ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Insomnia Greca: Μία μεταμεσονύχτια Χριστουγεννιάτικη παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρωτες πρωινές ώρες της παραμονής των Χριστουγέννων ο θεατής έχει το ελεύθερο να συμμετάσχει, να αποχωρεί και να επιστρέφει όποτε θέλει.

Insomnia Greca: Μία μεταμεσονύχτια Χριστουγεννιάτικη παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας, γνωστός από τις παραστάσεις «Ο Έλλην Βρυκόλαξ» και «Ηλέκτρα, το τελευταίο αίμα» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών 2015, δημιουργεί με φίλους καλλιτέχνες το BOUΛOUKI PROJECT και παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μία μεταμεσονύκτια εμπειρία, το INSOMNIA GRECA. Τρεις αγρυπνίες σε τρεις χρονικές στιγμές, εμπνευσμένες από τρεις σημαντικές γιορτές (ξημερώνοντας Παραμονή Χριστουγέννων, ξημερώνοντας Καθαρά Δευτέρα, ξημερώνοντας Μεγάλη Παρασκευή).

Η πρώτη από τις τρεις αυτές Αγρυπνίες, θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 23ης προς Πέμπτη 24η Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεταναστριών Ελλάδας «ΜΕΛΙΣΣΑ». Ένας κόσμος με Εγκαταστάσεις, διαδραστικές και όχι μόνο, αλλά και performances με βασικό άξονα την έννοια του «ΞΕΝΟΥ».

Με μια ομάδα σκηνογραφών (Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Νεφέλη Σωτηράκη) αλλά και με τη συμβολή και συμμετοχή διαφόρων καλλιτεχνών (ανάμεσα τους η μουσικός Σοφία Λαμπροπούλου με μουσικές από την Ανατολκή Μεσόγειο, ο κινηματογραφιστής Γιάννης Βάκρινος και ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης , ο μουσικός Αλέξανδρος Κτιστάκης και ο φωτογράφος Φώτης Πλέγας), o Κωνσταντίνος Ντέλλας επιχειρεί να δημιουργήσει μια μεταμεσονύκτια εμπειρία στους διάφορους χώρους του Θεάτρου. Ο θεατής μέσα από την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις που θα υπάρχουν,μπορεί να συμβάλλει βιωματικά στη δράση του Δικτύου Μεταναστριών Ελλάδας «ΜΕΛΙΣΣΑ»: με τη συνδρομή διαφόρων φορέων, οι οποίοι θα προσφέρουν χρήσιμα και απαραίτητα αντικείμενα, ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να ετοιμάσει σακίδια που θα δοθούν στα παιδιά των προσφύγων για το ταξίδι τους στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μία δράση που η «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» πραγματοποίει εδώ και πολύ καιρό ανάμεσα σε άλλες και θα συνεχίσει για όσο υπάρχει ανάγκη.

Συγκεκριμένα, ο θεατής με την είσοδό του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παίρνει ένα χάρτη, και θα ξεκινάει τη δική του περιήγηση στους διάφορους χώρους του θεάτρου, από τα υπόγεια έως το Θόλο, μέσα στην οποία μπορεί να δει, να θυμηθεί, να μάθει και να γίνει ο ίδιος μέρος των όσων θα συμβαίνουν. Στο τέλος θα υπάρχει ένας κοινός τόπος- ένα τραπέζι- με φαγητά από γυναίκες μετανάστριες αλλά και προσφυγικής καταγωγής, όπου θεατές και συντελεστές θα συνυπάρξουν, μέσα σε ένα αλλοιώτικο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά που θα ανοίξει τις πόρτες του τα μεσάνυχτα της 23ης προς 24η Δεκεμβρίου 2015 και θα μείνει ξάγρυπνο έως τις 4:00 τα ξημερώματα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ.Γεωργίου,Πειραιάς, τηλ.: 2104143310-20

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά:

210 4143 310,210 4143 320.

ONLINE:www.ticketservices.gr

Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567 με πιστωτική κάρτα

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.