ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Έντι Φίσερ παράτησε την σύζυγό του για την καλύτερή της φίλη, Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Τρία διάσημα πρόσωπα, δύο γάμοι και μια κλονισμένη φιλία που τελικά «άξιζε περισσότερο».

Ο Έντι Φίσερ παράτησε την σύζυγό του για την καλύτερή της φίλη, Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, γεννημένο στο μακρινό Χόλιγουντ: ένας διάσημος τραγουδιστής εγκαταλείπει την εξίσου διάσημη σύζυγό του, για να παντρευτεί την εμβληματική ηθοποιό της εποχής και καλύτερη φίλη της συντρόφου του. Κι όμως, δεν πρόκειται για ακόμα μια μυθοπλασία της μεγάλης οθόνης, αλλά για ένα υπαρκτό ερωτικό τρίγωνο, με πρωταγωνιστές τον Έντι Φίσερ, την αγαπημένη του Ντέμπι Ρέινολντς και την μετέπειτα σύζυγό του Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Τρία δημοφιλή πρόσωπα των ‘60s, δύο παραμυθένιοι γάμοι και μια κλονισμένη φιλία, που βγαίνει τελικά νικήτρια, ήταν αρκετά ώστε να δημιουργήσουν - ίσως το μεγαλύτερο – σκάνδαλο της «χρυσής» εποχής του Χόλιγουντ.

Ο Έντι Φίσερ παράτησε την σύζυγό του για την καλύτερή της φίλη, Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Όταν η Ντέμπι Ρέινολντς συνάντησε για πρώτη φορά την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, θυμάται τον εαυτό της να αισθάνεται δέος για την ιδιαίτερη προσωπικότητα της, παρόλο που και οι δύο ήταν ακόμα έφηβες. Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν στη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, με την 17χρόνη τότε Τέιλορ να κάνει τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική, συνεχίζοντας, ωστόσο, τα μαθήματα στο σχολείο, όπου πήγαινε μαζί με την Ρέινολντς. Το σύντομο διάστημα που υπήρξαν συμμαθήτριες έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα σχέση τους, αφού λίγο αργότερα οι δύο τους έγιναν φίλες αχώριστες.

Η εφηβική αυτή φιλία εξελίχθηκε σε έναν δυνατό δεσμό, όταν μάλιστα η Ντέμπι Ρέινολντς παντρεύτηκε τον γοητευτικό και επιτυχημένο τραγουδιστή Έντι Φίσερ. Μάλιστα, την περίοδο εκείνη, η Ρέινολντς είχε ήδη κάνει το ντεμπούτο της στην μεγάλη οθόνη με την παγκόσμια επιτυχία «Singin’ in the Rain» το 1952. Έπειτα από τρία χρόνια, το λαμπερό ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου ενώ μόλις λίγους μήνες αργότερα έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, Κάρι Φίσερ. Η οικογένεια έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, με τον Τύπο της εποχής να εξυμνεί το ζευγάρι ως το πιο ερωτευμένο του Χόλιγουντ. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που η Ρέινολντς και ο Φίσερ «πιάστηκαν» από τους παπαράτσι σε χαλαρές στιγμές με τους καλούς τους φίλους, Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Μάικ Τοντ, οι οποίοι παντρεύτηκαν το 1957. Τα δύο ζευγάρια διατηρούσαν άψογες σχέσεις, με τον Φίσερ να γίνεται κουμπάρος στον περιβόητο τρίτο γάμο της Τέιλορ και την Ρέινολντς να τιμά τον Τοντ, δίνοντας το όνομα του στο δεύτερο παιδί της που γεννήθηκε το 1958.

Η οικογένεια έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, με τον Τύπο της εποχής να εξυμνεί το ζευγάρι ως το πιο ερωτευμένο του Χόλιγουντ.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την γέννηση του μικρού Τοντ, ο μεγάλος Τοντ σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα, αφήνοντας χήρα την Ελίζαμπεθ Τέιλορ σε ηλικία μόλις 26 ετών. Το αβάσταχτο πένθος της θρυλικής ηθοποιού έσπευσε να καταλαγιάσει κάπως ο οικογενειακός φίλος και κουμπάρος τους, Φίσερ, έπειτα από προτροπή της Ρέινολντς. Μετά από ένα μήνα παρηγοριάς και συμπόνιας, ο Φίσερ αποφασίζει να χωρίσει την Ρέινολντς, ώστε να μείνει αποκλειστικά στο πλευρό της Τέιλορ.

Η νέα αυτή σχέση προκάλεσε φρενίτιδα στα ταμπλόιντ και σύντομα εξελίχθηκε σε ένα από τα διαβόητα σκάνδαλα του Χόλιγουντ. «Ο κόσμος έμεινε έκπληκτος. Ο Έντι και η Ελίζαμπεθ δυσφημίστηκαν πικρά. Ο Έντι χαρακτηρίστηκε άπιστος και ανεύθυνος που εγκατέλειψε την σύζυγό του και τα δύο του παιδιά, ενώ η Ελίζαμπεθ έγινε η κακιά τσούλα που έκλεισε ένα σπίτι. Η Ντέμπι ήταν η προδομένη, αθώα μητέρα που βρέθηκε χωρίς στήριγμα. Ο κόσμος την αγκάλιασε, δείχνοντας παγκόσμια την συμπάθεια του στο πρόσωπό της» γράφει ο Τοντ Φίσερ στα απομνημόνευμα του «My Girls: A Lifetime with Carrie and Debbie».

Το αβάσταχτο πένθος της θρυλικής ηθοποιού έσπευσε να καταλαγιάσει κάπως ο οικογενειακός φίλος και κουμπάρος τους, Φίσερ, έπειτα από προτροπή της Ρέινολντς. Μετά από ένα μήνα παρηγοριάς και συμπόνιας, ο Φίσερ αποφασίζει να χωρίσει την Ρέινολντς, ώστε να μείνει αποκλειστικά στο πλευρό της Τέιλορ.

Η πληγωμένη Ντέμπι παρέμεινε σιωπηλή, ώσπου ένα χρόνο μετά δίνει την συγκατάθεση της για το διαζύγιο, το οποίο ο Φίσερ εκμεταλλεύτηκε για να παντρευτεί με την Τέιλορ. «Ποτέ δεν ένιωσα πίκρα για την Ελίζαμπεθ», είπε η Ρέινολντς στο People το 1983. «Ξέρεις, όταν πέθανε ο Μάικ Τοντ, έστειλα τον Έντι να βοηθήσει την Ελίζαμπεθ. Δεν πίστεψα ότι αγάπησε πραγματικά τον Έντι. Ήταν απλώς ένα ενδιαφέρον κατά την περίοδο του πένθους της» συνέχισε.

Το σκάνδαλο της απιστίας του Φίσερ επηρέασε σημαντικά την καριέρα και των τριών προσώπων, με τις δύο, ωστόσο, να κερδίζουν όλο και περισσότερα χρήματα για μια και μόνο φωτογράφηση τους. Ο Φίσερ, από την άλλη, έχασε σημαντικές συνεργασίες, λόγω της δυσφήμισης του. Ακόμα και μετά το διαζύγιο της εμβληματικής ηθοποιού με τον τραγουδιστή, το ρήγμα στην φιλία των γυναικών φαίνεται πως παρέμεινε, ώσπου και οι δύο έφτιαξαν και πάλι την ζωή τους με νέους συντρόφους. Η πρώτη επαφή των γυναικών έγινε στην διάρκεια μιας κρουαζιέρας το 1966, όταν η Τέιλορ και η Ρέινολντς εθεάθησαν να δειπνούν με τους συζυγούς τους, Ρίτσαρντ Μπάρτον και Χάρι Καρλ αντίστοιχα.

Οι δύο καλλιτέχνιδες ανανεώνοντας την φιλία τους, βρέθηκαν να συμπρωταγωνιστούν στην τηλεοπτική κωμωδία, «This Old Broads». Μέχρι τον θάνατο της Τέιλορ το 2011, οι δύο τους έμειναν στενά συνδεδεμένες, ενώ η φιλία τους επισφραγίστηκε αιώνια, όταν η θρυλική ηθοποιός χάρισε στην Ντέμπι, ένα από τα εμβληματικά σετ κοσμημάτων της, το οποίο περιλάμβανε σκουλαρίκια από ζαφείρι, ασορτί κολιέ και βραχιόλι.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.