ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μία φωτογραφία των Μετεώρων πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό

Με φωτογράφο τον Τρικαλινό Αλέξανδρο Μπότα, τα μαγικά Μετέωρα λουσμένα σε πορφυρό φως στην κατηγορία “Φυσικά θαύματα του κόσμου μας”.

Μία φωτογραφία των Μετεώρων πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό

Την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας πήρε ο νεαρός Τρικαλινός φωτογράφος Αλέξανδρος Μπότας. Ο νεαρός φωτογράφος πήρε την πρώτη θέση μεταξύ 1286 συμμετοχών από όλο τον κόσμο. Ο Διαγωνισμός είχε ως θέμα “Φυσικά θαύματα του κόσμου μας” και ο Αλέξανδρος Μπότας επέλεξε να συμμετέχει με φωτογραφία των Μετεώρων. Ο Αλέξανδρος Μπότας έχει άλλες δυο πρωτιές σε παρόμοιους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, με φωτογραφία των Μετεώρων και μια, με την γέφυρα των Τρικάλων.

"Πριν ξεκινήσω το μαγικό ταξίδι της φωτογραφίας πίστευα πως ήταν κάτι απλό και προσπάθησα απο μόνος μου να το ψάξω βλέποντας όμως ότι χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες δεν μπορούσα να αποδώσω με ακρίβεια αύτο που ήθελα, αποφάσισα να σπουδάσωκάτι που ήταν το όνειρο της ζωής μου. Σαν απόφοιτος του τμήματος της φωτογραφίας πλέον, νιώθω έτοιμος για κάθε μου δημιουργία έχοντας τα κατάλληλα εφόδια της γνώσης,της έμπνευσης και της εμπειρίας για να μπορέσω να κάνω τα δικά μου βήματα σε αυτό το χώρο και να αποδίδω το αποτέλεσμα που επιθυμώ σε κάθε μου έργο"

Μία φωτογραφία των Μετεώρων πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό
Ο Διαγωνισμός είχε ως θέμα “Φυσικά θαύματα του κόσμου μας” και ο Αλέξανδρος Μπότας επέλεξε να συμμετέχει με φωτογραφία των Μετεώρων.

"Όσο αφορά την προτίμιση των θεμάτων τα οποία φωτογραφίζω είναι συνήθως τοπία και πορτραίτα που βασίζονται σε μια προσωπική καθαρά οπτική και δημιουργία που να μπορώ να περάσω τόσο στον εαυτό μου όσο και στον θεατή τις σκέψεις μου πίσω απο τη λήψη,το συναίσθημα της στιγμής,την ιστορία και τα συναισθήματα που δημιουργούνται. Η κάθε μου φωτογραφία αποδίδει κάτι που προέρχεται ύστερα απο πολλή σκέψη, προσπάθεια,δουλειά και υπομονή ώστε να πετυχαίνω ακριβώς το αποτέλεσμα που θέλω και οραματίζομαι. Κάθε θέμα με το οποίο ασχολούμαι έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον" έχει πει σε συνέντευξή του στο The TOC.

«Μπορεί λοιπόν ο καθένας μας όσο και να αγαπά τη φωτογραφία και τα ταξίδια να μην έχει τη δυνατότητα να γυρίσει όλο το κόσμο και να δουλέψει πάνω σε αυτό που αγαπάει».

Όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:

Ακόμη μια φωτογραφική μου Πρωτιά με θέμα : “Φυσικά θαύματα του κόσμου μας” ήρθε λίγο πριν το τέλος του 2019 να μου προσφέρει τόσα ανάμεικτα συναισθήματα που τα κρατώ μαζί μου ως φυλαχτό και παράλληλα ως συνοδοιπόρους μου σε όλο αυτό το ταξίδι της τέχνης και της ζωής γενικότερα. Αρχικά η μεγαλύτερη ανάγκη που θέλω να παραθέσω πριν μιλήσω κατευθείαν για το διαγωνισμό είναι για το τι υπάρχει πίσω από κάθε φωτογραφία".

«Όσο αφορά την προτίμιση των θεμάτων τα οποία φωτογραφίζω είναι συνήθως τοπία και πορτραίτα που βασίζονται σε μια προσωπική καθαρά οπτική και δημιουργία που να μπορώ να περάσω τόσο στον εαυτό μου όσο και στον θεατή τις σκέψεις μου».

Πριν πάρω την απόφαση για ακόμη μια φορά να λάβω μέρος άκουγα διάφορα σχόλια τύπου ( που πας να ανταγωνιστείς λήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο το κόσμο με φωτογραφίες σου από τα δικά μας εδώ “απλά” μέρη ). Μπορεί λοιπόν ο καθένας μας όσο και να αγαπά τη φωτογραφία και τα ταξίδια να μην έχει τη δυνατότητα να γυρίσει όλο το κόσμο και να δουλέψει πάνω σε αυτό που αγαπάει, αλλά μπορεί πάντα να δουλεύει,να εξασκεί τόσο το μάτι του όσο και την τεχνική του και να χτίζει την αυτοβελτιωση του με οτιδήποτε είναι εφικτό και τον περιτριγυρίζει. Δεν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι για να ανταγωνιστώ μέρη, λαούς, και προορισμούς . Αντιθέτως ενα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα είναι να γυρίσω όλο το κόσμο δίνοντας και παίρνοντας κάτι μέσω της φωτογραφίας.

«Ακόμη μια φωτογραφική μου Πρωτιά με θέμα : “Φυσικά θαύματα του κόσμου μας” ήρθε λίγο πριν το τέλος του 2019 να μου προσφέρει τόσα ανάμεικτα συναισθήματα που τα κρατώ μαζί μου ως φυλαχτό και παράλληλα ως συνοδοιπόρους μου σε όλο αυτό το ταξίδι της τέχνης και της ζωής γενικότερα».

Μένοντας όμως προσγειωμένος και χωρίς να χάνω ποτέ χρόνο προσπαθώ καθημερινά να γίνομαι καλύτερος σε αυτό που αγαπώ μέσα από τις δικές μου δυνατότητες, μέσα από τα δικά μου μέρη , μέσα από τη δική μου συνεχής προσπάθεια με σκοπό τόσο να χτίζω δυνατές βάσεις όσο και να δείχνω μέσω τής δουλειάς την εκτίμηση μου αναδεικνύοντας κάθε τι που με περιβάλει και ζω μέσα από το δικό μου τρόπο. Άλλωστε το χρωστώ στον εαυτό μου και στα μέρη που ζω και ξεκίνησα όλη την πορεία της φωτογραφίας να αφήνω πίσω μου έργα όχι μόνο με όλη τη δύναμη της γνώσης και της προσπάθειας αλλά πάνω απ’όλα της ψυχής που βάζουμε σε κάθε φωτογραφία και επιμένουμε ξανά και ξανά πηγαίνοντας στα ίδια μέρη για να πετύχουμε αυτό το οποίο θέλουμε. Να γεμίζει πέρα από το μάτι μας,τη ψυχή μας! Ήταν τεράστια τιμή για μένα να φτάσω την Μαγεία των Μετεώρων για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφή του διαγωνισμού!".

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025