ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η βρετανίδα συγγραφέας που έκανε ευθανασία πίνοντας σαμπάνια & ακούγοντας το αγαπημένο του τραγούδι

Η Ντόουν Βόις Κούπερ πέρασε μία ζωή γεμάτη πόνους και προβλήματα υγείας. Διεκδίκησε το δικαίωμά της στην ευθανασία, και το κέρδισε.

Η βρετανίδα συγγραφέας που έκανε ευθανασία πίνοντας σαμπάνια & ακούγοντας το αγαπημένο του τραγούδι

Δεν είναι σε όλες τις χώρες νόμιμη αυτή η πρακτική και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όσοι άνθρωποι το έχουν πια αποφασίσει, πρέπει να μεταβούν σε πολύ συγκεκριμένες κλινικές. Η Ντόουν Βόις Κούπερ, η βρετανίδα συγγραφέας, πέθανε χθες σε Ελβετική κλινική, περιτριγυρισμένη από φίλους, πίνοντας το τελευταίο ποτήρι σαμπάνια της ζωής της.

Η 76χρονη μητέρα ενός παιδιού, σχεδόν σε όλη της τη ζωή υπέφερε από σοβαρή αρθρίτιδα, γεγονός που την ανάγκαζε να αντιμετωπίζει καθημερινά φρικτούς πόνους,, επιληπτικές κρίσεις και αιματώματα στο κεφάλι. Μάλιστα όπως είχε δηλώσει στη Μirror, δίνει εδώ και χρόνια αγώνα για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας στη Μεγάλη Βρετανία χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Μάλιστα όπως είχε δηλώσει στη Μirror, δίνει εδώ και χρόνια αγώνα για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας στη Μεγάλη Βρετανία χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού συμφωνεί με τη συγκεκριμένη μέθοδο, μιας και για πολλούς ανθρώπους, η ζωή με διαρκή πόνο είναι κυριολεκτικά ανυπόφορη και βασανιστική.

Η Ντόουν, συζήτησε με τους συγκινημένους φίλους της, απήλαυσε τη σαμπάνια της και στη συνέχεια ξάπλωσε στο κρεβάτι ώστε να της χορηγηθεί η ένεση βαρβιτουρικών που θα την έστελνε σε «βαθύ ύπνο». Παράλληλα, άκουγε το αγαπημένο της τραγούδι, το «Day is Done» του Νικ Ντρέικ.

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

09 Ιαν 2026

Αποκλειστικό | Χρυσές Σφαίρες 2026: Οι "αφανείς ήρωες" της φετινής τελετής αποκαλύπτουν όλες τις λεπτομέρειες στο Harper's Bazaar Greece

Ο L.A. Correspondent του Harper's Bazaar Greece βρέθηκε στο στρώσιμο του κόκκινου χαλιού των Χρυσών Σφαιρών, συνάντησε τα πρόσωπα πίσω από τη μαγική βραδιά και εξασφάλισε όλες τις λεπτομέρειες της φαντασμαγορικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 11 Ιανουαρίου.

09 Ιαν 2026

Χρυσές Σφαίρες | Πόσο κοστίζει ένα αγαλματίδιο των Golden Globes;

Την Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η 83η απονομή των βραβείων Golden Globes.

Περισσότερα από

Stories

09 Ιαν 2026

Μάρθα Καραγιάννη: Ο άγνωστος γάμος της με τον άσσο των γηπέδων πριν από 66 χρόνια

Λαμπερή νύφη μέσα στο εντυπωσιακό λευκό φόρεμά της, η Μάρθα Καραγιάννη.

08 Ιαν 2026

Αφίξεις, αλλαγές, ραντεβού | Τα πρώτα νέα της χρονιάς από την εστιατορική σκηνή της Αθήνας

Μετακινήσεις, καινούρια ξεκινήματα, αφίξεις και προτάσεις για brunch, lunch, dinner - κάθε στιγμή της ημέρας συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό, το οποίο μπορείτε να ανακαλύψετε από σήμερα.

08 Ιαν 2026

Ανδρέας Κωνσταντίνου | Πού έχουμε ξαναδεί τον γοητευτικό Γιάννη της "Μεγάλης Χίμαιρας";

Οι 5 τηλεοπτικοί ρόλοι που έχει επιλέξει στο παρελθόν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου.

08 Ιαν 2026

Like wildflowers in the cracks | 8 κινηματογραφικά έργα παρουσιάζονται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Στις 15 και 16 Ιανουαρίου, το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν, το οποίο εστιάζει στην έννοια της ελπίδας, ως απόρροια συλλογικής επιθυμίας, και προσπάθειας για αλλαγή.

08 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Η "Δούκισσα της Πλακεντίας" επιστρέφει με νέες ημέρες και ώρες παραστάσεων

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τη Μαρία Κίτσου σε μία παράσταση που αφηγείται τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά.

07 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Πότε και τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο της σειράς στο ERTFLIX

Όλα όσα θα συμβούν στο τρίτο επεισόδιο της σειράς.

07 Ιαν 2026

Πώς το Ozempic αρχίζει να επηρεάζει τις εξόδους και την κοινωνική μας ζωή

Τα φάρμακα που καταστέλλουν την όρεξη γίνονται όλο και πιο δημοφιλή παγκοσμίως, αλλάζοντας (και) το dining. Μαύρα μαντάτα για τους εστιάτορες ή νέες στρατηγικές προσεχώς;

07 Ιαν 2026

Marty Supreme | Πότε κάνει πρεμιέρα η ταινία με τον Timothée Chalamet στις ελληνικές αίθουσες;

Η ταινία που ξεχώρισε στα Critics Choice Awards και φλερτάρει με τις Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Πρωταγωνιστούν ο Timothée Chalamet και η Gwyneth Paltrow.