ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Καμάλα Χάρις: Έγραψε για ακόμη μία φορά ιστορία στο αμερικανικό Kογκρέσο

Η Kαμάλα Χάρις και η Nάνσι Πελόσι κάθισαν πίσω από τον πρόεδρο Μπάιντεν στο αμερικανικό Κοινοβούλιο.

Καμάλα Χάρις: Έγραψε για ακόμη μία φορά ιστορία στο αμερικανικό Kογκρέσο

Η αντιπρόεδρος των ΗΠA, Καμάλα Χάρις, κατάφερε να γράψει για ακόμα μια φορά ιστορία στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή. Μαζί με την Νάνσι Πελόσι στάθηκαν στα έδρανα πίσω από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ εκείνος απευθυνόταν στο κογκρέσο, μια ιστορική στιγμή αφού για πρώτη φορά δύο γυναίκες βρέθηκαν σε αυτή τη θέση.

Η Νάνσι Πελόσι το 2007 έγινε η πρώτη γυναίκα που έγινε πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων, ενώ η Καμάλα Χάρις είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν στο κοινοβούλιο και χαιρετήθηκαν θερμά ακουμπώντας τους αγκώνες τους ενώ ο Μπάιντεν δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορική αυτή στιγμή:

«Κυρία πρόεδρε της βουλής. Κυρία Αντιπρόεδρε. Κανένας πρόεδρος δεν έχει πει αυτά τα λόγια από το βήμα της βουλής. Κανένας πρόεδρος δεν έχει πει ποτέ αυτά τα λόγια. Καιρός ήταν», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Πελόσι είχε μιλήσει σε συνέντευξή της στο MSNBC για την ιστορική στιγμή, εξηγώντας ότι «είναι συναρπαστικό. Και είναι όμορφο να γράφεις ιστορία. Καιρός ήταν. Έγραψα ιστορία όταν έγινε η πρώτη πρόεδρος της βουλής και στεκόμουν πίσω από τον πρόεδρο Bush. Και το είχε τονίσει. Τώρα είναι τόσο συναρπαστικό».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: Reuters

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.