ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο Αλέκος Φασιανός δεν είναι ύλη αλλά πνεύμα»

Η Μαρίζα Φασιανού μίλησε για την απώλεια του συζύγου της αλλά και σπουδαίου καλλιτέχνη.

«Ο Αλέκος Φασιανός δεν είναι ύλη αλλά πνεύμα»

Την τελευταία του πνοή άφησε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα ο εμβληματικός Έλληνας ζωγράφος, Αλέκος Φασιανός, σε ηλικία 87 ετών. Η είδηση της ξαφνικής απώλειας σκόρπισε θλίψη στο Πανελλήνιο, με την οικογένεια αλλά και τα αγαπημένα του πρόσωπα να σπεύδουν σήμερα (18 Ιανουαρίου) να αποχαιρετίσουν τον σπουδαίο καλλιτέχνη, στην τελευταία του κατοικία.

Με την ανείπωτη θλίψη αλλά και περηφάνεια ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της, η Μαρίζα Φασιανού, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την απώλεια του συζύγου της, εξυμνώντας για ακόμα μια φορά την σημαντική συμβολή του στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Όπως παραδέχτηκε η ίδια, η οποία βρέθηκε σύντροφος στο πλευρό του για αρκετές δεκαετίες, στόχος του Αλέκου Φασιανού ήταν η αισιοδοξία αλλά και η χαρά ακόμα και των πιο απλών ανθρώπων.

Μπορεί να έφυγε από τη ζωή αλλά μέσα από τα έργα του και την προσωπικότητά του, ο Αλέκος θα μείνει αιώνιος. Ο Αλέκος Φασιανός δεν είναι ύλη αλλά πνεύμα.

«Δεν θα μιλήσω για τα τετριμμένα, δεν θα μιλήσω για την απώλεια. Θα μιλήσω για όσα πρέσβευε ο Αλέκος Φασιανός. Αγαπούσε τη ζωή και τον άνθρωπο, το χιούμορ. Μεταλαμπάδευσε στις νέες γενιές όσα γνώριζε. Σεβόταν τους ανθρώπους και τον απλό εργαζόμενο. Μπορεί να έφυγε από τη ζωή αλλά μέσα από τα έργα του και την προσωπικότητά του, ο Αλέκος θα μείνει αιώνιος. Ο Αλέκος Φασιανός δεν είναι ύλη αλλά πνεύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ήταν μια μοναδική προσωπικότητα και μεγάλη κληρονομιά. Ελπίζω μέσα από το έργο του να διδαχθούν και να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Αυτό ήθελε και ο Αλέκος, να επικοινωνήσει τα έργα του. Ήταν αισιόδοξος, ήθελε πάντα να δίνει τη χαρά» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η σύζυγός του.

Η αγάπη αλλά και η αφοσίωση στην τέχνη, έφεραν κοντά τον σπουδαίο ζωγράφο με την αγαπημένη του Μαρίζα Καλογεροπούλου Φασιανού, η οποία διατηρεί πλέον τον χώρο τέχνης «ΙΡΙΣ» στο Παγκράτι, όπου μαζί παρουσίαζαν αριστουργηματικές εκθέσεις έργων τέχνης, Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών. Το ζευγάρι δημιούργησε επίσης μια όμορφη οικογένεια καθώς μαζί απέκτησαν δύο παιδιά.

Κεντρική Φωτογραφία: NDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025