ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο γιατρός που επισκέπτομαι εδώ & χρόνια και κάνουμε συζητήσεις μου λέει έχεις στοιχεία Άσπεργκερ»

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, έκανε μία συγκινητική αποκάλυψη.

«Ο γιατρός που επισκέπτομαι εδώ & χρόνια και κάνουμε συζητήσεις μου λέει έχεις στοιχεία Άσπεργκερ»

Η ψυχική νόσος αποτελεί ακόμα μεγάλο ταμπού όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία αλλά και γενικά. Οι πάσχοντες τείνουν να στιγματίζονται ενώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στα παιδιά, που με τον αυθορμητισμό και την έλλειψη γνώσεων, μπορούν να προκαλέσουν άθελά τους μεγάλο κακό.

Οι ψυχικές νόσοι είναι ταμπού, όπως και οτιδήποτε άλλο, λανθασμένα, έχουμε κατατάξει στο φάσμα αυτό. Όπως τους ανθρώπους που πάσχουν από το σύνδρομο Άσπεργκερ, το οποίο είναι μία διαταραχή του φάσματος του αυτισμού. Ο Ίλον Μασκ πρόσφατα αποκάλυψε ότι πάσχει από τη διαταραχή αυτή, η οποία ιδίως στα παιδιά εμφανίζεται με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση αλλά και στην επικοινωνία.

Ο Ίλον Μασκ πρόσφατα αποκάλυψε ότι πάσχει από τη διαταραχή αυτή, η οποία ιδίως στα παιδιά εμφανίζεται με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση αλλά και στην επικοινωνία.

Η λίστα με τους διάσημους και πετυχημένους που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την μάχη τους με τη διαταραχή αυτή δεν είναι μικρή και καθόλου αδιάφορη, ενώ λίγες ώρες πριν, ακόμη ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο, ήρθε να κάνει το δικό του… coming out.

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και ακόμα περισσότερα στους Έλληνες φιλάθλους, αποκάλυψε μέσω μία ανάρτησης στο facebook, ότι πρόσφατα διαγνώστηκε με Άσπεργκερ.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση παρακάτω:

Kεντρική φωτογραφία: NDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.