ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο 11χρονος βιολιστής που έπαθε λευχαιμία και έπεσε θύμα μπούλινγκ. Η μουσική του έσωσε τη ζωή

Η ιστορία του και η ερμηνεία του στο America's Got Talent συγκλόνισαν εκατομμύρια θεατές.

Ο 11χρονος βιολιστής που έπαθε λευχαιμία και έπεσε θύμα μπούλινγκ. Η μουσική του έσωσε τη ζωή

Ο Tyler Butler-Figueroa όχι απλώς κατάφερε να ξεπεράσει βουνά από δυσκολίες, αλλά έγινε εξπέρ και στο βιολί. Αυτά τα δύο όμως συνδέονται στενά μεταξύ τους.

Όταν ο 11χρονος Αμερικανός από τη Βόρεια Καρολίνα εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό στο America’s Got Talent, η ιστορία του σκόρπισε συγκίνηση και η ερμηνεία του συνεπήρε το κοινό.

Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος στην εκπομπή, σε ηλικία 4 ετών διαγνώστηκε με λευχαιμία και ξεκίνησε κύκλους χημειοθεραπείας, με αποτέλεσμα να πέσουν τα μαλλιά του. Τότε άρχισε και το μπούλινγκ από τους συμμαθητές του, που τον χλεύαζαν και τον απέφευγαν στο σχολείο, διασπείροντας φήμες ότι ο καρκίνος «κολλάει».

Αργότερα, στο δημοτικό σχολείο, όταν έμαθε ότι παραδίδονταν δωρεάν μαθήματα βιολιού, ζήτησε από τους γονείς του να τον γράψουν και παρόλο που εκείνοι αρχικά ξαφνιάστηκαν από την επιθυμία του, καθώς κανένας στην οικογένεια δεν έπαιζε κάποιο μουσικό όργανο, ανταποκρίθηκαν. «Άρχισα να μελετώ βιολί στο δωμάτιό μου και όσο περισσότερο έπαιζα τόσο βελτιωνόμουν» είπε πρόσφατα ο Tyler στους κριτές του AGT. «Όταν παίζω βιολί, με βοηθάει να ξεχνάω όλα τα άσχημα».

Το μέλλον διαγράφεται λαμπερό για τον Tyler καθώς οι ιατρικές εξετάσεις εμφανίζονται εδώ και χρόνια καθαρές και ο ίδιος όχι απλώς έχει βρει τον τρόπο να διαχειρίζεται τις δυσκολίες, αλλά εξελίσσεται και σε καλό βιολιστή. «Είσαι ένα εξαιρετικό αγόρι», του είπε ένας από τους κριτές, ο Simon Cowell. «Ακούμε πολλές ιστορίες μπούλινγκ, αλλά ένα πράγμα μπορώ να σου πω: τα περισσότερα θύματα μπούλινγκ είναι καλύτερα από τους εκφοβιστές τους. Πιστεύω ότι έχεις ένα εκπληκτικό χάρισμα και μια εκπληκτική προσωπικότητα».

Δείτε τον Tyler να παίζει βιολί:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025