ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ξαναζωντανεύει το Μινιόν; Ποιος και γιατί άλλαξε την όψη του κτιρίου;

Ποιος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την διαφορετική αυτή επένδυση. Που βρίσκεται το σχέδιο επιστροφής σε χρήση του κτιρίου του Μινιόν;

Ξαναζωντανεύει το Μινιόν; Ποιος και γιατί άλλαξε την όψη του κτιρίου;

Ποιος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την διαφορετική αυτή επένδυση. Που βρίσκεται το σχέδιο επιστροφής σε χρήση του κτιρίου του Μινιόν; Στα τέλη του καλοκαιριού το Μινιόν, το πολυκατάστημα που για δεκαετίες υπήρξε ότι πιο μεγάλο και εντυπωσιακό ορόσημο είχε να επιδείξει η Αθήνα στον χώρο του εμπορίου, έμεινε γυμνό καθώς κατέβηκαν οι πράσινες λινάτσες που είχαν τοποθετηθεί για να προστατεύουν την γύρω περιοχή από την σκόνη των έργων που πραγματοποιούνταν στο εσωτερικό του.

Ξαναζωντανεύει το Μινιόν; Ποιος και γιατί άλλαξε την όψη του κτιρίου;

Εδώ και λίγες μέρες ο "τέως βασιλιάς" έπαψε να είναι γυμνός καθώς φόρεσε να καλά του και τα καλοκαιρινά του μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Πρόκειται για ένα τεράστιων διαστάσεων έργο (140 x 28 μέτρα), του ζωγράφου Γιάννη Κόττη, με χαρούμενη διάθεση καθώς απεικονίζει μεταξύ άλλων καρπούζια, φυτά και γουρουνάκια. Η επιλογή του καλλιτέχνη έγινε από την κ. Καίτη Κουτσολιούτσου, συνιδρύτρια του ομίλου Folli Follie, στον οποίο έχει περιέλθει το κτίριο από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Η ίδια ανέλαβε και την χρηματοδότηση του έργου που έφτασε τα 200.000 ευρώ ενώ την αρχιτεκτονική επιμέλεια και την επίβλεψη της υλοποίησης είχε το αρχιτεκτονικό γραφείο "Κοκκίνου + Κούρκουλας".

Με την κίνηση αυτή, η κ. Κουτσολιούτσου θέλησε να δώσει μία ευχάριστη νότα και χρώμα σε μία ιδιαίτερα γκρίζα και υποβαθμισμένη περιοχή του Κέντρου όπως είναι η Πατησίων.

Αυτό καθώς δεν προβλέπεται σύντομα το κτήριο του Μινιόν να παραδοθεί σε χρήση. Ήδη κοντεύει να συμπληρωθεί εικοσαετία από το οριστικό λουκέτο στο δημιούργημα του Γιάννη Γεωργακά και ενώ κατά διαστήματα έχουν βρεθεί διάφορες λύσεις αξιοποίησης (σ.σ. ή τελευταία που ναυάγησε ήταν στις αρχές της δεκαετίας και προέβλεπε τη μεταφορά του συνόλου των υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος) κανένα δεν κατάφερε να προχωρήσει.

Όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει η διοίκηση του ομίλου Folli Follie (εμπορικά έχει παρουσία πέρα από την ομώνυμη αλυσίδα μέσω των Attica και των Factory Outlet) αναμένει την διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ώστε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του ακινήτου. Αυτό δεν αποκλείεται να έρθει σύντομα καθώς είναι πλέον ένα από τα ελάχιστα μεγάλα αναξιοποίητα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.