ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ορχήστρα της ΕΡΤ έκανε συναυλία στο προαύλιο του Ευαγγελισμού: Υπέροχο βίντεο

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν ένα ελάχιστο ευχαριστώ της δημόσιας τηλεόρασης στους χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν ακούραστα τη γενναία μάχη.

Η ορχήστρα της ΕΡΤ έκανε συναυλία στο προαύλιο του Ευαγγελισμού: Υπέροχο βίντεο

Μία -κατά κυριολεξία- μοναδική συναυλία, έδωσαν χθες το απόγευμα (20 Απριλίου) τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, οκτώ μουσικοί από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και έδωσαν μια μικρή συναυλία με έργα Χατζιδάκι και Θεοδωράκη.

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν ένα ελάχιστο ευχαριστώ της δημόσιας τηλεόρασης στους χιλιάδες γιατρούς και τους νοσηλευτές μας που δίνουν ακούραστα τη γενναία μάχη εναντίον του ιού, αλλά και μια νότα αισιοδοξίας για τους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αναφοράς και κάποιοι απ' αυτούς αντιμετωπίζουν τη μεγάλη δοκιμασία του Covid 19.

Η ορχήστρα της ΕΡΤ έκανε συναυλία στο προαύλιο του Ευαγγελισμού: Υπέροχο βίντεο
Η πρωτοβουλία αυτή ήταν ένα ελάχιστο ευχαριστώ της δημόσιας τηλεόρασης στους χιλιάδες γιατρούς και τους νοσηλευτές μας που δίνουν ακούραστα τη γενναία μάχη εναντίον του ιού.

Τους οκτώ μουσικούς της ΕΡΤ διηύθυνε ο Γιώργος Αραβίδης και στο σχήμα συμμετείχαν οι: Στάθης Λασκαρίδης, Βασίλης Δήμος, Γεώργιος Κωνσταντινίδης, Ναυσικά Δέββε, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, Λεωνίδας Γρηγορόπουλος, Αριάδνη Πόλκα και Αριστείδης Σκληρός.

Στη συναυλία, που μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ1 και το WebTV της ΕΡΤ, ακούστηκαν αγαπημένες μουσικές των δύο μεγάλων συνθετών μας που έγιναν γνωστές από τον ελληνικό κινηματογράφο, μεταξύ των οποίων τα:

"Μην τον ρωτάς τον ουρανό", "Έλα πάρε μου τη λύπη", "Επτά τραγούδια θα σου πω" του Μάνου Χατζιδάκι, "Απρίλης", "Του μικρού βοριά", "Βάρκα στον γιαλό" του Μίκη Θεοδωράκη κ.ά.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: thetoc.gr

Φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.

16 Οκτ 2025

Όταν η Κατίνα Παξινού συνάντησε τον Αλέν Ντελόν - μια ιστορική στιγμή στη Βενετία του 1960

Μια φωτογραφία, δύο μύθοι, κι ένα βλέμμα που ένωσε δύο εποχές.