ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μυστικό μακροζωίας: Η 106χρονη που παίζει ντραμς εδώ και 80 χρόνια – και συνεχίζει να τα σπάει

Η Viola Smith είναι μια από τις πρώτες επαγγελματίες ντράμερ στις ΗΠΑ.

Μυστικό μακροζωίας: Η 106χρονη που παίζει ντραμς εδώ και 80 χρόνια – και συνεχίζει να τα σπάει

Η Viola Smith φαίνεται να έχει ανακαλύψει το μυστικό της μεγάλης και ευτυχισμένης ζωής: Στα 106 συνεχίζει να παίζει τα αγαπημένα της ντραμς.

Γεννήθηκε το 1912, σε μια οικογένεια δέκα παιδιών που λάτρευε τη μουσική – υπέρ του δέοντως ίσως, καθώς η ίδια έχει συνδέσει την παιδική ηλικία της με ατελείωτες ώρες εξάσκησης στο πιάνο. Για την ακρίβεια, όλα τα αδέρφια της δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να μάθουν να παίζουν πιάνο: «Ο πατέρας μας μάς έλεγε ότι δεν πρέπει να ξοδεύουμε την ενέργειά μας σε τίποτα άλλο πέρα από τη μουσική» θυμάται σε ένα μίνι ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε πρόσφατα για τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή της.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του '20, σαν ένα είδος πρώιμων Jackson Five, η Viola και οι έξι αδερφές της σχημάτισαν, υπό την καθοδήγηση του πατέρα τους, το μουσικό συγκρότημα Smith Sisters Orchestra. Εκείνη άρχισε να μαθαίνει ντραμς από έναν οικογενειακό φίλο-επαγγελματία ντράμερ, και το 1938 δημιούργησε, μαζί με την αδερφή της Mildred, η οποία έπαιζε σαξόφωνο, ένα κοριτσίστικο γκρουπ ονόματι The Coquettes, που συνέχισε να δίνει συναυλίες μέχρι τον γάμο της Mildred, το 1942.

Η Viola εξακολούθησε να παίζει ντραμς για οκτώ δεκαετίες και δεν έχει σταματήσει. Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές της, όταν έπαιξε με τη συμφωνική ορχήστρα NBC Symphony Orchestra, η συμμετοχή της στην τελετή χρίσματος του Αμερικανού προέδρου Χάρι Τρούμαν το 1949, η δημιουργία της δικής της μπάντας, «Viola and Her Seventeen Drums», και η εμφάνισή της στο Μπρόντγουεϊ, στην πρώτη παραγωγή του «Καμπαρέ».

Η παιδική ηλικία της ίσως να μην ήταν και η πιο ανέμελη, πάντως η Viola φαίνεται να λατρεύει αυτό που κάνει, με τους ρυθμούς των ντραμς να τροφοδοτούν την καρδιά της αδιάκοπα με ζωή.

Δείτε φωτογραφίες από τη διαδρομή της:

Μυστικό μακροζωίας: Η 106χρονη που παίζει ντραμς εδώ και 80 χρόνια – και συνεχίζει να τα σπάει

Δείτε την ιστορία της:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025