ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια έκθεση που ενώνει την αρχαιότητα με το σήμερα μέσω της κεραμικής τέχνης

Στο MON COIN STUDIO, έναν νέο χώρο, στο Μοναστηράκι, αφιερωμένο στη σύγχρονη ελληνική κεραμική, από 17 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Μια έκθεση που ενώνει την αρχαιότητα με το σήμερα μέσω της κεραμικής τέχνης

Η έκθεση ANCIENT VIBES IN CONTEMPORARY CERAMICS στο MON COIN STUDIO, έναν νέο χώρο αφιερωμένο στη σύγχρονη ελληνική κεραμική, από 17 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, μας προσκαλεί σε μια συνομιλία του αρχαίου με το σύχρονο, μέσω της τέχνης που τα ενώνει, της κεραμικής.

Μια έκθεση που ενώνει την αρχαιότητα με το σήμερα μέσω της κεραμικής τέχνης

Το MON COIN STUDIO, ένας νέος καλλιτεχνικός χώρος αφιερωμένος στη σύγχρονη ελληνική κεραμική, συστήνεται στο κοινό με την ομαδική έκθεση ANCIENT VIBES IN CONTEMPORARY CERAMICS, που θα διαρκέσει από τις 17 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Το MON COIN STUDIO, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, δημιουργήθηκε από την Eleonore Trenado - Finetis κεραμίστρια η ίδια, για να στεγάζει τις δημιουργίες σύγχρονων Ελλήνων κεραμιστών αλλά και εκθέσεις με καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Όραμά της, να καθιερωθεί ως ένας χώρος ευέλικτος, ζωντανός, ανοικτός, που θα συστήσει τη σύγχρονη ελληνική κεραμική τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους επισκέπτες της χώρας μας.

Στην έκθεση ANCIENT VIBES IN CONTEMPORARY CERAMICS, συμμετέχουν 35 καλλιτέχνες, κεραμίστες ή εικαστικοί, καθιερωμένοι ή ανερχόμενοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διαπραγματευόμενοι το ίδιο θέμα, την απήχηση της αρχαίας ελληνικής τέχνης στο σήμερα, θα δείξουν το εύρος και το διαφορετικό ύφος της σημερινής ελληνικής κεραμικής.
Το αρχαίο κάποιες φορές θα δώσει την αφορμή για δημιουργίες εμπνεόμενες από την κλασική αρχαία Ελλάδα ή το μινωικό πολιτισμό, την κυκλαδική τέχνη ή τις πρωτόγονες κοινότητες, ενώ η έκθεση θα δώσει την αφορμή για ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών που μεταφέρουν στο σήμερα την πανάρχαια τέχνη της κεραμικής.
Την έκθεση θα πλαισιώσουν με τα δικά τους έργα designers, σχεδιαστές κοσμημάτων, φωτογράφοι, εικαστικοί, που θα συνομιλήσουν με τις κεραμικές δημιουργίες.

Η έκθεση ANCIENT VIBES IN CONTEMPORARY CERAMICS θα αποτελέσει την αφετηρία μίας σειράς εκδηλώσεων, ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, εργαστηρίων κεραμικής έκφρασης και εισαγωγής στην κεραμική, που θα δώσουν τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να μυηθεί στην τέχνη βιωματικά.



Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση είναι οι:


AKRON AOTON
DIANE ALEXANDRE
ΗΛΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
COXX
CREAM
EMA RAMANSKAITE - ΕΑ CERAMIC STUDIO
ΑΡΗΣ ΤΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ - ΕΑ CERAMIC STUDIO
ARIS GALSTYAN
EVI GEO
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΗΣ
IVOG
JASPER CERAMICS
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΝΑΚΗΣ
KI CERAMICS
ISMENE KING
ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΤΟΥΦΗ
ΝΙΚΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΗΛΙΑΣ ΛΙΑΝΟΣ
ΜΥΡΤΩ ΛΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΤΖΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΟΓΛΟΥ
MARU MELENIOU
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΡΑΛΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΛΛΕΣ
ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
PINK DOLPHIN
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΧΑΣ
ΧΡΟΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΑΚΑΚΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΣΙΡΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΒΑΤΣΗΣ
WOOZY
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΞΕΝΑΚΗ
YFI CERAMICS


Τα εγκαίνια έκθεσης θα γίνουν στις 17 Σεπτεμβρίου, από τις 10 π.μ. μέχρι στις 10 μ.μ. , με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των επισκεπτών.

Διάρκεια έκθεσης: 17 – 30 Σεπτεμβρίου
MON COIN STUDIO | ART SPACE DEDICATED TO GREEK CONTEMPORARY CERAMICS
Διεύθυνση: Θησείου 7, Μοναστηράκι | τηλ 210 3217806

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.