ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αρχίζουν αύριο τα podcast του Σταύρου Θεοδωράκη

Ο όρος podcast είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό, ως μία μοντέρνα, καινοτόμα ιδέα που αλλάζει τα δεδομένα στα μίντια.

Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αρχίζουν αύριο τα podcast του Σταύρου Θεοδωράκη

Ίσως έχεις διαβάσει και εσύ τον όρο αλλά είναι πιθανό να μην ξέρεις ακριβώς σε τι αναφέρεται. Τι είναι, λοιπόν, το podcast ή podcasting ή ακόμα και videopadcasting όταν μιλάμε για βίντεο.

Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο «τo podcasting είναι μια υπηρεσία διαθέσιμη σε χρήστες η οποία τους επιτρέπει να ακούσουν τραγούδια όποτε το ζητήσουν (αντίστοιχα όταν υποστηρίζεται βίντεο ονομάζεται vidcasting ή video podcasting, videocasting, και vodcasting). Ο όρος ραδιόφωνο έχει χαρακτηριστεί λανθασμένος για την περιγραφή ενός podcast καθώς τα podcast είναι ψηφιακά αρχεία και όχι ραδιοκύματα, και σε αντίθεση με το ραδιόφωνο έχουν διάρκεια στον χρόνο, και δεν απαιτούν εξοπλισμό μεγάλου κόστους. Τα podcast μπορούν να δημιουργηθούν από καθένα που διαθέτει μικρόφωνο, λογισμικό ηχογράφησης, και σύνδεση στο ίντερνετ. Υπάρχουν επίσης πολλά videocast και podcast τα οποία έχουν δημιουργηθεί από οργανισμούς όπως το BBC, και την Deutsche Welle».

Την Δευτέρα αρχίζει λοιπόν η νέα πλατφόρμα του Σταύρου Θεοδωράκη, η πρώτη στην Ελλάδα που θα επιτρέπει την αποστολή podcasts και θα ονομάζεται pod.gr

Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι συνεργάτες του. Γνωστά πρόσωπα του πολιτισμού όπως ο Χρήστος Χωμενίδης, της ηθοποιίας όπως η Μαρία Σολωμού, της τηλεόρασης όπως ο Χρήστος Φερεντίνος, αλλά και της γαστρονομίας όπως ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου. Επίσης, θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι όπως η Κατερίνα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Σκουντής και ο Σπύρος Μάλλης.

Το pod.gr θα είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για podcasting που γίνεται στην Ελλάδα, αφού μέχρι τώρα έχουν γίνει μόνο ερασιτεχνικά εγχειρήματα.

Στο εξωτερικό, τα podcast γνωρίζουν πρωτοφανή άνθηση, κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες, βοηθώντας σημαντικά ακόμα και διάσημα και πολύ πετυχημένα μίντια να γνωρίσουν ξανά άνθιση μετά την οικονομική τους πτώση.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.