ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια σκέψη: Είμαι χαρταετός χωρίς φτερά

Θα χρειαστούμε τρία ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστά το καθένα, χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον, γερό σπάγκο, λεπτό σύρμα, κολλητική ταινία...

Μια σκέψη: Είμαι χαρταετός χωρίς φτερά

Από την Άντζελα Ζιούτη

Θα χρειαστούμε τρία ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστά το καθένα, χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον, γερό σπάγκο, λεπτό σύρμα, κολλητική ταινία και χρωματιστά χαρτιά για την ουρά. Στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνουμε δυο μικρές εγκοπές.

Δένουμε γερά μεταξύ τους τα τρία πηχάκια από την μέση με τον σπάγκο, και αφήνουμε περίπου μισό μέτρο ακόμα να κρέμεται. Τα καταφέραμε. Έτοιμος ο χαρταετός μας! Πολύχρωμος και με μια τεράστια ουρά να πετάξει, όσο πιο ψηλά γίνεται στον καθαρό ουρανό της επίσης Καθαρής Δευτέρας. Κάποιοι άλλοι προτιμούν να αγοράσουν έτοιμο. Σχέδια πολλά. Αυτός όμως που προκαλεί πιο μεγάλη εντύπωση, είναι ένας χαρταετός με την επιβλητική όψη του αετού. Το μόνο που δεν έχει είναι τα φτερά. Ο χαρταετός κρατιέται από αυτόν που τον πετά μέσω της καλούμπας, ενός λεπτού σχοινιού και πετά με τη βοήθεια του αέρα. Ο καιρός θα συνηγορήσει. Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, ο ουρανός θα είναι καταγάλανος και θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια και λίγα μποφόρ. Στις ανατολικές και νότιες περιοχές, θα έχει επίσης καλοκαιρία.

Εφοδιασμένοι με άφθονο ταραμά, ελιές, χαλβά, λαγάνα και τον χαρταετό στο πορτ μπαγκάζ όλο και κάπου θα φύγουμε για τριήμερο. Αλλά για πού; Να πάμε σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο για σκι; Παρνασσός, Καλάβρυτα, Περτούλι. Θα χιονίσει άραγε; Όμως εκτός από τον ταραμά πρέπει να προμηθευτούμε με και υπομονή, διότι λόγω της αυξημένης κίνησης θα γίνεται του … Κουτρούλη ο Γάμος, στις εθνικές οδούς. Του Κουτρούλη ο Γάμος, θα γίνεται βέβαια και στη Μεθώνη. Καθώς εκεί είναι το έθιμο της Αποκριάς. Κατά την παράδοση ο τελευταίος Έλληνας ιππότης, ο Ιωάννης Κουτρούλης, αγαπούσε μια γυναίκα που είχε πάρει διαζύγιο από τον πρώτο άντρα της, το οποίο είχε εγκρίνει ο προηγούμενος επίσκοπος Μεθώνης, Καλογέννητος. Ο Νήφων δεν ήθελε να εγκρίνει τον γάμο της με τον Κουτρούλη και αυτός κατέφυγε στον Πατριάρχη Αντώνιο, ενοχλώντας τον διαρκώς, ώστε να εξαναγκάσει τον Νήφωνα να δώσει την έγκριση. Οι προσπάθειες του Ιωάννη Κουτρούλη, λοιπόν κρατούσαν χρόνια κάτι που πυροδοτούσε στην περιοχή το κουτσομπολιό.


Με τα πολλά, αφού δόθηκε η έγκριση έγινε επιτέλους ο γάμος στη Μεθώνη, με το γλέντι να διαρκεί μέρες... Από τη μια για να "σκάσει" από το κακό του ο πρώην σύζυγος, από την άλλη για να ικανοποιηθεί ψυχολογικά ο ταλαίπωρος και πείσμων Ιωάννης Κουτρούλης.

Αλλά και το μνημόνιο, του … Κουτρούλη τον γάμο, θυμίζει. Όλο θα βγούμε και όλο μένουμε. Και παρόλα αυτά το "γλέντι" διαρκεί μέρες.

Μια σκέψη: Είμαι χαρταετός χωρίς φτερά
Η Άντζελα Ζιούτη γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη.

Η Άντζελα Ζιούτη γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη σχολή Oικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Έχει εργαστεί στη διαφήμιση, στην εκπαίδευση και ως υπευθ. πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Άρθρα της κοινωνικού ενδιαφέροντος δημοσιεύονται συχνά στο διαδίκτυο,ενώ αρθρογραφούσε καθημερινά σε πρωινή εφημερίδα Free press μεγάλης κυκλοφορίας της Θεσσαλονίκης. Σήμερα αρθρογραφεί στην καθημερινή εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Εμφανίστηκε στα γράμματα με το έργο: "Ο Θεός κατοικεί σε ουρανοξύστη, 31 ποιήματα της πόλης",Παρατηρητής, 1999, Θεσσαλονίκη (ποίηση) Ακολούθησαν:"Η Αρχιτεκτονική των σιωπηλών ημερών”, Ελληνικά Γράμματα, 2003, Αθήνα (ποίηση) "Ο ήλιος στο πάτωμα”, Φερενίκη, 2009, Αθήνα (μυθιστόρημα), "Μαύρη πέτρα” (Θεατρκό έργο) 2015, "Ο άνθρωπος που μιλούσε με τα αγάλματα”, Γαβριηλίδης, 2017 Αθήνα (ποίηση). Mιλάει Γερμανικά και Αγγλικά . Επί σειρά ετών υπηρέτησε ως γεν. Γραμματέας της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Βραβεύτηκε από το Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσό (Β' βραβείο Ποίησης 2000), τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (Γ' βραβείο Ποίησης 1999) την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης (Α' βραβείο Ποίησης 2001) κ.ά.Είναι παντρεμένη με τον Πυρηνικό γιατρό Δημήτρη Γρηγοράκη κα ζει στη θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.