ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο παραολυμπιονίκης stand up comedian που αντιμετωπίζει με αληθινό χιούμορ τη ζωή

Ο συγγραφέας, κωμικός και παραολυμπιονίκης δημιουργεί τις πιο ευφάνταστες στολές Halloween αποδεικνύοντας πως πολλές μεταμφιέσεις προϋποθέτουν μόνο ένα πόδι τελικά.

Ο παραολυμπιονίκης stand up comedian που αντιμετωπίζει με αληθινό χιούμορ τη ζωή

Ο Josh Sundquist ξεπερνάει τον εαυτό του κάθε χρόνο. Και αυτό γιατί, τόσο η αγάπη του για την πιο spooky εποχή του χρόνου, όσο και το χάρισμα του να αντιμετωπίζει με χιούμορ την ζωή, του επιτρέπουν να δημιουργεί τις πιο ευφάνταστες μεταμφιέσεις, που λίγοι τελικά μπορούν να αντιγράψουν. Όμως ας κάνουμε πρώτα τις απαραίτητες συστάσεις. Ο Josh Sundquist κατάγεται από την Βιρτζίνια και ζει στην Σάντα Μόνικα, όπου πραγματοποιεί εβδομαδιαία μια από τις αγαπημένες του ασχολίες: χαρίζει στιγμές άφθονου γέλιου στους ανθρώπους που παρακολουθούν τα stand up comedy shows του. Τι και αν έχασε το αριστερό του πόδι, όταν ήταν ακόμα παιδί, ο Josh με σύμμαχο το πηγαίο χιούμορ του και δύο πατερίτσες, στέκεται μπροστά στο κοινό και ψάχνει να βρει γιατί κάθε ραντεβού που βρήκε στην ηλικία των 20 ήταν σκέτη αποτυχία.

Χαρίζει στιγμές άφθονου γέλιου στους ανθρώπους που παρακολουθούν τα stand up comedy shows του. Τι και αν έχασε το αριστερό του πόδι, όταν ήταν ακόμα παιδί, ο Josh με σύμμαχο το πηγαίο χιούμορ του και δύο πατερίτσες, στέκεται μπροστά στο κοινό.

Για τον Josh, ο ακρωτηριασμός ενός μέλος του σώματος του, ήταν και η κινητήριος δύναμη να ασχοληθεί διεξοδικά με την κωμωδία. Σε ηλικία μόλις 9 ετών, ο κωμικός διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών, το σάρκωμα του Ewing. Το Ewing επηρεάζει περίπου μόνο 300 άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο ετησίως, ηλικίας 10-20 ετών, κυρίως στα μακριά οστά. Για τον Sundquist, ήταν το αριστερό του πόδι. Για να καταπολεμήσει τον καρκίνο και να σώσει τη ζωή του, ο Sundquist υποβλήθηκε σε έναν βάναυσο κύκλο χημειοθεραπειών διάρκειας ενός έτους. Κάποια στιγμή, οι γιατροί έδωσαν στον Sundquist και την οικογένειά του μια επιλογή - να συνεχίσουν να πολεμούν τον καρκίνο, με πιθανότητα 50% να επιβιώσει ή να του κόψουν το αριστερό πόδι και να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητές ζωής του.

Παρά το γεγονός ότι έχασε το πόδι του σε τόσο νεαρή ηλικία, ο Sundquist συνέχισε να είναι αισιόδοξος, να κάνει αστεία, ανακαλύπτοντας σύντομα πως θέλει να ασχοληθεί με το δημιουργικό γέλιο. Έτσι και έγινε. Δεν χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, αφού σε ηλικία μόλις 27 χρονών γνώρισε την γυναίκα της ζωής του και μελλοντική του σύζυγο, η οποία μέσα από ένα MasterClass μάθημα με τον κωμικό ηθοποιό Στιβ Μάρτιν, που του έκανε δώρο, έδωσε την ευκαιρία στον Sundquist να συνειδητοποιήσει πως κατέχει πολύ καλά την συγκεκριμένη τέχνη.

Όσοι έχουν ανακαλύψει το προφίλ του 37χρόνου κωμικού στο Instagram – και πιστέψτε με είναι χιλιάδες – αντιλαμβάνονται τι εστί εφευρετικότητα. Ο Josh Sundquist λατρεύει το Halloween για δύο πολύ συγκριμένους λόγους: πρώτον γιατί επιλέγει τις πιο πετυχημένες μεταμφιέσεις, που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να δοκιμάσει και δεύτερον γιατί αυτές οι μεταμφιέσεις δίνουν νόημα στο σχήμα του σώματος του. Ναι ο Sundquist είναι ο καλύτερος Λουμιέρ από την Πεντάμορφη και το Τέρας, το πειστικότερο Τζίνι του Αλαντίν, το δαγκωμένο μπισκότο του Σρέκ, το πιο αληθινό ανθρώπινο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πρώτον γιατί επιλέγει τις πιο πετυχημένες μεταμφιέσεις, που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να δοκιμάσει και δεύτερον γιατί αυτές οι μεταμφιέσεις δίνουν νόημα στο σχήμα του σώματος του.

Όταν, όμως, ο Josh Sundquist αφήνει για λίγο στην άκρη την κωμωδία, ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων, είναι motivational speaker, ενώ θεωρεί τον εαυτό του «ερασιτέχνη» αθλητή, καθώς έχει συμμετάσχει ήδη μια φορά στους παραολυμπιακούς αγώνες του Τορίνο, με την oμάδα Σκι των ΗΠΑ. Πλέον ο περιορισμένος χρόνος του δεν του αφήνει πολλά περιθώρια για σκι, για αυτό και παίζει ποδόσφαιρο για την ομάδα ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων των ΗΠΑ.

Κεντρική Φωτογραφία: @joshsundquist

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Ιαν 2026

Art Club | Οι νέες εκθέσεις και εικαστικά projects της εβδομάδας

Ο Ιανουάριος εμπλουτίζεται με νέα εικαστικά ραντεβού.

19 Ιαν 2026

Ένα νέο θέατρο ανοίγει σε μία από τις πιο γνωστές πλατείες της Αθήνας

Οι πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες από τον καινούριο χώρο πολιτισμού.

Περισσότερα από

Stories

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.