ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Κανένας τους δεν ήταν ένας απλός αριθμός. Ήταν εμείς»: Συγκλονίζει το εξώφυλλο των New York Times

«Θέλαμε κάτι που οι άνθρωποι να μπορούν να ξαναδιαβάσουν σε 100 χρόνια και να καταλάβουν πόσο βαρύ είναι αυτό που περνάμε».

«Κανένας τους δεν ήταν ένας απλός αριθμός. Ήταν εμείς»: Συγκλονίζει το εξώφυλλο των New York Times

Συγκλονίζουν οι New York Times με το προσκλητήριο νεκρών από τον κορωνοϊό στο πρωτοσέλιδό τους.

Η αμερικανική θέλοντας να σηματοδοτήσει την επικείμενη υπέρβαση του τρομερού ορίου των 100.000 νεκρών από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, αφιερώνει σήμερα την πρώτη σελίδα της στη μνήμη 1.000 από τους νεκρούς αυτούς και γράφει για καθέναν τους πώς ήταν η ζωή του.

«Αυτοί οι 1.000 άνθρωποι εδώ δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόλις 1% του συνόλου. Κανένας τους δεν ήταν ένας απλός αριθμός», γράφει η εφημερίδα παρουσιάζοντας την πρώτη σελίδα της, που καλύπτεται ολόκληρη από ένα πυκνογραμμένο κείμενο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 97.048 θανάτους και 1.621.658 κρούσματα σύμφωνα με τα τελευταία, διαθέσημα δεδομένα. Χθες η χώρα κατέγραψε άλλους 1.127 θανάτους μέσα σε 24 ώρες. Το ξεπέρασμα του ορίου των 100.000 νεκρών μοιάζει απλώς ζήτημα ημερών.

Το εξώφυλλο, σχεδιασμένο από τον Tom Bodkin, είναι μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ της βοηθού αρχισυντάκτη Simone Landon σε συνεργασία με την Standard Regular, όπου συγκεντρώθηκαν πληροφορίες από 1.000 επικήδειους θυμάτων του κορωνοϊού. Η Landon εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο ήθελαν να προσωποποιήσουν την τραγωδία, σε μια περίοδο που τόσο οι ρεπόρτερ όσο και οι αναγνώστες έχουν «κουραστεί» από την διαρκή αναμετάδοση πληροφοριών για την πανδημία.

Μεταξύ των θυμάτων που αναφέρονται από τους New York Times, για καθένα από τα οποία η εφημερίδα αναφέρει και κάποιο χαρακτηριστικό για να τονίσει την ανθρώπινη υπόσταση, περιλαμβάνονται ο «Τζόε Ντίφι, 62 ετών, Νάσβιλ, σταρ της μουσικής κάντρι που διακρίθηκε με ένα Γκράμι» ή η «Λάιλα Α. Φένγουικ, 87 ετών, Νέα Υόρκη, πρώτη μαύρη γυναίκα πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ».

Επίσης οι «Μάιλς Κόκερ, 69 ετών, Νέα Υόρκη, ανέκτησε την ελευθερία του αφού είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη», «Ρουθ Σκέιπινοκ, 85 ετών, Ρόουζβιλ, Καλιφόρνια, τα πουλιά του κήπου έρχονταν να φάνε μέσα από το χέρι της», «Τζόρνταν Ντράιβερ Χέινς, 27 ετών, Σίνταρ Ράπιντς, Αϊόβα, ένας γενναιόδωρος νέος άνδρας με γοητευτικό χαμόγελο».

«Θέλαμε κάτι που οι άνθρωποι να μπορούν να ξαναδιαβάσουν σε 100 χρόνια και να καταλάβουν πόσο βαρύ είναι αυτό που περνάμε».

«Οι θάνατοι πλησιάζουν τις 100.000 στις ΗΠΑ, μία ανυπολόγιστη απώλεια».

Το αναμενόμενο ξεπέρασμα του ορίου των 100.000 νεκρών έχει φόντο ζωηρές συζητήσεις για το lockdown, καθώς Πολιτείες άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν αποφασισθεί κατά της εξάπλωσης της νόσου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ασκεί πίεση για το άνοιγμα της οικονομίας καλώντας τους Δημοκρατικούς κυβέρνήτες να «απελευθερώσουν» τις Πολιτείες τους περιφρονώντας τις προειδοποιήσεις των επιστημονικών συμβούλων του.

Ο Τζορτζ Κόνγουεϊ, επικριτής του προέδορυ και σύζυγος μιας συμβούλου του Λευκού Οίκου, της Κελιάν Κόνγουεϊ, ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία της πρώτης σελίδας των New York Times δίπλα σε μια φωτογραφία του Τραμπ να παίζει χθες γκολφ. Ο πρόεδρος πήγες χθες να παίξει γκολφ για πρώτη φγορά από τις 8 Μαρτίου στη λέσχη του στην Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσινγκτον.

«Κανένας τους δεν ήταν ένας απλός αριθμός. Ήταν εμείς»: Συγκλονίζει το εξώφυλλο των New York Times

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.

13 Ιαν 2026

Εικαστική επιστροφή | Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας

Τα πρώτα νέα εικαστικά ραντεβού της καινούριας χρονιάς.

13 Ιαν 2026

Το "Grease The Musical" έρχεται από το Λονδίνο στην Αθήνα για τέσσερις μόνο παραστάσεις

Η σκηνή του Christmas Theater μετατρέπεται σε ένα εκρηκτικό dancefloor με πολύ γέλιο, λίγο δράμα, τρελό φλερτ.