ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η χρυσαυγίτικη επιθετικότητα προς το μελαψό, η αναλγησία του φασιστάκου με ψευδαισθήσεις μεγαλείου»

Όταν ένας βαρύμαγκας οδηγός ΚΤΕΛ επιχείρησε να πετάξει έξω έναν Πακιστανό, ο τελευταίος βρήκε υπερασπιστή σε έναν «λεβεντόγερο». Μια ιστορία με αισιόδοξο τέλος.

«Η χρυσαυγίτικη επιθετικότητα προς το μελαψό, η αναλγησία του φασιστάκου με ψευδαισθήσεις μεγαλείου»

Την ίδια μέρα που το ελληνικό διαδίκτυο πήρε φωτιά από τις αντιδράσεις απέναντι στο μισογυνικό σχόλιο του παίκτη του Big Brother περί «βιασμού», μια άλλη αληθινή ιστορία συγκέντρωνε χιλιάδες likes, αντιπαραβάλλοντας σε αυτή την περίπτωση τον καθημερινό ρατσισμό και το νταηλίκι με μικρές πράξεις ανθρώπιας.

Όταν ένας τσαμπουκαλεμένος οδηγός ΚΤΕΛ Αττικής επιχείρησε να πετάξει από το λεωφορείο έναν Πακιστανό, με το πρόσχημα ότι κρατούσε σακούλα με σουβλάκι, ένας «ευθυτενής και κοτσονάτος, λεβεντόγερος της παλιάς σχολής» αναδείχθηκε σε υπερασπιστή του μετανάστη, ορθώνοντας το ανάστημά του και κόβοντάς του με τη μία τη μαγκιά.

Είτε στο ΚΤΕΛ είτε στον Big Brother, ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός, η θρασυδειλία, οι ψευδαισθήσεις μεγαλείου και τα κόμπλεξ κατωτερότητας εκφράζονται μέσα από σχόλια και χειρονομίες που, δυστυχώς, τείνουν να εξελιχθούν σε μια κανονικότητα την οποία, ωστόσο, με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να αποδεχτούμε, όπως έδειξε παραδειγματικά και εκείνος ο «λεβεντόγερος».

Διαβάστε την ιστορία, όπως την περιέγραψε στο Facebook o Giannis Smoilis:

«Προ ολίγου σε υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αττικής, συνέβη το εξής ενδιαφέρον περιστατικό: τσαμπουκαλεμένος οδηγός, κουραδόμαγκας και "μαμιάς" (που έλεγε κι ο Σωτήρης Καλυβάτσης) ξυρισμένο κεφάλι, τατουάζ στο μπράτσο, μαύρο γυαλί, υπεροπτικό υφάκι "σας κατουράω όλους", ενώ έχει αργήσει κάνα δεκάλεπτο να ξεκινήσει το όχημα, μπαίνει μέσα με αναμμένο τσιγάρο, τη μάσκα κατεβασμένη στον λαιμό, και απαγόρευει σε νέο άνδρα, πιθανότατα πακιστανικής καταγωγής, να μπει στο λεωφορείο επειδή κρατάει σακούλα με σουβλάκι. Με αγριεμένο ύφος του λέει: "εδώ μέσα δεν μπαίνεις μ' αυτό, δεν θα μου βρωμίσεις εσύ το αυτοκίνητο". Ο νεαρός του απαντάει δειλά, με σπαστά ελληνικά, ότι η σακούλα είναι κλειστή και πως δεν έχει σκοπό να φάει μέσα στο όχημα, αφού θα φοράει μάσκα έτσι κι αλλιώς. Ο πολλά βαρύς οδηγός, όμως, συνεχίζει απτόητος να του απαγορεύει την είσοδο και τον υποχρεώνει είτε να πετάξει το φαγητό του είτε να περιμένει να πάρει το επόμενο ΚΤΕΛ που περνά σε δύο ώρες. Δεν είναι μόνο η απαράδεκτη, απάνθρωπη στάση του που εξοργίζει όσο, κυρίως, ο τρομερά απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο απευθύνεται στο παιδί, τα "ρε δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω;" και "πώς την είδες τώρα, θα μας κρατήσεις καμιά ώρα εδώ;", αυτή η χαρακτηριστικά χρυσαυγίτικη επιθετικότητα προς το μελαμψό δέρμα και τα σημάδια της ανέχειας, η σκληρή αναλγησία του κακομοίρη φασιστάκου με ψευδαισθήσεις μεγαλείου: βασικά, η εμετική αγένεια του ανθρωπάριου που νομίζει ότι είναι ανώτερος από τον άλλο επειδή σφηνωμένος στο τροχοφόρο μεταλλικό κουτί του - θεωρεί πως - έχει μια ελάχιστη εξουσία, συνεπώς κάνει κουμάντο ΑΥΤΟΣ κι άμα γουστάρετε, χάρη σας κάνει που σας πηγαίνει στον προορισμό σας.

«Η εμετική αγένεια του ανθρωπάριου που νομίζει ότι είναι ανώτερος από τον άλλο επειδή σφηνωμένος στο τροχοφόρο μεταλλικό κουτί του - θεωρεί πως - έχει μια ελάχιστη εξουσία»

»Εκεί που το παιδί με το σουβλάκι είναι έτοιμο να φύγει λοιπόν, κύριος γύρω στα 75, ευθυτενής και κοτσονάτος, λεβεντόγερος της παλιάς σχολής, σηκώνεται πάνω και λέει στον Πακιστανό να του δώσει τη σακούλα του. Την παίρνει και λέει στον ρατσιστή οδηγό: "τώρα μπορεί το παιδί να μπει κι αν θες να βγάλεις εμένα έξω, έλα και δοκίμασε, θέλω να σε δω να προσπαθείς!". Ο οδηγός κάνει να φωνάξει και να τσακωθεί με τον κύριο αλλά οι αποδοκιμασίες από όλο τον κόσμο στο όχημα (πολλοί βέβαια ήθελαν απλώς να ξεκινήσει επιτέλους) τον κάνουν να μαζευτεί και να βάλει μπρος τη μηχανή, ενώ εξακολουθεί να βρίζει και να απειλεί ότι αυτό "δεν θα περάσει έτσι". Ο ηλικιωμένος άνδρας τότε τον διαβεβαιώνει: "να είσαι σίγουρος ότι δεν θα περάσει έτσι αυτό γιατί θα μου δώσεις τα στοιχεία σου και θα σε καταγγείλω και στην εταιρεία που δουλεύεις αλλά και στην αστυνομία αν χρειαστεί". Από εκεί και μετά, το βουλώνει ο "μαμιάς" και βγάζει όλη τη διαδρομή σιωπηλός. Τη στιγμή που ο νεαρός Πακιστανός είναι έτοιμος να κατέβει, ο κύριος του δίνει τη σακούλα του και του λέει: "έλα αγόρι μου, πάρε το φαγητό σου, καλή σου όρεξη". Παράλληλα, μια κυρία σε διπλανή θέση του περνάει διακριτικά στο χέρι μια γκοφρέτα σοκολάτας, χαμογελώντας του καλοσυνάτα. Τους ευχαριστεί και τους δύο και φεύγει χωρίς να κοιτάξει τον οδηγό.

«Σπουδαίοι αυτοί οι απλοί άνθρωποι που, όπως λέει ο Σελίν, κυκλοφορούν με άνεση μέσα στο μεγαλειώδες»

»Σπουδαίοι αυτοί οι απλοί άνθρωποι που, όπως λέει ο Σελίν, κυκλοφορούν με άνεση μέσα στο μεγαλειώδες, μιλάνε "στους αγγέλους με το "συ" και δεν το παίρνεις χαμπάρι". Καθημερινοί άνθρωποι, άγνωστοι μέσα στο πλήθος, "με αρκετή τρυφερότητα για να ξαναγίνει ο κόσμος από την αρχή και δεν το βλέπει κανένας".

»Όσο υπάρχουν τέτοιοι, υπάρχει ελπίδα».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

photo: EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.