ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ξεχωριστή περίπτωση της χορεύτριας που έκλεισε τα 102 της χρόνια και δε σκοπεύει να τα παρατήσει

Η Eileen Kramer θέλει να γιορτάσει τα 103 πάνω στο πάλκο.

Η ξεχωριστή περίπτωση της χορεύτριας που έκλεισε τα 102 της χρόνια και δε σκοπεύει να τα παρατήσει

Mπορεί να έχει συμπληρώσει ήδη τα 102 της χρόνια όμως η Αυστραλέζα χορεύτρια, χορογράφος και ενδυματολόγος, Eileen Kramer, δεν σκοπεύει να κρεμάσει σύντομα τα παπούτσια του χορού. Για την ακρίβεια σκοπεύει το ακριβώς αντίθετο, σχεδιάζοντας από τώρα ένα μεγάλο σόου προκειμένου να γιορτάσει τα 103 της γενέθλια κάνοντας το ένα πράγμα που αγαπάει περισσότερο στον κόσμο.

Η ξεχωριστή Kramer είναι κάτοικος του Σίδνευ και χορεύει τα τελευταία 75 χρόνια της ζωής της, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αισθάνεται πως υπάρχει λόγος να εγκαταλείψει το πάλκο σύντομα. «Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι έχω ανθίσει σε αυτό το στάδιο της ζωής μας. Μπορεί το να χορεύεις στα 20 σου να είναι μία τρομερή έκσταση πλέον όμως νιώθω ότι είμαι σε θέση να δημιουργήσω πολύ πιο ουσιαστικές χορογραφίες».

Η Eileen που έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο έχει εμπνευστεί από την παραμονή της στην Ινδία για να δημιουργήσει ένα χορόδραμα με τίτλο "A Βuddha's Wife" και ετοιμάζεται να το παρουσιάσει τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αυστραλία. Η ιστορία που δημιούργησε η Kramer περιστρέφεται γύρω από το δράμα μίας γυναίκας που προσπαθεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι ο σύζυγος της την εγκατέλειψε. Σύμφωνα με την ίδια την χορογράφο το έργο θέλει να εξερευνήσει το σκληρό πρόσωπο της εγκατάλειψη και τους τρόπους που κάποιος μπορεί να βρει ξανά γαλήνη.

Η ξεχωριστή περίπτωση της χορεύτριας που έκλεισε τα 102 της χρόνια και δε σκοπεύει να τα παρατήσει

Η ιδιαίτερη ιστορίας της γοητευτικής Eileen Kramer είναι μία ιστορία γεμάτη περιπλανήσεις, πειραματισμό και ακόμα περισσότερο χορό. Έχοντας ζήσει μία μοναδική ζωή, γυρίζοντας σε ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60 και του 70 η γνωστή χορεύτρια εγκαταστάθηκε στην Αμερική στις αρχές των 80s και έγινε μέλος της ομάδας Τillium Performing Arts, πριν αποφασίσει να ξαναλλάξει τη ζωή της στα 99 της χρόνια, επιστρέφοντας στην Αυστραλία και αρχίζοντας από το μηδέν. Δύσκολα θα μπορούσε κανείς πολλούς ακόμα ανθρώπους που θα τολμούσαν κάτ αντίστοιχο.«Ήμουν ήδη σε μία οργανωμένη χορευτική ομάδα στην Αμερική όταν ξαφνικά αισθάνθηκα την επιθυμία να μυρίσω ξανά τα μαστιχόδεντρα της πατρίδας μου», διηγείται η Kramer που ξεκίνησε να χορέυει επαγγελματικά στα 24 της χρόνια και είναι σήμερα η μακροβιότερη χορεύτρια του κόσμου και μία από τις μακροβιότερες χορογράφους που πέρασαν ποτέ από την ιστορία του χορού.

Παρά τα 75 χρόνια που έχουν περάσει με την ίδια να χορεύει πάνω σε σκηνές σε ολόκληρο τον κόσμο η Eileen ακόμα δηλώνει βαθιά συγκινημένη κάθε φορά που αισθάνεται ότι αφήνει ένα βαθύ αποτύπωμα στις ψυχές των ανθρώπων που την παρακολουθούν. «Πριν από δύο εβδομάδες χόρεψα για μια ομάδα θεατών από την Ιαπωνία. Η μυρωδιά της ικανοποιήσης και της χαράς στα πρόσωπα τους ήταν ο λόγος που δεν μπορώ να σταματήσω να κάνω αυτό που κάνω. Αυτές οι στιγμές είναι ανεκτίμητες».

Με πληροφορίες από την Daily Mail.

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.