ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ιnventing Anna» λέγεται η νέα μίνι σειρά του Netflix με θέμα τη ζωή της Σόροκιν

Το κορίτσι που ξεγέλασε Τράπεζες, ξενοδοχεία και ελίτ πως ήταν τάχα γόνος πλούσιας οικογένειας της Γερμανίας, έζησε μες στη χλιδή και απέσπασε χρήματα.

«Ιnventing Anna» λέγεται η νέα μίνι σειρά του Netflix με θέμα τη ζωή της Σόροκιν

«Το θέμα είναι πως δεν μετανιώνω» δήλωσε η αληθινή πρωταγωνίστρια του σκανδάλου σε δημοσιογράφο μία μέρα μετά την επιβολή ποινής 4-12 ετών από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης για απάτη, στις φυλακές του Rikers Island. «Μετανιώνω μόνο για τον τρόπο που έκανα κάποια πράγματα».

Η σειρά των 9 επεισοδίων «Inventing Anna» βασίζεται στο ρεπορτάζ της Τζέσικα Πρέσλερ για το περιοδικό New York Magazine, το 2018. Φημολογείται πως το Netflix πλήρωσε για τα δικαιώματα της ιστορίας 320.000 δολάρια στη Σόροκιν, με τα οποία ίσως να πληρώσει τράπεζες, ξενοδοχεία και ανθρώπους που εξαπάτησε.

Η ιστορία της τα έχει όλα: χλιδή, απάτη, έρωτες, Νέα Υόρκη, θράσος, μόδα, πανάκριβα ρούχα και λουκ βγαλμένα από σελίδες περιοδικών. Κυρίως όμως έχει δίψα για εξουσία και φήμη.

Η Άννα Σόροκιν, ένα απλό κορίτσι από τη Ρωσία κατόρθωσε να πείσει όχι μόνο την ελίτ του Μεγάλου Μήλου, αλλά και τραπεζικό υπάλληλο που πείστηκε ότι είναι διάσημη κληρονόμος πάμπλουτης οικογένειας Γερμανών και ενέκρινε δάνειο 100.000 δολαρίων. Αυτή ήταν η Άννα Ντελβέι που διέδιδε πως έχει υπέρογκο ποσό χρημάτων στην Ελβετία, έπρεπε όμως να συμπληρώσει τα 25 έτη για να αποκτήσει πρόσβαση.

Στην πραγματικότητα η Σόροκιν γεννήθηκε στη Ρωσία και μετανάστευσε με τους γονείς της στη Γερμανία. Ο πατέρας της εργαζόταν σε μεταφορική εταιρία που αποδείχτηκε τελικά αφερέγγυα. Η Άννα άφησε τους γονείς και τον αδερφό της στη Γερμανία και πήγε σε ηλικία 19 ετών να σπουδάσει μόδα στο Παρίσι. Οι «συντηρητικοί» γονείς της, όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή της, δεν παρέστησαν ποτέ στη δίκη της.

Στην πραγματικότητα η Σόροκιν γεννήθηκε στη Ρωσία και μετανάστευσε με τους γονείς της στη Γερμανία. Ο πατέρας της εργαζόταν σε μεταφορική εταιρία που αποδείχτηκε τελικά αφερέγγυα. Η Άννα άφησε τους γονείς και τον αδερφό της στη Γερμανία και πήγε σε ηλικία 19 ετών να σπουδάσει μόδα στο Παρίσι. Οι «συντηρητικοί» γονείς της, όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή της, δεν παρέστησαν ποτέ στη δίκη της.

Στο Παρίσι άρχισε να εργάζεται για το περιοδικό Purple, ένα περιοδικό για τη Μόδα, την τέχνη και την κουλτούρα. Με μισθό μόλις 400 ευρώ η Σόροκιν ζούσε και με τη στήριξη των γονιών της. Από τη θητεία της στο περιοδικό έμαθε πράγματα για την Τέχνη και τον χώρο. Όταν της προτάθηκε μια θέση στο περιοδικό, στη Νέα Υόρκη, εκείνη άρπαξε την ευκαιρία. Είχε ήδη υιοθετήσει το «καλλιτέχνικό της όνομα», Άννα Ντελβέι.

To 2013 έφτασε αποφασισμένη στη Νέα Υόρκη, μετά μάλιστα από έναν χωρισμό. Φόρεσε την περσόνα της και εξαπάτησε τους πάντες. Έμενε σε ακριβά ξενοδοχεία που πλήρωναν οι καινούργιοι πλούσιοι φίλοι της, γιατί εκείνη δήθεν είχε ξεχάσει το πορτοφόλι της και έπειτα εκείνοι από τακτ δεν την ξαναρωτούσαν. Στο μεταξύ, στα αρχικά στάδια του σχεδίου της φρόντιζε να δίνει τεράστια πουρμπουάρ στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων (100 δολάρια συνήθως) για να μαθαίνει που συχνάζει η ελίτ και ποιος είναι ποιος. Παρουσιάστηκε λοιπόν στην καλή κοινωνία ως η Γερμανίδα κληρονόμος που σχεδίαζε να φτιάξει το δικό της πριβέ κλαμπ περί Τέχνης και αξίας 40 εκ. δολαρίων και για το λόγο αυτό έψαχνε έμπιστους χρηματοδότες.

Στο μεταξύ, στα αρχικά στάδια του σχεδίου της φρόντιζε να δίνει τεράστια πουρμπουάρ στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων (100 δολάρια συνήθως) για να μαθαίνει που συχνάζει η ελίτ και ποιος είναι ποιος. Παρουσιάστηκε λοιπόν στην καλή κοινωνία ως η Γερμανίδα κληρονόμος που σχεδίαζε να φτιάξει το δικό της πριβέ κλαμπ περί Τέχνης και αξίας 40 εκ. δολαρίων και για το λόγο αυτό έψαχνε έμπιστους χρηματοδότες.

Προσπάθησε να πάρει δάνειο από δύο τράπεζες, οι οποίες επέμεναν ωστόσο να δουν τα επίσημα έγγραφα από την Τράπεζα της Ελβετίας σχετικά με τον υποτιθέμενο λογαριασμό που υπήρχε στο όνομά της. Εκείνη παρότι πλαστογράφησε έγγραφα στο photoshop (κάτι «πολύ εύκολο», όπως είχε δηλώσει μετά) δεν κατόρθωσε να πείσει τη μία τράπεζα, έπεισε όμως την άλλη να της δώσει ένα αρχικό κεφάλαιο 100.000 δολαρίων. Το μισό ποσό το επένδυσε βέβαια σε ρούχα και λούσα με τα οποία κατόρθωνε να εισχωρήσει στην υψηλή κοινωνία και να την κάνουν αποδεκτή. Ρούχα και πολύ Instagram.

H ίδια ισχυρίζεται πως είχε κάθε πρόθεση να επιστρέψει τα χρήματα που της δάνεισαν φίλοι και λογαριασμούς που έκανε σε ξενοδοχεία και private jets, ύψους περίπου 200.000 δολαρίων. Επίσης η ίδια προσπάθησε να σκιαγραφήσει το πορτρέτο μιας ευάλωτης νεαρής κοπέλας που απλώς προσπαθούσε να γίνει αποδεκτή γνωρίζοντας πως τα χρήματα είναι ο μόνος τρόπος. Ωστόσο, για τη συμπεριφορά της μες στη φυλακή έχει τιμωρηθεί περισσότερες από 30 φορές, μία εκ των οποίων και σε μακρά απομόνωση. Η Σόροκιν, που εκτίει τώρα την ποινή της, στη συνέχεια πρόκειται να απελαθεί.

Το γεγονός πως ένα νεαρό κορίτσι κατόρθωσε να γελοιοποιήσει τον κόσμο των πλούσιων και ισχυρών, έκανε την κοινωνία (μέσα και έξω από τη φυλακή) να τη δουν με συμπάθεια. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για Ρομπέν των Δασών. Αλλά για μια νεαρή κοπέλα που δίψαγε για χλιδή και διασημότητα. Ένα κορίτσι που απέδειξε πόση σημασία δίνουμε σήμερα στην επιφάνεια, στα λουκ και στα ρούχα, ώστε δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο ως πειστήριο. Εξάλλου, επέλεγε με μεγάλη προσοχή τι θα φορούσε ακόμα και στο δικαστήριο προσπαθώντας να τονίσει το πόσο αθώα είναι (με το λευκό φόρεμα) και πόσο νεαρή, χωρίς όμως να χάνει κάτι από το στιλ της- υπάρχει και λογαριασμός στο instagram.

Τη σειρά υπογράφει η έμπειρη Σόντα Ράιμς (“Grey’s Anatomy,” “Scandal”) και τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η Τζούλια Γκάρνερ (Orzak) που παίζει εξαιρετικά και τη δημοσιογράφο που εδώ δεν λέγεται βέβαια Πρέσλερ, αλλά Βίβιαν Κεντ η Άννα Τσλάμσκι (το κοριτσάκι που έπαιζε κάποτε στο My Girl δίπλα στον Μακόλεϊ Κάκλιν). Aξίζει να το δείτε ως ένα εύστοχο σχόλιο της εποχής.

Kεντρική εικόνα: @theannadelvey

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

Περισσότερα από

Stories

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.