ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρίνα Σάττι, Ρος Ντέιλι: Αρχίζει σειρά συναυλιών στην Εθνική Λυρική Σκηνή με ελεύθερη είσοδο

Σήμερα το απόγευμα, 2/2, ανοίγει ένας κύκλος μουσικών εκδηλώσεων με σημαντικούς καλλιτέχνες που μας ταξιδεύει μελωδικά σε όλο τον κόσμο.

Μαρίνα Σάττι, Ρος Ντέιλι: Αρχίζει σειρά συναυλιών στην Εθνική Λυρική Σκηνή με ελεύθερη είσοδο

Απόψε ανοίγει ένας νέος κύκλος οκτώ συναυλιών με ελεύθερη είσοδο από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με το Ωδείο των Αθηνών (όπου θα πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής). Συγκεκριμένα, οι τέσσερις συναυλίες θα γίνουν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι υπόλοιπες στο Ωδείο Αθηνών. Δελτία προτεραιότητας θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της κάθε μίας, από τα Ταμεία της ΕΛΣ ή, αντίστοιχα, του Ωδείου.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Στην Αυλή του Σοφού Βασιλιά. Μαρίτα Παπαρίζου. 02 Φεβ 2020. Ώρα έναρξης: 18.00. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου μας ταξιδεύει στην αυλή του Αλφόνσου Ι ́ του Σοφού, με μεσαιωνικές cantigas, αναγεννησιακά και πρώιμα μπαρόκ τραγούδια, αλλά και σεφαραδίτικα ακούσματα και ρυθμούς Αλ Ανταλούς.

Μούσα Ελληνική: Τραγούδια Ελληνίδων και ελληνικής καταγωγής συνθετριών. Μυρσίνη Μαργαρίτη - Έφη Αγραφιώτη. 08 Φεβ 2020. Ώρα έναρξης: 20.30. Ωδείον Αθηνών. Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής. Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Έφη Αγραφιώτη μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό μουσικό οδοιπορικό, από την Αθήνα, την Πάτρα, τα Επτάνησα μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τη Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ιάσιο και το Βουκουρέστι.

Συναυλία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres. 09 Φεβ 2020. Ώρα έναρξης: 12.00. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μετά την περσινή σαρωτική του εμφάνιση, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres επιστρέφει δριμύτερο, υπό τη διεύθυνση της χαρισματικής Μαρίνας Σάττι. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και άλλα παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Συναυλία Διαπολιτισμικής Ορχήστρας. Συμμετέχουν Χάικ Γιαζιτζιάν και Ρος Ντέιλι. 11 Φεβ 2020. Ώρα έναρξης: 20.30. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. H Διαπολιτισμική Ορχήστρα των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων ΕΘνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την πρώτη της μεγάλη συναυλία για το 2020. Μαζί της δύο εκλεκτοί καλεσμένοι, ο βιρτουόζος ουτίστας και συνθέτης Χάικ Γιαζιτζιάν και ο δεξιοτέχνης μουσικός και συνθέτης Ρος Ντέλι. Μια μοναδική συναυλία γεμάτη τραγούδια και οργανικές συνθέσεις από την περιοχή της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου.

Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών Αίολος. Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020. Ωδείον Αθηνών. Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία της δημιουργικής του πορείας, το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος ταξιδεύει το κοινό στον συναρπαστικό κόσμο της κλασσικής μουσικής, ερμηνεύοντας χαρακτηριστικά και αγαπημένα αποσπάσματα έργων των Μότσαρτ, Μπετόβεν και Βέρντι.

Δέκα αιώνες αρμένικου τραγουδιού. Σιρανούς Τσαλικιάν, Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος. 07 Μαρ 2020. Ώρα έναρξης: 20.30. Ωδείον Αθηνών. Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής. Η υψίφωνος Σιρανούς Τσαλικιάν και ο πιανίστας Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος παρουσιάζουν αυτή τη συναυλία,μια σπάνια ευκαιρία γνωριμίας με την πλούσια εκκλησιαστική, παραδοσιακή και λόγια φωνητική τέχνη της Αρμενίας.

250 Χρόνια Μπετόβεν Γενέθλια (1770 – 2020). Μιχάλης Τάγκας, Γιάννης Ευσταθιάδης. 30 Μαρ 2020. Ώρα έναρξης: 20.30. Ωδείον Αθηνών. Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής. Για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, ο πιανίστας Μιχάλης Τάγκας και ο συγγραφέας Γιάννης Ευσταθιάδης ετοιμάζουν μια γιορτή γενεθλίων, όπου οι νότες από τη σονάτα αρ. 31 έργο 110 για πιάνο, θα συμπλεύσουν με λόγια και σχόλια για τον βίο και τις συνθέσεις του μεγάλου Γερμανού συνθέτη.

Κιθάρα Express. Κυριακή 17 Μαΐου 2020. Ώρα έναρξης: 12.00. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα Κιθάρα Express των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή με ένα υπέροχο πρόγραμμα γεμάτο διαχρονικά τραγούδια.

Info

www.nationalopera.gr

Photo: ©GNO_Vassilis_Makris

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.

16 Οκτ 2025

Όταν η Κατίνα Παξινού συνάντησε τον Αλέν Ντελόν - μια ιστορική στιγμή στη Βενετία του 1960

Μια φωτογραφία, δύο μύθοι, κι ένα βλέμμα που ένωσε δύο εποχές.