ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η πλατεία Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας ξαναζωντανεύει με νέα καταστήματα και δημιουργικό πνεύμα

Ποιος δε θυμάται τη δεκαετία του '90 το θρυλικό bar Guru bar που ήταν το απόλυτο σημείο συνάντησης της πόλης;

Η πλατεία Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας ξαναζωντανεύει με νέα καταστήματα και δημιουργικό πνεύμα

Μετά τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, ο Δήμος Αθηναίων δίνει ζωή μέσα από την δράση «Κατάστημα στο Κέντρο» και στην Πλατεία Θεάτρου, η νυχτερινή ζωή της οποίας είχε κάνει πιένες στα 90s.

Την Παρασκευή θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των επτά καταστημάτων που θα φιλοξενούνται σε χώρους που έμεναν κλειστά για χρόνια. Πρόκειται για τα καταστήματα:

Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ (Θεάτρου 6): Μια δημιουργική πλατφόρμα προβολής της αληθινής εικόνας της Αθήνας έρχεται να αναδείξει το αστικό τοπίο, μέσω θεματικών εκθέσεων φωτογραφίας και φωτογραφικά σεμινάρια αστικού αυτοπροσδιορισμού.

Creators of Cosmos (Θεάτρου 6): Φανταστικά πλάσματα και ήρωες μυθικών κόσμων παίρνουν σάρκα και οστά στο κατάστημα της πρώτης ελληνικής εταιρείας που σχεδιάζει και υλοποιεί παιχνίδια ρόλων φυσικής κλίμακας (liveactionrole-playinggames) σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Book & Play (Πλ. Θεάτρου 10): Δύο κοινωφελείς οργανισμοί, η WeNeedBooks και η Challedu, δείχνουν στο κοινό τη δημιουργική συνύπαρξη παιχνιδιών και βιβλίων στο Book&Play, παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης, κοινωνικοποίησης, δημιουργίας και χαράς.

Η πλατεία Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας ξαναζωντανεύει με νέα καταστήματα και δημιουργικό πνεύμα

Ο Χώρος (Πλ. Θεάτρου 6-8): Η ομάδα συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 2009, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην τέχνη. Συναντήσεις, πρόβες, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, παραστατικές δράσεις πολιτισμού συνθέτουν το πρόγραμμα του «Χώρου».

COCO-MAT.bike (Πλ. Θεάτρου 6-8): Μοναδικά χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα, σεμινάρια, εκδηλώσεις, και ιδιαίτερες αστικές ποδηλατικές διαδρομές περιμένουν τους επισκέπτες στο πρώτο κατάστημα της COCO-MAT.bike στην Αθήνα, έναν ξεχωριστό τόπο συνάντησης για τους λάτρεις του ποδηλάτου.

Αστικά Μοτίβα (Διπλάρη 5Α): Τρεις δημιουργικές ομάδες (metoo, μικρογεωγραφίες, textilesclothingdesignlab) ενώνουν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας μια πειραματική πλατφόρμα πώλησης αντικειμένων design, αλλά και έναν χώρο ανταλλαγής ιδεών με επιστήμονες, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και τεχνίτες.

Νηρώη (Διπλάρη 5Β): Η Νηρωή είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία σχεδιάζει και οργανώνει εκδηλώσεις, φεστιβάλ, πολιτιστικά δρώμενα και υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με άξονες τον ελληνικό πολιτισμό, τις τέχνες, την παιδεία και το φυσικό τρόπο ζωής.

Με αφορμή τα εγκαίνια ο δήμος Αθηναίων προσκαλεί όλους τους πολίτες την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις 19.00, σε ένα μεγάλο πάρτι στην Πλατεία Θεάτρου για να γιορτάσουν όλοι μαζί την επαναλειτουργία επτά καταστημάτων, που έως σήμερα ήταν κλειστά, στο πλαίσιο της δράσης «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ².

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

19:00-20:00 Ανοιχτά καταστήματα (δρώμενα από τις δημιουργικές ομάδες)

19:45 Καλωσόρισμα και παρουσίαση δημιουργικών ομάδων

20:00-24:00 DJsets με μουσικούς παραγωγούς του EnLefko 87,7

- Κατάστημα Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)

Read Next

11 Δεκ 2025

Αλέκος Αλεξανδράκης: Σε ένα σπάνιο τρυφερό στιγμιότυπο με τον μονάκριβο γιο του

Ο ζεν πρεμιέ που σημάδεψε μια εποχή μέσα από τους έρωτες, την τέχνη και την πατρική του τρυφερότητα.

10 Δεκ 2025

Η Τάμτα επιστρέφει στο Smut Athens για την τελευταία της φετινή εμφάνιση στο underground techno club

Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για αυτή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα από

Stories

10 Δεκ 2025

Τζένη Καρέζη & Κώστας Καζάκος: Ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι

Βρήκαν τον πραγματικό έρωτα, μέσα από απλά καθημερινά πράγματα.

09 Δεκ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο από το στολισμένο καμαρίνι της στο θέατρο Μουσούρη πριν από 67 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε άκρως γιορτινή διάθεση στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο καμαρίνι της, πριν από 67 χρόνια.

08 Δεκ 2025

Οι Υποψηφιότητες των 83ων Golden Globes: Η πιο τολμηρή, διεθνής και απρόβλεπτη χρονιά του θεσμού!

Ο L.A. Correspondent, George Satsidis, γράφει για τις υποψηφιότητες των Golden Globes

08 Δεκ 2025

Έλενα Ναθαναήλ: Με ανδρόγυνο look στις Κάννες πριν από 58 χρόνια

Η Έλενα Ναθαναήλ έκανε μια κομψή επιλογή που αναδείκνυε την καλίγραμμη σιλουέτα της.

07 Δεκ 2025

#theaftertaste | Η πιο ιδιαίτερη έκθεση αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, μία γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά της πόλης και ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

04 Δεκ 2025

Η Patti Smith έρχεται στην Αθήνα για μία μόνο βραδιά

Η πολυδιάστατη καλλιτέχνις δίνει το δικό της ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό. συμπληρώνοντας μία λίστα εντυπωσιακών ονομάτων και αφίξεων στη χώρα μας.

04 Δεκ 2025

Emily in Paris | Το νέο teaser της σειράς μας κάνει να ανυπομονούμε για την πρεμιέρα

Η Emily επιστρέφει στην μικρή οθόνη κι εμείς ήδη μετράμε αντίστροφα

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.