ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αρχίζουν αύριο τα podcast του Σταύρου Θεοδωράκη

Ο όρος podcast είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό, ως μία μοντέρνα, καινοτόμα ιδέα που αλλάζει τα δεδομένα στα μίντια.

Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αρχίζουν αύριο τα podcast του Σταύρου Θεοδωράκη

Ίσως έχεις διαβάσει και εσύ τον όρο αλλά είναι πιθανό να μην ξέρεις ακριβώς σε τι αναφέρεται. Τι είναι, λοιπόν, το podcast ή podcasting ή ακόμα και videopadcasting όταν μιλάμε για βίντεο.

Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο «τo podcasting είναι μια υπηρεσία διαθέσιμη σε χρήστες η οποία τους επιτρέπει να ακούσουν τραγούδια όποτε το ζητήσουν (αντίστοιχα όταν υποστηρίζεται βίντεο ονομάζεται vidcasting ή video podcasting, videocasting, και vodcasting). Ο όρος ραδιόφωνο έχει χαρακτηριστεί λανθασμένος για την περιγραφή ενός podcast καθώς τα podcast είναι ψηφιακά αρχεία και όχι ραδιοκύματα, και σε αντίθεση με το ραδιόφωνο έχουν διάρκεια στον χρόνο, και δεν απαιτούν εξοπλισμό μεγάλου κόστους. Τα podcast μπορούν να δημιουργηθούν από καθένα που διαθέτει μικρόφωνο, λογισμικό ηχογράφησης, και σύνδεση στο ίντερνετ. Υπάρχουν επίσης πολλά videocast και podcast τα οποία έχουν δημιουργηθεί από οργανισμούς όπως το BBC, και την Deutsche Welle».

Την Δευτέρα αρχίζει λοιπόν η νέα πλατφόρμα του Σταύρου Θεοδωράκη, η πρώτη στην Ελλάδα που θα επιτρέπει την αποστολή podcasts και θα ονομάζεται pod.gr

Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι συνεργάτες του. Γνωστά πρόσωπα του πολιτισμού όπως ο Χρήστος Χωμενίδης, της ηθοποιίας όπως η Μαρία Σολωμού, της τηλεόρασης όπως ο Χρήστος Φερεντίνος, αλλά και της γαστρονομίας όπως ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου. Επίσης, θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι όπως η Κατερίνα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Σκουντής και ο Σπύρος Μάλλης.

Το pod.gr θα είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για podcasting που γίνεται στην Ελλάδα, αφού μέχρι τώρα έχουν γίνει μόνο ερασιτεχνικά εγχειρήματα.

Στο εξωτερικό, τα podcast γνωρίζουν πρωτοφανή άνθηση, κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες, βοηθώντας σημαντικά ακόμα και διάσημα και πολύ πετυχημένα μίντια να γνωρίσουν ξανά άνθιση μετά την οικονομική τους πτώση.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.