ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Μαριάνθη Φραγκοπούλου κατάφερε να βάλει την Ελλάδα στη διαστημική εποχή

Η ιδρύτρια της εταιρείας HERADO έχει διακριθεί στον ανδροκρατούμενο χώρο της πυρηνικής φυσικής και ισορροπεί ικανότατα μεταξύ καριέρας και μητρότητας.

Η Μαριάνθη Φραγκοπούλου κατάφερε να βάλει την Ελλάδα στη διαστημική εποχή

«Too good to be true». Πρόκειται για τη συνηθισμένη αντίδραση που εισπράττει η Μαριάνθη Φραγκοπούλου τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε δηλαδή που παρουσίασε στη διεθνή αγορά μια καινοτόμο συσκευή δοσίμετρο, το Almar. Η συσκευή μετρά τα επίπεδα ακτινοβολίας και ραδιενέργειας σε μια σειρά από τομείς της καθημερινότητάς μας, από τα νοσοκομεία και τις αερομεταφορές μέχρι την άμυνα, τις εξορύξεις και το διάστημα. Επιτόπου, με απόλυτη ακρίβεια, μοναδική αξιοπιστία και αποτελέσματα που εξάγονται την ίδια στιγμή. «Διάστημα; Μα η χώρα μας δεν έχει παρουσία στον συγκεκριμένο τομέα» ενδεχομένως να αναρωτηθείτε. Κι όμως.

Η συσκευή που συνέλαβε, σχεδίασε και κατασκεύασε η Μαριάνθη Φραγκοπούλου έχει ήδη σφραγίσει το διαβατήριό της για την παρθενική της πτήση στο διάστημα με το διαστημόπλοιο Orion, στο πλαίσιο της αποστολής Artemis 1 τον Νοέμβριο του 2021. Την αμέσως επόμενη χρονιά θα ακολουθήσει η αποστολή ενός ρομποτικού οχήματος στο φεγγάρι, εξοπλισμένου με το δοσίμετρο της HERADO, ώστε να καταγραφούν τα επίπεδα ακτινοβολίας στην επιφάνεια της Σελήνης. Παράλληλα, η εταιρεία ήδη συμμετέχει σε μια αποστολή της NASA με ειδικής κατασκευής μη επανδρωμένα drones, τα οποία το 2021 θα πραγματοποιήσουν πολύωρη πτήση στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.