ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Kαι έτσι ξαφνικά ένα «πάρκο τσέπης» εμφανίστηκε στον Κολωνό. Με ανακυκλώσιμα παγκάκια και σκυρόδεμα

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες, πράσινες ενέργειες.

Kαι έτσι ξαφνικά ένα «πάρκο τσέπης» εμφανίστηκε στον Κολωνό. Με ανακυκλώσιμα παγκάκια και σκυρόδεμα

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλιάς του δήμου Αθηναίων με την ονομασία «Υιοθέτησε την πόλη σου» ένα μικρό, καταπράσινο παρκάκι έκανε την εμφανίση του στον Κολωνό, στην καρδιά της πόλης.

Σε ένα ανεκμετάλλευτο χώρο που μέχρι πριν από λίγο καιρό στεκόταν μόνος και παρατημένος καλυμμένος με ξερά χόρτα και σκουπίδια, μία μικρή έκταση γεμάτη με δεντράκια και παγκάκια όπου οι πολίτες μπορούν να καθίσουν για να απολαύσουν λίγες στιγμές λίγο πιο κοντά στη φύση, μόλις παραδόθηκε στο κοινό.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, αυτό είναι το δεύτερο «πάρκο τσέπης» που φτιάχνεται στην πόλη, αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες, αντίστοιχες ενέργειες.

Το πάρκο του Κολωνού θα το βρείτε στη γωνία των οδών Κιλκίς και Αλαμάνας, ενώ πρόκειται για ένα έργο που φτιάχτηκε εξ'ολοκλήρου με δωρέα του Ομίλου Ηρακλής με το έδαφος να είναι κατασκευασμένο από ειδικά προσαρμοσμένο, φιλικό προς το περιβάλλον, σκυρόδεμα.

Επιπλέον τα παγκάκια στο πάρκο είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμο ξύλο, τη στιγμή που τα δέντρα ποτίζονται αυτόματα από σύστημα τοποθετημένο κάτω από το έδαφος.

Στην ανάρτηση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης γράφει:

«Είναι το δεύτερο «πάρκο τσέπης», στον Κολωνό. Σιγά σιγά σε περισσότερες γειτονιές της πόλης. Όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαικές πρωτεύουσες. Ακόμη ένα πρότυπο πάρκο που δεν κόστισε στους Αθηναίους ούτε ένα ευρώ. Ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή και τη δωρεά του Ομίλου «ΗΡΑΚΛΗΣ» στο πρόγραμμα του δήμου «Υιοθέτησε την πόλη σου». Μεγάλο ευχαριστώ σε όσους αξιοποιούν το απόθεμα της κοινωνικής ευθύνης τους, στις αλλαγές που γίνονται στην Αθήνα».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

Περισσότερα από

Stories

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.

16 Οκτ 2025

Όταν η Κατίνα Παξινού συνάντησε τον Αλέν Ντελόν - μια ιστορική στιγμή στη Βενετία του 1960

Μια φωτογραφία, δύο μύθοι, κι ένα βλέμμα που ένωσε δύο εποχές.

15 Οκτ 2025

Reese Witherspoon | Υπογράφει το πρώτο της μυθιστόρημα μαζί με τον "βασιλιά" των θρίλερ

Για το πρώτο της μυθιστόρημα, η διάσημη ηθοποιός ζήτησε τη βοήθεια ενός μετρ του είδους, του Harlan Coben.

14 Οκτ 2025

Τζοκόντα | Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το αριστούργημα του Αμίλκαρε Πονκιέλλι θα παρουσιαστεί σε περιορισμένο αριθμό στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.