ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο ταχυδρόμος που τραγούδησε στο TikTok και έφτασε να υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία

Όταν ο Νέιθαν Έβανς ερμήνευσε ένα υπέροχο αλλά ξεχασμένο ναυτικό τραγούδι του 18ου αιώνα, σίγουρα δε μπορούσε να φανταστεί ότι θα ξεπερνούσε τα 4,3 εκατομμύριο views

Ο ταχυδρόμος που τραγούδησε στο TikTok και έφτασε να υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία

Η δύναμη των social media άλλοτε εκφράζεται με τρομακτικούς και άλλοτε με απίστευτα αισιόδοξους τρόπους: δίνοντας, για παράδειγμα, την υπόσχεση ότι αν είσαι αρκετά δημιουργικός, ευρηματικός, θαρραλέος ή έστω ετοιμοπόλεμος, μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου απ' τη μια στιγμή στην άλλη.

Αυτή είναι η περίπτωση ενός ταχυδρόμου, του Νέιθαν Έβανς, που με ένα τραγούδι που ερμήνευσε στο TikTok σημείωσε τόση επιτυχία, που έφτασε να παραιτηθεί από τη δουλειά του και να υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία.

Όλα άρχισαν όταν ο 26χρονος Σκοτσέζος δημιούργησε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έναν λογαριασμό όπου δεν ανέβαζε χορογραφίες ή συμβουλές ζωής, αλλά τραγουδούσε παλιά, συχνά ξεχασμένα ναυτικά τραγούδια, ένα μοναδικό περιεχόμενο που του έδωσε το προσωνύμιο «Sea Shanty TikTok».

Ήδη από την πρώτη του ανάρτηση, το καλοκαίρι του 2020, συγκέντρωσε 1,1 εκατομμύρια views. Ακολούθησαν μερικές ακόμα ερμηνείες που ξεπέρασαν το αρχικό ρεκόρ, ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με την επιτυχία του «The Wellerman», ενός ναυτικού τραγουδιού της Νέας Ζηλανδίας του 19ου αιώνα, που από τον Δεκέμβριο, όταν δημοσιεύτηκε, έχει συγκεντρώσει πάνω από 4,3 εκατομμύρια views, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και άλλων TikTokers που συνεργάστηκαν με τον Νέιθαν σε remixes.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την επιτυχία του «The Wellerman», ενός ναυτικού τραγουδιού της Νέας Ζηλανδίας του 19ου αιώνα, που από τον Δεκέμβριο, όταν δημοσιεύτηκε, έχει συγκεντρώσει πάνω από 4,3 εκατομμύρια views

«Το τραγούδι μιλάει για ναυτικούς σε φαλαινοθηρικό που προσπαθούν να πιάσουν μια φάλαινα» όπως εξήγησε πρόσφατα ο Έβανς. «Αυτά τα τραγούδια τους βοηθούσαν να κρατούν το ρυθμό της δουλειάς» πρόσθεσε. Αυτό είναι ίσως και το μυστικό της επιτυχίας τους στα social media: «Μπορούν να μπουν όλοι στο τραγούδι, δεν χρειάζεται καν να έχεις καλή φωνή, οι στίχοι και ο ρυθμός είναι απλοί».

Όταν ο Νέιθαν ξεκίνησε μουσική «καριέρα» στο TikTok, μάλιστα, ο κόσμος στον οποίο παρέδιδε γράμματα και δέματα άρχισε να τον αναγνωρίζει: «Μέχρι στιγμής με έχουν αναγνωρίσει τρεις ή τέσσερις άνθρωποι» σχολίασε ο ίδιος. «Μια μέρα παρέδιδα ένα πακέτο σε μια γυναίκα και την ώρα που της το έδινα με κοίταξε περίεργα και μου είπε, εσένα σε έχω δει στο κινητό μου».

Όμως το Ίντερνετ φαίνεται πως εξασφάλισε περισσότερα από 15 λεπτά δημοσιότητας στον Έβανς, καθώς πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Polydor και εγκατέλειψε την πρωινή δουλειά του.

Όμως το Ίντερνετ φαίνεται πως εξασφάλισε περισσότερα από 15 λεπτά διασημότητας στον Έβανς, καθώς πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Polydor και εγκατέλειψε την πρωινή δουλειά του. Τώρα, όπως και οι ναυτικοί του, μοιάζει έτοιμος να κατακτήσει τις πέντε ηπείρους.

Απολαύστε το «The Wellerman»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: TikTok

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.