ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Με αφορμή τις δασκάλες: Το ίντερνετ αρέσκεται να επιδίδεται στην ποταπή τέχνη του κατινάζ

Όσο περνάει ο καιρός τα σόσιαλ μίντια μοιάζουν όλο και περισσότερο με τις ξομπλιάστρες που σηκώνουν την κουρτίνα και κρυφοκοιτάνε τους περαστικούς στο δρόμο.

Με αφορμή τις δασκάλες: Το ίντερνετ αρέσκεται να επιδίδεται στην ποταπή τέχνη του κατινάζ

Κατινάζ ίσον κατίνα συν πατινάζ. Κατίνα: Η γυναίκα, μικρής ή μεγάλης ηλικίας, κάποιες φορές χαμηλού μορφωτικού επιπέδου αλλά όχι πάντα ή απαραίτητα, που αναλώνεται σε επουσιώδη ζητήματα, επιδίδεται στο σχολιασμό τρίτων προσώπων και κουτσομπολεύει ασύστολα. Βασικό χαρακτηριστικό της Κατίνας είναι η διπροσωπία και η κουτοπονηριά. Εναλλακτικά χρησιμοποιούνται και οι όροι «κατινάκι» ή «κατινικό».

Το καλλιτεχνικό πατινάζ ή καλλιτεχνική παγοδρομία είναι άθλημα που διεξάγεται σε παγοδρόμιο. Οι αθλητές φορούν παγοπέδιλα και κινούνται κατά μήκος της παγοπίστας εκτελώντας φιγούρες με μουσική υπόκρουση σε κάθε πρόγραμμά τους. Η σύνθεση των δύο εννοιών, μας οδηγεί στην κοινωνική ασημαντότητα του κατινάζ. Της κοσμικής αυτής συνήθειας, η οποία χαρακτηρίζεται από κακεντρεχή τριπλά λουπ, μοχθηρές πιρουέτες μπίλμαν και ιοβόλα άξελ. Τα σόσιαλ μίντια, ατυχώς, αποτελούν τα ιδανικά παγοδρόμια.

Πρόσφατα, την ημέρα της μαθητικής παρέλασης, τρεις γυναίκες εκπαιδευτικοί παιδεύτηκαν ανεπανόρθωτα. Διαπομπεύτηκαν, κατά συρροή, μέσα από σάιτ και προσωπικές σελίδες για την εμφάνισή τους. Όχι για τις απόψεις τους ή για το διδακτικό έργο τους, αλλά για την εμφάνισή τους. Για τα ρούχα, τα μαλλιά και τα τακούνια τους. Ταυτόχρονα, στο φόντο της εποχής τρέχει πολίτικλι κορέκτ διαφημιστικό με αγωνιστικό περιεχόμενο και femmen τοποθέτηση, ενώ οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, ένθεν κακείθεν, πέφτουν βροχή.

Η κόλαση του Δάντη φαντάζει σαν μια απλή σάουνα μπροστά σε αυτό το μεγαλείο της πύρινης λαίλαπας που εκσφενδονίζεται από τους εθισμένους στο κράξιμο χρήστες του διαδικτύου.

Τα έχουμε ξαναπεί, μην τα επαναλαμβάνουμε, ο σεξισμός μεταξύ των γυναικών είναι χειρότερος κι από πυρηνική καταστροφή. Τα θηλυκά σχόλια κάτω από τις φωτό των τριών εκπαιδευτικών ήταν ικανά να στείλουν οποιονδήποτε υγιή νου στην εντατική με άμεση διασωλήνωση. «Να εντοπιστούν και να απομακρυνθούν από δασκάλες» γράφει κάποια ευσυνείδητη καταναλώτρια μεγαμπάιτ του ίντερνετ. «Είναι σημαντικό το dresscode» γράφει μία άλλη, η οποία σίγουρα πριν βγει από το σπίτι σετάρει το ντεπιές, ενώ, από την άλλη, διάφοροι άντρες έσπευσαν να δηλώσουν απρόσκοπτο θαυμασμό.

Εν τω μεταξύ, να σημειωθεί στα πρακτικά του ιδιότυπου λαϊκού δικαστηρίου ότι αυτές οι τρεις γυναίκες δεν είναι δημόσια πρόσωπα για να διεκδικούν είτε μια απουσία στα χρυσά βατόμουρα, είτε μια παρουσία στο top 5 των εγχώριων καλοντυμένων. Είναι δασκάλες. Και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες είναι χαρούμενες, ενθουσιώδεις και ακτινοβόλες. Το καλύτερο παράδειγμα για τα μικρά, ροζ κουτάβια που έχουν αφεθεί στα χέρια τους.

Επιμύθιο: Ο στόχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι να ενώσει, όχι να χωρίσει. Όχι να χωρίσει.

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.