sami Vähämaa, καθηγήτρια λογιστικής και οικονομικών σε Πανεπιστήμιο της Φινλανδίας και μια από τους ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη, δήλωσε ότι στις 7.000 αμερικανικές εμπορικές τράπεζες που εξετάστηκαν, οι γυναίκες διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι διατηρούσαν, κατά μέσο όρο, 5-6% περισσότερα ίδια κεφάλαια από τους άνδρες. «Κι αυτό αποτελεί ισχυρή απόδειξη ότι οι συγκεκριμένες τράπεζες είναι λιγότερο πιθανό να πτωχεύσουν μέσα στην κρίση», εξηγεί η Vähämaa. «Αντίθετα, όσες ηγούνται από άνδρες διαπιστώθηκε ότι έχουν κατά 6-7% περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν».

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει νόμο, ο οποίος προβλέπει ότι τουλάχιστον το 40% των ηγετικών θέσεων μιας δημόσιας επιχείρησης πρέπει να καταλαμβάνεται από το γυναικείο φύλο, η Vähämaa θεωρεί ότι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας μπορεί να πείσουν όσους λαμβάνουν αποφάσεις να επιδιώξουν μεγαλύτερη ισότητα στον επαγγελματικό χώρο. «Η ιδέα ότι οι γυναίκες θα αναλαμβάνουν ρίσκα με πιο συντηρητικό τρόπο, θα μπορούσε να αποτελεί καλό νέο για τις επιχειρήσεις, εφόσον έτσι θα περιοριστεί η υπερβολική ανάληψη κινδύνου και, κατά συνέπεια, η πιθανή χρεοκοπία», εξηγεί. «Από την άλλη πλευρά, το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να αποτελεί άσχημο νέο για τους μετόχους, εφόσον για αυτούς η ενδεχόμενη υπερβολική επιφυλακτικότητα και αποφυγή ρίσκου θα μείωνε και την εισροή κερδών».

Read Next

24 Μαϊ 2024

Η τραγική ζωή της Τίνα Τέρνερ: Η κακοποίηση του Άικ, η αυτοκτονία του γιου της, οι δικοί της φόβοι

Η βασίλισσα της ροκ με την ατίθαση κόμη και την μοναδική ενέργεια έφυγε σαν σήμερα, σε ηλικία 83 ετών.

23 Μαϊ 2024

Ζωρζ Σαρή: "Aπό την ώρα που άρχισα να γράφω για παιδιά συνέχισα να είμαι νέα"

Η σπουδαία συγγραφέας Ζωρζ Σαρή γεννήθηκε σαν σήμερα στην Αθήνα από Γαλλίδα μητέρα και πέθανε εκπληρώνοντας μια τελευταία επιθυμία της: να "την πάρει ο Θεός" πριν από την αγαπημένη της φίλη Άλκη Ζέη.

Περισσότερα από

Stories

23 Μαϊ 2024

Τζέιμς Μποντ: Όταν οι μοναχοί στα Μετέωρα απείλησαν να κάψουν τον Ρότζερ Μουρ

Μια απολαυστική ιστορία για τον υπέροχο Ρότζερ Μουρ που απεβίωσε σαν σήμερα.

22 Μαϊ 2024

Παρασκευή Κουτσαΐδη: Η ιστορία της τυφλής μαθήτριας που αρίστευσε στις Πανελλήνιες

Πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού πρέπει να αποτελεί για όλους μας, η Παρασκευή Κουτσαΐδη.

22 Μαϊ 2024

Σαρλ Αζναβούρ: O Γαλλοαρμένιος τραγουδιστής που αρνήθηκε να υπογράψει για την αποφυλάκιση Θεοδωράκη από την Χούντα

Ο Σαχνούρ Βαχινάγκ Αζναβουριάν, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα γεννήθηκε πριν ακριβώς 100 χρόνια στο Παρίσι και λάτρευ την Ελλάδα

21 Μαϊ 2024

Φρέντυ Γερμανός: "H Eλλάδα είναι µια µικρή χώρα. Παρ’ όλα αυτά, οι µισοί Έλληνες µισούν τους άλλους µισούς. Xωρίς µίσος ο Έλληνας είναι µισός".

25 χρόνια χωρίς τον αγαπημένο μας Φρέντυ Γερμανό, τον δηµοσιογράφο και συγγραφέα που χάρισε σε μια χώρα κάτι που της ήταν άγνωστο:Ποιότητα και χιούμορ στην δημοσιογραφία.

20 Μαϊ 2024

Σορίν Ματέι: Η δολοφονία (σε live μετάδοση) που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

26 χρόνια πριν, όλο το πανελλήνιο παροκολουθούσε με κομμένη την ανάσα όσα διαδραματίστηκαν στην οδό Νιόβης 4 στα Κάτω Πατήσια.

20 Μαϊ 2024

Μαρινέλλα -Στέλιος Καζαντζίδης: Η σπάνια φωτογραφία ως νεόνυμφοι 60 χρόνια πριν

Το σπάνιο στιγμιότυπο του ζευγαριού 60 χρόνια πριν. Χθες η σπουδαία ερμηνέυτρια έγινε 86 ετών.

18 Μαϊ 2024

Bίκυ Φλέσσα | "Οι γυναίκες είμαστε το κέντρο του κόσμου"

Συναντηθήκαμε σε καφέ της γειτονιάς της και μιλήσαμε για τη νέα της υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά άγνωστες λεπτομέρειες από την προσωπική διαδρομή της.

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.