ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λαμπερή τελετή με σάμπα, πυροτεχνήματα και συγκίνηση

Περισσότεροι από 80.000 θεατές και σχεδόν 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης

Λαμπερή τελετή με σάμπα, πυροτεχνήματα και συγκίνηση

Περισσότεροι από 80.000 θεατές που κατέκλυσαν το Μαρακανά και σχεδόν 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα την φαντασμαγορική τελετή έναρξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η τελετή δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει χρώμα, πολύ χρώμα: Από ένα καταπράσινο δάσος με κίτρινες πεταλούδες, που παρέπεμπε στον Αμαζόνιο, μέχρι τις στολές των χορευτών της σάμπα.

Λαμπερή τελετή με σάμπα, πυροτεχνήματα και συγκίνηση

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η μουσική, που ρέει στο αίμα των Βραζιλιάνων: Ρέγγε, Σάλσα, Σάμπα και ραπ, ξεσήκωσαν κοινό, θεατές, αλλά και τους αθλητές που παρήλασαν, με πρώτη -όπως πάντα- την ελληνική αποστολή που για φέτος έσπασε μια παράδοση, αφού είχε γυναίκα για σημαιοφόρο, την Σοφία Μπεκατώρου.

Να και η selfie της ελληνικής αποστολής από την Κέλλυ Αραούζου:



Οι θεατές αποθέωσαν τους αθλητές από την Πορτογαλία, την αποστολή της Παλαιστίνης, τη Ρωσία, αλλά και την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων, που αποτελείται από 10 αθλητές και αθλήτριες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης αθλητές έριχναν σπόρους μέσα σε σωλήνες-καθρέπτες, μια συμβολική κίνηση για την δενδροφύτευση 11 χιλιάδων δέντρων (όσοι περίπου και οι αθλητές) στον Αμαζόνιο.

Οι σωλήνες πήραν θέση στο κέντρο του σταδίου και όταν άνοιξαν εμφανίστηκαν δέντρα από μέσα που σχημάτιζαν τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους σε πράσινο χρώμα. Μια εντυπωσιακή κίνηση με έμφαση στο περιβάλλον και την προστασία του δάσους του Αμαζονίου.

Η εμφάνιση των 5 Ολυμπιακών Κύκλων


Το φλόγα άναψε ο πρώην δρομέας Βαντερλέι ντε Λίμα, ο αθλητής που στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 μπορούσε να πάρει το χρυσό στον μαραθώνιο, αλλά ένας Ιρλανδός ιερέας που τον έσπρωξε του στέρησε τη νίκη.

Ξεχωριστή στιγμή και η είσοδος του τοπ-μόντελ Ζιζέλ, που αποθεώθηκε όταν μπήκε στο Μαρακανά, υπό τους ήχους του Girl from Ipanema.



Φωτο: Reuters

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.