ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Και αν ο Ιησούς, η Παναγία και ο Ιωσήφ ήταν σημερινοί πρόσφυγες; Η φάτνη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Μια εκκλησία μεθοδιστών τοποθέτησε τον καθένα σε ξεχωριστά κελιά, ένα σχόλιο στην πολιτική του Τραμπ, που χωρίζει οικογένειες.

Και αν ο Ιησούς, η Παναγία και ο Ιωσήφ ήταν σημερινοί πρόσφυγες; Η φάτνη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Και αν ο Ιησούς, η Παρθένος Μαρία και ο Ιωσήφ ήταν σύγχρονοι πρόσφυγες, που αναζητούσαν καταφύγιο στις ΗΠΑ; Ίσως δεν κατέληγαν σε μια φάτνη όλοι μαζί, με τους μάγους να τους γεμίζουν με δώρα, αλλά ο καθένας σε ξεχωριστά κελιά. Αυτό το σενάριο έκανε εικόνα μια εκκλησία μεθοδιστών στην Καλιφόρνια, σε μια εγκατάσταση-σχόλιο στη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ, που χωρίζει οικογένειες, ακόμα και γονείς από πολύ μικρά παιδιά.

Η διαφορετική, αφυπνιστική αυτή «φάτνη» δείχνει τις φιγούρες σε ξεχωριστό κελί. Ένα μέλος της εκκλησίας, η Karen Clark Ristine, σχολίασε στο Facebook ότι «αναλύθηκε σε δάκρυα» από την απεικόνιση, προσθέτοντας ότι κάθε χρόνο η εκκλησία χρησιμοποιεί τη φάτνη της για να θίξει ένα κοινωνικό ζήτημα.

Σε μια ανάρτησή της η Ristine αφηγήθηκε την ιστορία του Ιησού, της Παναγιάς και του Ιωσήφ σύμφωνα με τη Βίβλο και μετά διερωτήθηκε: «Και αν αυτή η οικογένεια αναζητούσε καταφύγιο στη χώρα μας σήμερα; Φανταστείτε τον Ιωσήφ και τη Μαίρη να χωρίζονται στα σύνορα και τον Ιησού, ούτε δύο χρονών, να απομακρύνεται από τη μητέρα του και να φυλακίζεται πίσω από τους φράχτες ενός κέντρου κράτησης όπου μέσα στα τελευταία τρία χρόνια έχουν βρεθεί πάνω από 5.500 παιδιά. Ο Ιησούς γεννήθηκε να μας διδάξει την καλοσύνη και το έλεος και την αποδοχή όλων των ανθρώπων».

Η συγκεκριμένη εκκλησία μεθοδιστών ξεφεύγει από τον παραδοσιακό, στερεοτυπικό ρόλο ενός θρησκευτικού θεσμού, υιοθετώντας ριζοσπαστικές προσεγγίσεις απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα. Ανάμεσα στις πλέον χαρακτηριστικές και πολυσυζητημένες φάτνες-εγκαταστάσεις της, μια άστεγη Παρθένος Μαρία να κρατά τον νεογέννητο Ιησού σε μια στάση λεωφορείου (2014) αλλά και δύο ζευγάρια, ένα ομοφυλόφιλο και ένα ετεροφυλόφιλο, σε ένα installation που είχε βανδαλιστεί το 2011.

Δείτε την ανάρτηση της Karen Clark Ristine:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025