ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο “δολοφόνος” έχει όνομα. Είναι η Βαλέρια»: Τι απέγινε το ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών

Μια ανάρτηση για το σκυλί που κατηγορήθηκε για τον θάνατο ενός βρέφους δύο μηνών, από τη γυναίκα που πέρασε τρεις μήνες πλάι του.

«Ο “δολοφόνος” έχει όνομα. Είναι η Βαλέρια»: Τι απέγινε το ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών

Είναι ένα γεγονός που αποτυπώθηκε στη μνήμη μας. Βρέφος δύο μηνών βρέθηκε με δαγκωματιές σκύλου και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις - καθώς όπως υποστήριξε η μητέρα, το ζώο είχε πιάσει το μωρό με τα δόντια του και το κοπανούσε στους τοίχους – και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του. Μια υπόθεση με πολλά ερωτηματικά μέχρι σήμερα, ανάμεσα σε αυτά: Τι απέγινε το ροτβάιλερ που αποκαλέστηκε από πολλούς «δολοφόνος»;

Σύμφωνα με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία που ανέλαβε προσωρινά τη φροντίδα του, το ζώο δεν έδειξε κανένα σημάδι επιθετικότητας που θα μπορούσε να δικαιολογεί αυτό το περιστατικό. Πριν από λίγες μέρες ένα από τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής του δήμου Γλυκών Νερών που ανέλαβε το περιστατικό, η Elina Louka, ανέβασε μια ανάρτηση στο Facebook με την προσωπική της εμπειρία, που έγινε viral.

Η γυναίκα γράφει, συγκεκριμένα:

«Ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου. Απόψε θα συστήσω και σε εσάς τη Βαλέρια. Το περιβόητο ροτ βάιλερ των Γλυκών Νερών που είχα την τύχη -ή μήπως την ατυχία- να συναντήσω σε εκείνη την ηρωική έξοδό της από το σπίτι που έζησε για οκτώ χρόνια. Από το μέρος που εκδιώχθηκε, χαραχτηριζόμενη ως δολοφόνος ενός βρέφους. Είχα την τύχη- ή την ατυχία- να μπορώ τους τρεις μήνες που μεσολάβησαν, να είμαι πλάι της και να προσπαθώ να της δώσω μια ευκαιρία ζωής. Δύσκολο. Και ψύχοφθορο. Και δυσβάσταχτο. Όμως είμαστε πλέον στην τελική ευθεία. Το ζώο κατασχέθηκε πρόσφατα από την οικογένειά του και παραδόθηκε στο δήμο στου οποίου την πενταμελή επιτροπή είμαι μέλος. Η Βαλέρια θα αξιολογηθεί σύντομα από ειδική ομάδα εκπαιδευτών και ανάλογα με τα δικά τους πορίσματα θα πορευτούμε. Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία που τη φιλοξενεί και που φρόντισε να της παρέχει έναν εκπληκτικό φροντιστή, έναν άνθρωπο που τη βοηθά να ξεχάσει την αγωνία της εγκατάλειψης. Όταν θα έρθει η ώρα της αναζήτησης υιοθεσίας της, σας θέλω όλους κοντά μας. Αρκετή μοναξιά βιώσαμε όλο αυτό το διάστημα. Απόψε θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη νίκη στην πρώτη μας μάχη. Ο αγώνας συνεχίζεται, όμως τώρα μπορούμε να τον κάνουμε όλοι μαζί!».

Σε σχόλιο που προσθέτει η ίδια κάτω από την ανάρτησή της, γράφει:

«Το απορημένο βλέμμα που με κάρφωσε μέσα από το κλουβί αιχμαλωσίας, το βλέμμα ενός “άγριου" σκύλου που παραδόθηκε ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ και χωρίς καν τη χρήση φιμώτρου στους δεσμώτες του, θα με στοιχειώνει για πάντα. Ο “δολοφόνος” έχει όνομα. Είναι η Βαλέρια και αν έκανε αυτό το τεράστιο κακό, το έκανε άθελά της... (Για αυτό μου το ποστ την ημέρα του γεγονότος, έχασα φιλίες χρόνων).

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.