ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Κάτω τα χέρια». Μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Ταϊλάνδη αντικαθιστά τα κουμπιά στα ασανσέρ με πετάλια

Μια πρωτότυπη ιδέα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Κάτω τα χέρια». Μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Ταϊλάνδη αντικαθιστά τα κουμπιά στα ασανσέρ με πετάλια

Ένα εμπορικό κέντρο στην Ταϊλάνδη έχει αντικαταστήσει όλα τα κουμπιά στους ανελκυστήρες με πετάλια σε μία ευφάνταστη προσπάθεια αποφυγής της διάδωσης του κορονοϊού.

Πριν από μερικές ημέρες οι πελάτες στο εμπορικό κέντρο Seacon Square της Μπανγκόκ έμειναν άφωνοι όταν αντί για τα συνηθισμένα κουμπιά στα ασανσέρ είδαν πετάλια τα οποία έκαναν ακριβώς την ίδια δουλειά. Καλούσαν τον ανελκυστήρα πάνω ή κάτω, ενώ αντίστοιχα πετάλια υπήρχαν και μέσα στην καμπίνα του ασανσέρ για να επιλέγει ο επισκέπτης σε ποιον όροφο θέλει να πάει.

«Έκαναν πολύ καλή και πολύ γρήγορη δουλειά. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πολύ πιο ασφαλής γιατί η αλήθεια είναι ότι όλοι αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να κάνουμε ένα σωρό πράγματα καθημερινά, » είπε μία πελάτισσα που δεν ήθελε να δημοσοποιηθεί το όνομα της.

To Seacon Square στην πρωτεύουσα της χώρας.

«Κάτω τα χέρια». Μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Ταϊλάνδη αντικαθιστά τα κουμπιά στα ασανσέρ με πετάλια

Η Ταϊλάνδη άνοιξε ξανά όλα τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα την περασμένη Κυριακή καθώς το κύμα του κορονοϊού στην χώρα βρισκεται πλέον υπό έλεγχο. Η Ταϋλάνδη κατέγραψε συνολικά 3.304 κρούσματα και 56 νεκρούς.

Αυτό που χτυπήθηκε πάρα πολύ σοβαρά ήταν η οικονομία της χώρας καθώς οι δυόμιση μήνες κατά τους οποιούς τα πάντα παρέμειναν κλειστά είναι για τη χώρα της νοτίου Ασίας εξαιρετικά τουριστικοί με αποτέλεσμα οι πολίτες που ζουν από τον τουρισμό να αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Ο διευθυντής του εμπορικού κέντρου δήλωσε στο Reuters ότι τα κουμπιά των ασανσέρ είναι ίσως οι μεγαλύτερες εστίες μόλυνσης σε ένα εμπορικό κέντρο: «Ο πιο εύκολος τρόπος για να κολλήσεις είναι το να αγγίξεις ένα αντικείμενο που έχει μολυνθεί. Έπειτα ακουμπάς το πρόσωπο σου ασυναίσθητα και ο ιος πηγαίνει στα μάτια σου, στο στόμα σου κ.ο.κ»

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025